| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
cristian.uta Membru

Data inscrierii: 22 Noi 2012 Mesaje: 6
|
Trimis: 22 Noi 2012 17:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitie instrument cu potential de upgrade |
|
|
|
| Salut! Sunt incepator in astronomie si as vrea sa imi cumpar un telescop pentru amatori. Vreau ca in viitor sa il folosesc si pentru astrofotografie. Bugetul este de 1000-1500 RON. Vreau o montura ecuatoriala deoarece un telescop dobsonian desi mai ieftin pentru o ampertura mai mare nu poate fi motorizat pentru a urmari stele (prima data vreau doar sa il motorizez). Sunt din Bucuresti dar observatiile o sa le fac de la tara din campia romana. As vrea totusi sa fac si observatii din Bucureasti dar nu stiu de unde. Poate imi spuneti voi un loc unde se intalnesc astronomii amatori. Ma gandesc la un telescop cu ampertura de 150. Vreau sa vad galaxii, nebuloase si roiuri stelare sper sa fie destul. Spuneti-mi va rog daca un telescop ca Celestron Astromaster 130EQ-MD ar fi bun pentru asta. L-am gasit cu 1100 la edigital.ro, si daca sunt bune si alte telecoapte in afara de Celestron sau Meade. Calitatea ar trebui sa fie pe primul loc. |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 22 Noi 2012 17:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| cristian.uta a scris: | | Salut! Sunt incepator in astronomie si as vrea sa imi cumpar un telescop pentru amatori. Vreau ca in viitor sa il folosesc si pentru astrofotografie. Bugetul este de 1000-1500 RON. Vreau o montura ecuatoriala deoarece un telescop dobsonian desi mai ieftin pentru o ampertura mai mare nu poate fi motorizat pentru a urmari stele (prima data vreau doar sa il motorizez). Sunt din Bucuresti dar observatiile o sa le fac de la tara din campia romana. As vrea totusi sa fac si observatii din Bucureasti dar nu stiu de unde. Poate imi spuneti voi un loc unde se intalnesc astronomii amatori. Ma gandesc la un telescop cu ampertura de 150. Vreau sa vad galaxii, nebuloase si roiuri stelare sper sa fie destul. Spuneti-mi va rog daca un telescop ca Celestron Astromaster 130EQ-MD ar fi bun pentru asta. L-am gasit cu 1100 la edigital.ro, si daca sunt bune si alte telecoapte in afara de Celestron sau Meade. Calitatea ar trebui sa fie pe primul loc. |
Salut !
Fii mai atent la termeni pe viitor . Nu exista cuvantul "ampertura " ci apertura.
Pentru scopul propus de tine si in special pentru domeniul vizual iti recomand un newtonian de 150/750 mm pe montura ecuatoriala similar cu cel de aici :
http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BKP150750EQ3
Pe viitor, cu mici adaptari va fi posibil sa il utilizezi si la fotografia astronomica, fiind un telescop luminos.
Succes ! |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2932
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 22 Noi 2012 20:24 Download mesaj |
|
|
|
Celestron Astromaster 130EQ este un telescop foarte slab. Am avut ocazia sa ma uit prin unul si am fost foarte dezamagit. Iar montura e o jucarie. Nici vorba de astrofotografie cu el, nu merge motorizata montura aia.
Ia un SkyWatcher sau un Celestron de 150/750 pe o montura EQ3-2 sau CG4 pentru a nu avea dezamagiri mari inca de la inceput. Mai bine mai astepti un pic si cumperi ceva potrivit decat sa iei ceva de care sa vrei sa scapi dupa aceea repede si in pierdere si sa-ti piara si entuziasmul cu ocazia asta. |
|
| Sus |
|
 |
cristian.uta Membru

|
Trimis: 22 Noi 2012 22:49 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Binoclu |
|
|
|
| Dupa ce am vorbit mai mult pe privat ma-am hotarat sa iau pentru inceput un binoclu. O sa imi iau Superoferta Speciala "Black Friday" 20-25 Noiembrie: Binoclu Porro Seria LE 10x50 Wide Angle sau Superoferta Speciala "Black Friday" 20-25 Noiembrie: Binoclu CELESTRON SKYMASTER 15X70 de la Alcor. Si las telescopul pe la vara cand o fi cald. |
|
| Sus |
|
 |
cristian.uta Membru

|
Trimis: 23 Noi 2012 16:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Binoclu |
|
|
|
| Mi-am luat pana la urma un binoclu Celestron SkyMaster 15x70 |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 23 Noi 2012 18:34 Download mesaj |
|
|
|
Este foarte bun, dar in acelasi timp si foarte limitat.
O marire de 15 X nu iti va oferi prea multe detalii .
Astronomia vizuala devine interesanta de la 100 X in sus, si nu ma refer doar la planete ci si la obiecte nebulare.
In schimb, binoclul tau va fi bun pentru observatii de camp larg si probabil te va stimula sa iti iei pe viitor un instrument cu care sa poti mari mai mult si care sa adune si mai multa lumina .
Pana atunci incearca sa te familiarizezi cu cerul noptii .
Un atlas al cerului ai ?
Daca nu ai unul, iti pot trimite o versiune pe mail . Pentru asta imi poti scrie un PM.
Numai bine ! |
|
| Sus |
|
 |
cristian.uta Membru

|
Trimis: 24 Noi 2012 15:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Planisfera |
|
|
|
| Am o planisfera mica cu vreo 700 de stele. Se roteste si iti spune cerul pentru o oarecare data. (si ora) |
|
| Sus |
|
 |
|