| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Andrei0105 Membru

Data inscrierii: 23 Noi 2012 Mesaje: 4
|
Trimis: 24 Noi 2012 00:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitionare telescop |
|
|
|
Salutare.
As dori sa achizitionez un telescop si dupa ce am citit mai multe ghiduri m-am oprit asupra 2 produse:
Celestron PowerSeeker 70 AZ, 479 lei http://www.emag.ro/celestron-powerseeker-7...EKJHDBBBM/
Celestron Travel Scope 70, 429 lei http://www.emag.ro/celestron-travel-scope-...E0JHDBBBM/
Din cate vad, singura diferenta e ca Travel Scope are distanta focala de 400mm fata de 700mm la Powerseeker si are oculare de 20, respectiv 10mm fata de 20 si 4.
Cum deabia azi m-am gandit sa achizitionez asa ceva si nu stiu prea bine care e diferenta si as dori sa stiu ce imi recomandati.
De asemenea daca stiti altceva mai bun in limita a 500 de lei va rog sa-mi spuneti.
As dori sa pot observa destul de clar Luna, Jupiter, Saturn, M31, si alte corpuri de magnitudine rezonabila.[/url] |
|
| Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 24 Noi 2012 00:57 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Pentru observat cerul si obiectele de pe el, niciunul din cele 2.
Ambele au o montura ce permite miscarea lor pe orizontala si verticala (sus-jos si dreapta-stanga), cu alte cuvinte o montura altazimutala.
Pentru observatul cerului cu un asemena instrument, ti-e mai utila o luneta cu o montura ecuatoriala, care dintr-o miscare pe o singura axa (si nu 2) iti permite urmarirea obiectului vizat.
Asa ceva sau ceva cu o montura (aparent) mai solida (gasesti unul si la sectiunea de vanzari de aici).
Si uite si un furnizor mai apropiat de Iasi..
Daca nu e graba mare si nici foarte dificil, eu as mai strange pana pe la 1000 lei si as avea deja de unde alege. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 24 Noi 2012 07:28 Download mesaj |
|
|
|
cel scurt e mai bun.Cei astroshop.de zic ca are o optica buna-foarte importanta daca vrei sa vezi ceva.
Cred ca totusi ai avea nevoie de un ocular/barlow cumparat extra.cu un 2,5 barlow GSO(calitatea lui e buna) ai putea vedea mai bine luna si probabil ceva planete."Probabil" deoarece la planete iti trebuie grossisment de la 200 in sus ca sa fii intr-adevar multumit.Asta presupune o apertura ceva mai mare,focala mai lunga,oculare potrivite etc. |
|
| Sus |
|
 |
Andrei0105 Membru

|
Trimis: 24 Noi 2012 13:34 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru pareri!
Daca as dori sa il iau pe acesta http://magazin.telescop-expert.ro/luneta-s...0-eq1.html , ca sa ma pot uita la Soare/Luna ar trebui sa il iau cu cele 2 filtre?
As dori sa am un telescop pana vinerea viitoare, iar daca stii ceva pe la 1000 de lei care sa fie mai bun poti sa imi recomanzi. |
|
| Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 24 Noi 2012 13:41 Download mesaj |
|
|
|
| Andrei0105 a scris: | Multumesc pentru pareri!
As dori sa am un telescop pana vinerea viitoare, iar daca stii ceva pe la 1000 de lei care sa fie mai bun poti sa imi recomanzi. |
80mm
90mm |
|
| Sus |
|
 |
Andrei0105 Membru

|
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 24 Noi 2012 15:50 Download mesaj |
|
|
|
filtru' lunar nu-i neaparat.Eu am vazut foarte fain luna la 280 fara filtru cu 90/1000,dar cu un barlow + ocular bun.
filtru solar da,e necesar daca te uiti la soare.Sau mai corect spus OBLIGATORIU!
Daca vrei luneta pt luna si planete uita-te dupa o focala mai mare ca f/10.Chiar daca-i mai lunga ,e mai buna in acest domeniu.ar fi ceva de genu 70/900,80/900 sau 90/1000.Daca iei diametru mai mare apare un cromatism mai puternic la luna si planete pe care nu-l poti scoate prea bine doar cu un f>f/10.
Newtonianul e bun,da-i cam scurt-si aici apar alte probleme.Ai nevoie de o oglinda parabolica,eventual un microfocus.
130/650 e la limita de jos atat la DSO cat si la planete.nu poate mari foarte mult ca-i newton scurt
90/1000 poate vedea bine planetele la grossisment de 200 cu accesorii potrivite care de obicei se cumpara extra.cu barlow si oculare standard eu n-am vazut ca si cu cele cumparate extra.dar s-ar putea sa depasesca 1000 lei. |
|
| Sus |
|
 |
Andrei0105 Membru

|
Trimis: 24 Noi 2012 17:03 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc, cred ca pana la urma il voi lua pe cel 90/900 +filtru solar. Daca are ocular de 10mm ce mareste 90x si adaug barlow 2x va rezulta o marire de 180 de ori?
Ultima modificare efectuata de catre Andrei0105 la 24 Noi 2012 17:53, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 24 Noi 2012 17:21 Download mesaj |
|
|