| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242763 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2831 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Dangoodx |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Flavius Membru de onoare

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 142
|
Trimis: 02 Sep 2012 01:44 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Uranus in infrarosu, 1 septembrie 2012 |
|
|
|
Noaptea trecuta am facut timp de 4 ore capturi ale lui Uranus cu filtru IR 685nm(Baader).
Cel mai bine au iesit capturile cu timp de expunere in jur de 200ms. Pe doua dintre ele cred ca am "detalii" adica diferente de luminozitate une sunt benzile si polii.
In imagine se vad : ora capturii, unde e situata orizontala (a doua captura e cu capera rotita la 90° pt confirmarea detaliilor) imaginile la 100% si 200%, si pozitia planetei cu winjupos in funtie de orizontala si ora.
Meade LX200 254mm, barlox 2x, filtru IR685 si camera IDS ruby.
Capturi de 10 minute, in jur de 2500 imagini retinute din 3000.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
71.07 kb |
| Vizualizat: |
de 2219 ori |

|
_________________ Meade LX200R 10", barlow Baader Zeiss Abbe 2x, camera color Point grey Firefly IMX035 + mono IDS "Ruby", ADC "Pierro Astro" |
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 02 Sep 2012 01:56 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Hmm..M-ai facut curios Flavius. Eu tocmai ma pregatesc de iesire la o sesiune la Jupiter, si daca tot o sa fiu "pe acolo", poate incerc si eu un Uranus.
E destul de rar ca amatorii sa surprinda detalii pe aceasta mica planeta, chiar si in IR.
E foarte bine ca ai rotit si camera si ai lasat si driftul in ascensie pentru a o orienta N-S.
Daca intr-adevar alea sunt detalii adevarate Felicitari !!! Cu trei de "!".
Daca nu ai oricum un Felicitari ! (doar cu un "!").
Sper sa prind seeing bun.
Max
|
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 02 Sep 2012 02:20 Download mesaj |
|
|
|
Uite ce ar fi trebuit sa iasa daca ai fi avut conditii perfecte si un instrument mai mare:
-ultima imagine de pe pagina asta
http://alpo-j.asahikawa-med.ac.jp/kk12/u120808z.htm
E a celebrilor tai "co-nationali" ce se joaca cu refractorul de 1 metru de pe Pic du Midi.
Asta trebuie sa urmarim si noi in imaginile noastre :p
Max
|
|
| Sus |
|
 |
Flavius Membru de onoare

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 142
|
Trimis: 03 Sep 2012 00:16 Download mesaj |
|
|
|
Stiu poza de pe Pic du Midi cu telescopul de 1 metru, e foarte reusita. Si in 2011 au facut una f. buna, se vad bensile si in bonus o furtuna.
Cu un 10" nu se poate obtine asa contrast, chiar si pe o imagine de 3 ori mai mica. Chiar de-ar avea optica perfecta, trebuie un diametru un pic mai mare.
Pozele mele au fost dezbatute in lung si lat pe un forum francez, inclusiv de unii din echipa ce a facut poza de la Pic du Midi.
Concluzie: sunt sceptici, punctele luminoase ar fi zgomot.
Ceea ce eu zic c-am reusit pe pozele 2 si 3 (prima nu are nimic) e sa am intr-o parte o emisfera mai luminoasa cu un pol intunecat (aia cu banda in IR pe poza de la Pic du Midi) si cealalta emisfera ceva mai intunecata cu polu un pic mai luminos.
Cred ca se poate un pic mai bine cu un 10" daca e seeing super, dar oricum nu ceva de genu pozei facute cu telecopul de 1 metru.
_________________ Meade LX200R 10", barlow Baader Zeiss Abbe 2x, camera color Point grey Firefly IMX035 + mono IDS "Ruby", ADC "Pierro Astro" |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|