Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
eclipsa_mures_web.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 242829
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: CosminXF
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

DSO cu CCD-uri planetare?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 18 Iul 2012 01:01 Download mesaj
Titlul subiectului: DSO cu CCD-uri planetare?
Raspunde cu citat (quote)

DSO cu CCD-uri planetare, a incercat careva combinatia asta? In cazul meu e vorba de un senzor mono 640x480pixeli, pixel de 5.6um.

Ultima modificare efectuata de catre valy la 18 Iul 2012 10:40, modificat de 1 data in total
Sus
achy1978
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 18 Iul 2012 06:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca camera iti permite timpi de expunere suficienti de lungi pentru integrarea obiectului vizat, nu trebuie sa fie probleme.
Sus
auriga
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 18 Iul 2012 08:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

ar mai fi o problema - de obicei camerele planetare au ADC pe 8bit, ceea ce se traduce printr-un dynamic range mult restrans la DSO, de obicei ccd-urile pt asa ceva au 16bit, dslr-urile au 12/14bit.
Sus
achy1978
Membru
Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 18 Iul 2012 09:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu toate camerele sunt pe 8 biti ... a mea, de exemplu, stie si 14 biti.
La obiecte simple (gen nebuloase planetare) nu cred sa fie probleme (este suficienta paleta de 256 culori), insa la obiecte complexe (gen M42) nici sa nu te gandesti ... din varii motive (de la dimensiunea senzorului ... pana la adancimea de culoare)

Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Iul 2012 10:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stie 8 bit, stie si 12 bit, stie timp nelimitat, e destul de flexibila. Senzorul sony ar trebui sa fie destul de sensibil, probabil comparabil cu senzorii din ultimile versiuni canon sau alte camere dedicate astro. Pixelul nu e mare dar nici chiar asa mic, 5.6. Evident un dezavantaj e ca e un cip mic ca dimensiune si ca nr. de pixeli, doar 640x480. Un altul e ca n-are racire, dar se poate pune un radiator sau mai bine peltier, am vazut ca prin carcasa solida de metal transmite foarte bine caldura. Pe timp racoros se disipa perfect prin adaptorul C-mount-1.25 catre portocular si mai departe, practic oricat as forja-o nu se incinge cam deloc, vara insa e o problema, cand pozam soarele devenea destul de incinsa, chiar si noaptea cand era mai racoare se incingea.
Un alt avantaj e ca e mono, am libertate la filtre, dar asta o sa fie alta discutie, deocamdata am uv/ir cut si ir pass.
Defapt dece intrebasem e ca cel putin pe la noi nu prea am vazut poze cu astfel de gageturi, poate pentru ca nici nu sunt asa multe.

As vrea sa incep deocamdata cu ceva simplu, un roi de stele, prea mare libertate n-am, vad intre E si S din unul din balcoane unde sta de obicei telescopul, sper doar sa le pot gasi pe cerul bucurestiului, defapt cred ca asta o sa fie marea problema.
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Iul 2012 10:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am facut eu teste la M57 cu un DBK 31 si rezultatul este OK. Camera ta poate fi folosita fara probleme si la DSO de mici dimensiuni. Singura problema este ca vara raportul S/N nu este extraordinar datorita incalzirii senzorului.

Incepe intai sa tragi in L si ulterior o sa-ti dai seama daca merita sa bagi bani si in filtre RGB.

Succes!

Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Iul 2012 10:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Filtre RBG oricum cred ca imi iau, pt. planete. Insa pt. DSO din bucuresti imi mai trebuie niste filtre de banda mai ingusta/antipoluare dar asta pentru obiecte mai "grele", altele decat roiuri de stele. Dar mai e pana acolo. Sa invat sa procesez imaginile DSO, deocamdata e o necunoscuta, sa invat sa pun montura in pol sau macar sa vad cat poate duce un tracking manual, mi-ar fi util asa ceva dar e scump http://www.teleskop-express.de/shop/produc...auend.html
E ceva de munca.
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Iul 2012 12:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poti face ghidaj prin luneta cautatoare cu o camera web modificata.... simplu si eficient Wink
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Iul 2012 12:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am philipsul spc 900, i-am scos lentilele, l-am pus la ocularul cautatorului dar deocamdata nu focuseaza nimic, stiu ca ar trebui sa mearga, mai incerc. O alta varianta ar fi sa pun camera la obiectivul 70-200 si sa fac tracking cu luneta la 600mm sau mai mult, asa cred ca am si wide field cat sa intre andromeda in senzorul micut.
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Iul 2012 13:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, este o varianta ... numai ca o sa ajungi (cred) la o rezolutie de circa 5-6 arcsec/pixel
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Sep 2012 23:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

M-am pregatit sufleteste si nu numai, astept momentul sa testez Pleiadele ca sunt in pozitie favorabila: am gasit un adaptor interesant c-mount - pk, exista si pentru alte monturi, nu regleaza diafragma dar se rezolva cu o sarma.

IMGP6657.jpg
 Descriere:
Adaptor C-Mount - PK si fixare obiectiv pe sina
 Marime fisier:  348.9 kb
 Vizualizat:  de 3859 ori

IMGP6657.jpg

IMGP6658.jpg
 Descriere:
Adaptor C-Mount - PK si fixare obiectiv pe sina
 Marime fisier:  318.41 kb
 Vizualizat:  de 3859 ori

IMGP6658.jpg

Jup_L_25_09_2012_014219_0983.jpg
 Descriere:
Expunere 44ms, stack 1000 cadre, o zona in jurul lui Jupiter, ~200mm f2.8
 Marime fisier:  20.3 kb
 Vizualizat:  de 3825 ori

Jup_L_25_09_2012_014219_0983.jpg

Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2012 23:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Acum o saptamana am incercat Pleiadele, desi am inceput increzator m-am dezumflat rapid cand am vazut ce iese din DSS. De curiozitate, pun un cadru, 20sec, gain 200 din 1000, ~130mm f2.8 ghidat prin 600mm. Am facut doua secvente de 20 de cadre, una cu gain 0, alta cu gain 200 (nu stiu ce iso ii corespunde). Are un gradient destul de mare intr-un colt, probabil ii trebuie racire + dark. Dar prea mare lucru n-a iesit, era si luna aproape. Cred ca trebuie sa reiau cu expuneri mai mari si eventual f/4 ca asa ies stelele prea mari. Nici focusul nu e prea bun, inelul are cursa mica, trebuie sa-i fac un levier care sa permita o ajustare mai fina.

Plane_L_07_10_2012_020527_0019.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  157.52 kb
 Vizualizat:  de 3768 ori

Plane_L_07_10_2012_020527_0019.jpg

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum