Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
24812815084_101f070d59_k.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239579
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Telescop nou - buget 5-7.000 ron

Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
toxicvibes
Membru
Membru

Data inscrierii: 18 Sep 2012

MesajTrimis: 18 Sep 2012 11:35 Download mesaj
Titlul subiectului: Telescop nou - buget 5-7.000 ron
Raspunde cu citat (quote)

Salut

Stiu ca probabil au mai fost si alte thread-uri cu tema asta pe aici, insa nu gasesc nici unul in suma asta de bani. Asa ca va cer si eu un mic sfat.

Sunt incepator in astronomie, dar de cateva luni incoace numai despre asta citesc. Am zis sa nu sar calul si sa imi iau direct o namila de telescop, am inceput cu un celestron firstscope, iar in secunda in care m-am uitat cu el la luna am stiut ca imi trebuie unul mai mare.
Asa ca am inceput sa caut prin magazine oferte.
Trebuie sa recunosc ca imi face cu ochiul http://magazin.telescop-expert.ro/dobson-goto-12.html , dar nu sunt sigur ca e cea mai buna alegere.

Voi, cei mai experimentati, care ati trecut deja prin cateva modele diferite de telescoape, daca ati dispune de suma respectiva, ce telescop v-ati lua?

Mutlumesc
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 18 Sep 2012 11:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut si bine ai venit.

Sunt de parere ca nu se reduce totul la bani, sunt si alte aspecte pe care trebuie sa (ti) le clarifici. De unde vei face observatiile, ce observatii, foto sau nu? Cred ca sunt detalii mai importante decat suma sau instrumentul.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 18 Sep 2012 11:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu este rea alegerea ta, dar trebuie sa stii doua lucruri.

Pe langa acest telescop iti vor trebui si niste accesorii, care vor adauga niste sute multe la suma propusa. Spre exemplu, privind Luna prin acest 300mm, vei constata ca lumina e prea puternica, si ca iti trebuie un filtru. Sa mai amintesc faptul ca iti vor trebui mai multe oculare, eventual mai bune?

Cu acest telescop nu poti sa faci fotografii decat cel mult la Luna si la Jupiter. Eventual la Soare, cu un filtru specializat.

Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 12:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ar fi util sa arunci si aici un ochi, poti gasi chestii bune la o fractiune din bugetul tau: http://www.astronomy.ro/forum/Vinde-f10.html
Sus
toxicvibes
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 13:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

multumesc de primirea calda Smile

sunt constient ca am nevoie de un set bun de oculare, filtre si sunt dispus sa investesc serios in asta. Niciodata nu am preferat cantitatea in loc de calitate. Ma refeream ca sunt incepator la modul ca nu am mai avut pana acum un telescop, dar am citit/vazut pe youtube tot ce se poate despre asta.
La rubrica Vinde ofertele bune apar destul de rar si nu prea am vazut ce caut eu.

Cat despre observatii, din pacate stau in Bucuresti, dar observatiile serioase le voi face din alte zone mult mai intunecate. Nu mi-e greu sa dau o fuga pana la cota 1400 la sinaia sau pe orice camp intunecat pe o raza de 100-200 km. Plus ca abia astept sa prind si eu un star party cu cei de pe forum de aici sa invat si eu direct de la profesionisti Wink

Iar partea de astrofotografie nu ma atrage momentan. As prefera sa atasez o camera video si sa filmez decat sa astept 5 minute pentru o poza. Nu zic, poate in viitor, cu urmatorul telescop de peste 20 inch Smile)

o alta optiune ar fi celestron cpc1100, dar nu prea il gasesc pe la noi si in afara sub 3000$ nu e.
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 13:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

http://skywatcher.ro/cpc_cel.htm

Daca e vorba de deplasat la aer curat si ai masina in care sa incapa 12" fie el si colapsabil, atunci 12" sa fie.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 18 Sep 2012 13:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 13:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am un golf 5 si refuz sa cred ca nu incape dobsonu de 12 colapsat sau in doua bucati. Mai ales ca pot sa pliez scaunele din spate. Oricum o sa ma duc personal la Hargita la telescop expert si o sa stau o seara, in care o sa ii rog pe cei de acolo sa ma ajute cu montare/demontare, colimare si alte chestii vitale pe care trebuie sa le stiu.
Sus
toxicvibes
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 13:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

ursamajor a scris:
Trebuie să pleci de la priorități, evident, după ce ți le-ai stabilit. Vrei DSO sau vrei planete (sistemul solar)? Foto, am înțeles că nu vrei. Dacă vrei planete, trebuie alt tip de instrument, față de idealul pentru DSO. Deci, cu greu vei putea împăca ambele tipuri de observații, cu un singur instrument. Ideal ar fi să ai două instrumente bune dpdv optic (ceva spre gama premium), dar cred că sari de bugetul tău. Unii spun că un newtonian cu o focală de 1000-1500 mm, ar putea satisface ambele tipuri de astro-observații.
Pe de altă parte, cum ți s-a zis deja, accesoriile pot depăși chiar și prețul telescopului/lunetei.
Ideal ar fi să mergi la un star party și să te uiți prin câteva tipuri de instrumente, ca să poți alege în cunoștință de cauză.

valy, alea sunt de două ori bugetul amicului. Wink

Ai dreptate, stie cineva cand e urmatorul star party? Cat despre accesorii, o sa le cumpar de calitate si treptat daca nu dispun de bani in momentul respectiv. Nu e nici o graba.
Si sincer, ma intereseaza mai mult DSO decat planetele, avand in vedere ca orice telescop as folosi nu am sanse sa observ detalii la Uranus sau Neptun spre exemplu. Normal ca vreau sa vad si planetele ok, dar banuiesc ca saturn/luna/jupiter se vad poza si in dobosnu de 12. Iar celelate planete sunt prea mici intr-un asemenea telescop pentru a imi baza alegerea pe asta. Sau cel putin asa am gandit pana acum, astept sa ma contraziceti Smile
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 18 Sep 2012 13:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 13:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Aici e un simulator: focala, ocular, camp vizibil http://www.telescope-simulator.com/index.p...&id=45
Sus
toxicvibes
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 14:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
Aici e un simulator: focala, ocular, camp vizibil http://www.telescope-simulator.com/index.p...&id=45

foarte folositor, multumesc
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 18 Sep 2012 14:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 14:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

toxicvibes a scris:
Ai dreptate, stie cineva cand e urmatorul star party?

Se mai anunta pe aici: http://www.astronomy.ro/forum/Star-Party-Muntenia-f70.html
Sus
toxicvibes
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Sep 2012 14:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Banuiesc ca ai dreptate, dar crede-ma ca ma bucuram ca un copil mic cu lacrimi in ochi cand m-am uitat la luna prin firstscope. Mi s-a parut EPIC. Stiu ca sunt multe conditii care trebuiesc indeplinite pentru observatii perfecte, oculare bune, filtre, adaptarea ochilor la intuneric, aclimatizarea telescopului, colimare, conditii atmosferice....
Stiu la ce te referi cu 200x jupiter si de aia prefer sa am mii de alte obiecte mai putin vizibile la indemana decat sa ma uit perfect la 2-3 planete amarate pentru totdeauna Smile Si chiar daca imi iau telescop cu GOTO nu inseamna ca nu o sa invat astronomie, tot citesc chestia asta peste tot si nu e cazul meu.

Acum caut sa vad cand e urmatorul star party si nu o sa il ratez pentru nimic in lume.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact