| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Andi Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2007 Mesaje: 1286
|
Trimis: 14 Sep 2012 09:00 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Imaginile nu respectă efectul de perspectivă; locația este foarte aproape de discul planetei, dar arată ca și cum ar fi în centrul lui.
Imaginile cu luminile apărute îmi par cunoscute, le-am mai văzut undeva legat de fizică, interferometrie, laseri ... .
Mai vedem.
_________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 14 Sep 2012 21:05 Download mesaj |
|
|
|
Incerc sa postez o animatie care se repeta indefinit pentru a usura o eventuala incercare de analiza.
Mie mi se pare destul de ciudata. Are o simetrie ca si cum impactul s-ar fi produs sud-nord (cel putin ciudat). Are o coronita de "stropi" (si mai ciudat). Va las pe voi sa mai analizati.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
812.96 kb |
| Vizualizat: |
de 4019 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 14 Sep 2012 21:28 Download mesaj |
|
|
|
Desi stiu ca cei ce fac des imagini la planete stiu despre efectele observabile in acest filmulet, o sa incerc o explicatie rapida si simpla a "ciudatului" flash:
Turbulenta atmosferica + difractie = efect.
Se observa foarte usor intr-o noapte cu turbulenta mare chiar si vizual la puteri mari pe o stea de magnitudine intre +2 si +6, la cele mai stralucitoare efectul se pierde in lumina puternica (glare-ul ei) iar la cele mai slabe este mult prea putin evident.
De altfel se observa clar ca turbulenta nu era de neglijat in filmuletul autorului...
Max
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5331
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 14 Sep 2012 21:53 Download mesaj |
|
|
|
| Si mie mi se pare doar un punct foarte luminos inconjurat de efecte de refractie/difractie.
|
|
| Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 15 Sep 2012 08:48 Download mesaj |
|
|
|
Desi stiu ca cei care se ocupa cu adevarat de astrofoto planetara au habar despre ceea ce spun, o sa-mi calc totusi pe inima : Turbulentele atmosferice dau nastere la niste imagini "tulburate" in care cercurile de difractie sunt "amestecate" random asa cum se vede si in link-ul trimis de cmatei. Doar turbulentele atmosferice nu prea pot sa explice aparitia semicercului "nordic" si simetria lui. Eu am postat imaginea nu pentru ca sa obtin o "explicatie rapida si simpla". Ma asteptam la o explicatie indelung gandita si daca se poate mai complexa.
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 15 Sep 2012 13:51 Download mesaj |
|
|
|
Asimetria aia mare apare doar la mijlocul filmului, la maximul stralucirii, posibil turbulente in tub, decolimare, seeing mai ciudat. In rest franjurii par uniform distribuiti. La expuneri similare eu nu vad satelitii lui jupiter, deci probabil ca scanteia sa fi fost foarte stralucitoare, pare comparabila cu cea din 2010: http://www.spaceweather.com/swpod2010/04ju...irn3hfgjv3
Probabil pentru lucrurile simple nu e neaparat nevoie de "o explicatie indelung gandita si daca se poate mai complexa" .
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5331
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 15 Sep 2012 17:29 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca au fost raspunse toate intrebarile legate de ce ar putea sa fie acel flash. De la valy la nobody la cmatei, toate linkurile trimise si explicatiile date cred ca sunt mai mult ca suficiente pentru orice alte nelamuriri legate de locatia si natura flash-ului, asa ca nu mai e nevoie de o explicatie lunga si detaliata pentru...nimic.
Cum norul de praf se incapataneaza sa apara, propun oprirea acestui topic ce nu a dus decat la cateva discutii off-axis de lamurire (din pacate), dar si la o imagine excelenta din partea lui Cristi (din fericire).
Asteptam urmatorul impact.
Max
|
|
| Sus |
|
 |
|