Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
UMi_Trails.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239621
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Celestron firstscope sau binoclu

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
starrider
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2012

Motto: "Do or do not. There is no try."

MesajTrimis: 19 Mar 2012 18:39 Download mesaj
Titlul subiectului: Celestron firstscope sau binoclu
Raspunde cu citat (quote)

http://www.celestron.com/portal/celestron-...scope.html

Imi ziceti va rog care ar fi alegerea potrivita? Buget 200RON
Am un Norconia Sport 10x50. Asta inseamna ca are o putere de marire 10X nu?
Si telescopul firstscope are maxim 180x.
Deci in teorie ar trebui sa vad mai multe detaliu...

Sau ce alte optiuni puteti sa recomandati? Exista lunete telescoape mai bune in acest pret?

Multumesc,
Sus
creizi
Membru
Membru

Data inscrierii: 04 Feb 2009

MesajTrimis: 21 Mar 2012 10:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am un Firstcope de ceva vreme si sunt foarte multumit de el. Atunci cand nu vreau sa scot celalalt telescop, il iau pe cel mic intr-o geanta si fug cu el unde vreau.

Nu o sa iti ofere imagini Hubble, dar te va surprinde cand vei observa Saturn, Jupiter, Andromeda, Pleiadele, Orion etc.

Pont: Daca te decizi sa iei FirstScope-ul, sigur vei vrea sa investesti in niste oculare bunicele.

Uite aici un review scris de mine la modul amator: http://calarindpeospita.blogspot.co.uk/2010/02/c.html

Sper sa te ajute.

Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012

MesajTrimis: 08 Apr 2012 00:24 Download mesaj
Titlul subiectului: parere!

Salut!
Din putina experienta pe care o posed si pentru ca m-am confruntat cu aceeasi problema pe care o ai si tu, iti zic sa uiti cat mai repede de acel Firstscope. Nu zic ca nu e un instrument util, mai degraba e o solutie de compromis, dar un compromis din ala.....sti tu ce vreau sa zic. Eu recomand un binoclu astro in detrimanetul unui telescop cum este Firstscope-ul, intrucat binoclul are un camp vizual mult mai mare si vei putea vedea mult mai multe la un contrast foarte bun (asta poate sti si tu, vazand ca esti posesor de binoclu, iar acel 10x50 e ideal ptr. primii pasi in astronomie, pus si pe un trepied si vei fi super incantat). Poate ca vei vedea mai multe detalii cu acel telescop, numai ca o sa te plictisesti repede si mai degraba te va indeparta de domeniu decat sa te apropie. Nu te uita la cati "X" are fiecare ptr. ca nu doar la factorul de marire se rezuma totul cand vine vorba de un telescop, ci componentele si ce pot sa ofere acestea. Evident ca sunt multe de explicat despre telescoape, dar in ceea ce priveste acel Firstscope, efectiv nu prea exista multe de spus. Intradevar e portabil, te va ajuta sa te initiezi in domeniu, dar cum spuneam, e mai degraba o solutie de compromis decat ceva viabil. Cum spunea si creizi, ptr. ceva calitate o sa ai nevoie si de oculare de calitate la respectivul telescop, si practic nu merita efortul ca ajungi la niste cheltuieli si o sa iti dai seama ca a fost de prisos. Mai bine economisesti inca putin (pana la 400-500 ron) si cumperi un binoclu dedicat astro + un trepied si iti garantez ca vei fi extrem de multumit de cate vei putea vedea in comparatie cu acel Firstscope sau orice alt telescop sau luneta mai ieftina. Iar cand vei avea suficienti bani si experienta acumulata atunci poti sa iti cumperi un telescop sau luneta mai de calitate de care sa te bucuri cativa ani buni. Sper sa iti fie de folos ce am scris.

Cer cat mai senin,
Bogdan.
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 08 Apr 2012 13:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

starreider
creizi ti-a dat un sfat bun.
Bogdan RBF doar ne-a impartasit esecul sau,esec caruia se straduieste sa-i dea aura teoretica.
De pilda :

''binoclul are un camp vizual mult mai mare si vei putea vedea mult mai multe la un contrast foarte bun''.

Atunci la ce ne mai trebuie telescoape?Instrumentul cu cel mai bun contrast si cu cel mai mare camp vizual este ochiul.

Alt ''sfat intelept'':
''Mai bine economisesti inca putin (pana la 400-500 ron) si cumperi un binoclu dedicat astro + un trepied si iti garantez ca vei fi extrem de multumit de cate vei putea vedea in comparatie cu acel Firstscope sau orice alt telescop sau luneta mai ieftina.''

Il rog pe Bogdan sa ma anunte cand va vedea prin ''binoclu dedicat astro+un trepied'' calota polara a lui Marte sau cand va rezolva steaua dubla Porrima sau cand va vedea fazele lui Venus asa cum le-am vazut eu prin newtonianul meu de 76mm.
In principiu se poate intampla si asta cu ''un binoclu dedicat astro'' construit insa folosind,de pilda,doua dintre dispretuitele ''telescoape de compromis''.

Cat despre ocularele de calitate,am iarasi o veste care nu accepta nici un compromis:orice telescop are nevoie de oculare de calitate,nu doar Firstscope.

Strasnice ''sfaturile'' pe care le-am criticat,ar fi greu pentru unii sa se abtina in a le da?

Mircea

Sus
Bogdan_RBF
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012

MesajTrimis: 08 Apr 2012 13:46 Download mesaj
Titlul subiectului: ptr. Mircea

Mircea, imi pare rau, dar ai interpretat usor gresit ce am vrut eu sa spun. Ideea era ca este mai util un binoclu bun pe un trepied decat acel Firstscope. Eu nu m-am referit la telescoape in general cand am spus ce am spus. Evident ca nu se compara cele doua, asta e clar, dar recunoaste ca, cu acel model nu se va bucura de cate si-ar dori. Oricum, ar fi foarte multe de spus, dar timpul nu imi permite. In fine, acum fiecare crede ce vrea. Numai bine!

Bogdan
Sus
cipriv
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Oct 2012

MesajTrimis: 05 Oct 2012 11:36 Download mesaj
Titlul subiectului: Incepator in ale astronomiei

Sunt incepator in ale astronomiei, am inceput sa citesc sa ma documentez, de fapt singurele observatii pe care le-am facut pana acum au fost cu ochiul liber + fotografii ale lunii cu aparatul foto. Intentionez sa imi cumpar un telescop, nici cel mai cel dar nici unul de joaca.
Eu ma gandeam la: http://www.amazon.com/Celestron-31045-Astr...B000MLL6RS
Stiu nu e ieftin dar ma gandeam ca daca tot dau un ban sa am ceva cat de cat util.
Ce pareri sugestii aveti in privinta aceasta?
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 05 Oct 2012 11:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Oct 2012

MesajTrimis: 05 Oct 2012 12:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pentru raspuns ursamajor, astept sialte sugestii dar daca nu primesc probabil voi merge pe aceasta.
Sus
auriga
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 05 Oct 2012 13:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

chiar doua nuclee sunt la cluj: borealis si andromeda. eu fac parte din ultimul si s-ar putea sa iesim chiar in aceasta seara in Feleac.
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 05 Oct 2012 21:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

ursamajor a scris:
E un telescop bunicel pentru nivel de începător.

cred ca se merita investitia.
Eventual un binoclu care te va insoti mult timp,chiar alaturi de telescoape mai bune.Un BTC 20*60 de exemplu e f bun,poate fi tinut totusi la mana si costa vreo 90 euro.
sau ai putea sa iei doar binoclu ca-i bun si pe urma un telescop(daca vrei newton de minim 6 inch...sau lunete care sa fie ceva mai mici-dar de aici incepe o poveste interminabila reflector v.s. refractor)
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

Motto: Memento mori!

MesajTrimis: 15 Oct 2012 08:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

O rugaminte pentru Laurentiu, moderatorul categoriei: muta topicul la Achizitie instrumente... Wink
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum