| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239616 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Rock93ish Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 16
|
Trimis: 02 Mai 2012 15:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: sfat achizitie |
|
|
|
salutare,vreau sa-mi achizitionez un telescop astronomic si ma-m oprit la SEBEN 150/1400 spuneti-mi ce parere aveti ....si ce parere aveti de telescoapele sh (merita)?
inca ceva:daca ar fi sa cumpar online credeti ca transportul prin posta romana ar afecta cumva? (stim cu totii cu cata delicatete se lucreaza)
multumesc |
|
| Sus |
|
 |
micrenda Membru

Data inscrierii: 26 Mai 2011 Mesaje: 134
|
Trimis: 02 Mai 2012 16:11 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu... SEBEN-UL NUUUU!
(continu sa scriu in limba engleza, sper sa ma intelegi)
I have the same model (150/1400), bought second hand. I you buy it now, it is one of the worse telescope you can buy. The worst problem is the focuser, because it is really crapy plastic. The tube is not solid and the mount too, has some very big problems (the only good thing is the 25mm eyepiece).
If you want to buy a telescope, according me the best deal is to start with a small refractor with an Alt/Az mounting. Another solution is to try the most known brands like Celestron, SkyWatcher, Meade, etc.
For what do you want to use the telescope? Which experience you have? Where do you live?
Cer senin
Michele Renda |
|
| Sus |
|
 |
tudorandu Membru

Data inscrierii: 08 Ian 2012 Mesaje: 234
|
Trimis: 02 Mai 2012 16:20 Download mesaj |
|
|
|
Salutare și bine ai venit!
Despre telescop nu pot zice nimic pt ca și eu sât începator ,probabil e catadioptric
Telescoapul SH merită , dar acum depinde de unde îl cumperi ,dacă îl iei de aici de pe forum cred că e ok .
Ce vreau de fapt să-ți zic ,nu apela la poșta română ,eu am cumparat un tub optic de pe forum și a ajuns făcut praf ,oglinda secundară spartă ,principala cu câteva zgârieturi, deși pe cutie scria mare FRAGIL |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 02 Mai 2012 16:39 Download mesaj |
| Titlul subiectului: o idee.. |
|
|
|
| singurul sfat care ti-l pot da referitor la posta romana, mai bine evita pe cat posibil cand ai de trimis obiecte de genul asta, indiferent ca scri fragil sau orice altceva tot nu recomand...mai ales ca e vorba de optica si de obiecte care sunt destul de scumpe daca sufera defecte, iar cand vine vorba de plangeri,mai bine iti iei adio (am avut experiente de-al lungul timpului si cunosc foarte bbine "campul asta de lupta")...nu ca prin curier ar fi mai in regula (am avut si cu firmele de curierat destule probleme de nu imi ajunge sa scriu intr-un singur mesaj..intradevar la plangeri/sesizari sunt ceva mai receptivi decat posta romana,dar mai bine sa nu ajungi in asemenea situatii)...cel mai bine ar fi daca ai avea posibilitatea sa te deplasezi la fata locului sa vezi ce cumperi, eventual sa si testezi (cel mai ieftin mijloc de transport-trenul, avand in vedere ca esti elev si beneficiez de reducere, eu zic ca merita mai mult decat un transport prin curier, parerea mea, dar asta depinde si de locatia produsului, desigur)...mai departe vezi tu |
|
| Sus |
|
 |
Gaman Gabriel Membru

Data inscrierii: 22 Oct 2011 Mesaje: 372
|
Trimis: 02 Mai 2012 20:05 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit!
Nu stiu ce sa zic despre produsele Seben...nu prea sunt excelente,cred ca si alti astronomi amatori sunt de acord cu mine.
Parerea mea este ca ar trebui sa iti iei un Dobson SkyWatcher 150/1200.Este un telescop foarte bun,superior produselor Seben cu aceleasi caracteristici.Multi astronomi amatori folosesc acest telescop si sunt multumiti.
Uite aici mai multe detalii : http://magazin.telescop-expert.ro/dobson-capella-6.html .
Nu recomand Posta Romana,cel mai bine ar fi Fan Curier.Obiectele mici se pot livra prin Posta Romana,dar pentru telescoape e riscant.
Costul acestui telescop cu tot cu livrarea va costa pana la aproximativ 1100 lei,dar se merita!
Pe parcurs poti investi in oculare gen Plossl,Super Plossl,etc.Ocularele sunt si ele foarte importante,dar daca nu ai optica buna,ocularele nu prea pot sa faca minuni.Din aceasta cauza am spus sa alegi un telescop cu optica de calitate,nu echipat cu foarte multe accesorii.
In general,produsele SkyWatcher sunt foarte bune si lucrate cu mare grija.
Succes in alegerea ta!
Cer senin!
Gabriel |
|
| Sus |
|
 |
Rock93ish Membru

|
Trimis: 02 Mai 2012 20:34 Download mesaj |
| Titlul subiectului: multumesc/sfat |
|
|
|
multumesc pentru raspunsurile promte si la obiect... o sa ma orientez spre alt telescop ...la dobson ma-m gandit si eu insa pretul e cam mare .....
o sa renunt la ideea cu seben si vreau sa va intreb si despre Celestron PowerSeeker 114EQ din cate am citit ar avea ''ceva'' calitate sau skywatcher 114/500 cu oglinda parabolica ..cam ce as putea sa vad cu ele in conditii optime ..eu locuiesc la tzara deci poluarea luminoasa e mai mica as fi vrut sa vad macar craterele dupa luna benzile lui jupiter ,inelele lui saturn si poate marte ....pareri?
thx. |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 02 Mai 2012 22:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: multumesc/sfat |
|
|
|
| Rock93ish a scris: | multumesc pentru raspunsurile promte si la obiect... o sa ma orientez spre alt telescop ...la dobson ma-m gandit si eu insa pretul e cam mare .....
o sa renunt la ideea cu seben si vreau sa va intreb si despre Celestron PowerSeeker 114EQ din cate am citit ar avea ''ceva'' calitate sau skywatcher 114/500 cu oglinda parabolica ..cam ce as putea sa vad cu ele in conditii optime ..eu locuiesc la tzara deci poluarea luminoasa e mai mica as fi vrut sa vad macar craterele dupa luna benzile lui jupiter ,inelele lui saturn si poate marte ....pareri?
thx. |
Ca si parere personala, de banii pe care i-ai da pe unul dintre cele 2 telescoape (NOI), mai bine iti iei unul second, cu caracteristici superioare si care iti va oferi mai multe detalii decat cele 2 de mai sus, iar in acest sens eu iti recomanda asta: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=89860#89860 (domnul care il vinde chiar e priceput in acest domeniu, deci nu il cumperi de la un necunoscator, sa zic asa...daca o sa discuti cu dansul o sa te convingi de spusele mele) in plus aduna cun 30% mai multa lumina decat cel de 114...chiar l-am vazut in carne si oase si ofera destul de multe (de nou e aprox 950 RON)...eu personal zic ca e o afacere foarte buna...restul depinde de tine...daca vrei poti sa mai rasfoiesti si sectiunea "Vinde" poate gasesti alta varianta care ti se potriveste mai bine, dar din cate am vazut, cam asta ar fi cea mai apropiata de bugetul de care dispui...oricum, bafta in alegere! |
|
| Sus |
|
 |
Rock93ish Membru

|
Trimis: 06 Mai 2012 08:53 Download mesaj |
|
|
|
am discutat cu domnul despre telescopul skywatcher 130/650 ,la-m rugat sa incarce mai multe fotografii si sa mi le trimite pe mail ...insa nu mai raspunde nici la telefon pe niciun numar ...am sunat pe cel de orange si mi-a spus cineva sa-l sun pe cel de cosmote dar nu raspunde nimeni pe cel de cosmote.
oricum eu mai incerc ...
ca si informatie spuneti-mi ce parere aveti de Celestron Powerseeker 127 ..e la sectiunea ''vinde'' la-s cumpara fara motor..
multumesc |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 06 Mai 2012 13:41 Download mesaj |
|
|
|
| Rock93ish a scris: | | ca si informatie spuneti-mi ce parere aveti de Celestron Powerseeker 127... e la sectiunea ''vinde'' la-s cumpara fara motor... |
E un fel de struto-camila de calitate slaba, parerea mea. Are oglinda principala sferica, cu distanta focala de vreo 500 mm, deci un raport focal de F/3.9. Distanta focala de 1000 mm rezulta prin folosirea unui lentile Barlow 2x incorporata in focalizator. Raportul focal mic la o oglinda sferica nu cred ca-ti va permite focalizare buna la puteri de marire peste 50x...
In plus, se zice in anunt ca montura ar fi EQ2, dar din poze e clar o EQ1, ceva mai slabuta decat EQ2... _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
Rock93ish Membru

|
Trimis: 07 Mai 2012 14:40 Download mesaj |
| Titlul subiectului: multumesc |
|
|
|
| multumesc pentru sfaturi (chiar aveam nevoie)......am luat legatura din nou cu domnul cu skywatcher-ul si o sa astept sa ma sune el.. |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 07 Mai 2012 14:47 Download mesaj |
|
|
|
| E incomparabil mai bun telescopul Skywatcher 130/650 mm, are oglinda parabolica si montura e clar EQ2. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|