Asta seara mi-am ruinat expunerile cu o problema pe care nu am mai intalnit-o.
Ea este redata in poza de mai jos.
Am incercat tot ce m-a dus mintea inclusiv o restartare a calculatorului si nimic.
E un drift constant pe declinatie care nu este corectat de guiding. Am verificat balansul monturii, cablurile, iar pozitia monturii este aceeasi de ieri noapte si alaltaieri noapte, cand totul a mers ca de basm. Partea cu corectia spre Nord a declinatiei este ramasa in incercarea de a modifica de la Auto la Sud si apoi Nord (dar bineinteles ca nu s-a intamplat nimic).
Are cineva idee ce se intampla?
Multumesc anticipat !
Am gasit buba!
Erau 2 cabluri ce vin de la camera de ghidaj si de la motofocuser, pe care le-am legat impreuna in incercarea de a avea un oarecare management al cablurilor (termenul chiar exista) si care fortau cumva pe axa de declinatie.
Pacat ca am pierdut mult timp cu asta (dar am castigat multa experienta as putea zice). Vroiam sa ma retrag in pat mai devreme asta seara dar se vede treaba ca o sa prind iar zorile.
frumusel graficul, o singura observatie - cam zgomotoasa declinatia, in mod normal la o aliniere polara buna nu ar trebui facute chiar atatea corectii (sau poate nu se fac defapt corectii - se poate analiza logul phd).
off-topic:
mai am o intrebare pt cei ce folosesc eqmod, ce guide rate folositi - default e 0.1 sau 0.2 cred. ati incercat si cu 0.5? diferente? multumesc.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum