Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna_r90_910_20180918_225820_113x_sud.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239580
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Sfat achizitie ocular 2 inch.

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Adrian Sirean
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011

MesajTrimis: 14 Oct 2012 18:55 Download mesaj
Titlul subiectului: Sfat achizitie ocular 2 inch.
Raspunde cu citat (quote)

Cu toate ca am un ocular GSO Super View de 30mm pe 2 inch si de care sunt destul de multumit, ma intereseaza sa iau un Scopos Extreme 2". Singurul motiv in momentul de fata este doar ca restul ocularelor pe care le mai am sunt Baader, Hyperion zoom si respectiv Hyperion 24mm. Ce as vrea sa stiu este daca acest Scopos Extreme 2" este cel putin la fel de bun ca GSO Super View de 30mm.
Deasemenea campul vizual in Scopos este vizibil tot? Sau diafragma de iesire este pusa acolo unde trebuie? Astfel incat marginile campului sa fie sharp? La GSO asta era marea problema dar care s-a rezolvat foarte usor prin montarea unei noi diafragme. Multumesc

img.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  26.25 kb
 Vizualizat:  de 3682 ori

img.jpg

Scopos3035_med.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  16.38 kb
 Vizualizat:  de 3682 ori

Scopos3035_med.jpg

Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 14 Oct 2012 21:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Scopos extreme sunt cam depasite acum. Hyperion asferic de 31 si 36mm produc o imagine mai buna.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2012 22:40 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Sfat achizitie ocular 2 inch.

Der Pirate a scris:
Scopos extreme sunt cam depasite acum. Hyperion asferic de 31 si 36mm produc o imagine mai buna.

Va multumesc pentru completare, stiam acest lucru doar intra in alta categorie de pret. Nu ma intereseaza neaparat sa produca o imagine mai buna. Ma uit destul de rar prin 30mm. Este doar pentru cautare. Intrebarea principala era: Campul vizual in Scopos este vizibil tot fara a misca capul? Si daca marginile campului sunt sharp?
Asta era marea problema la GSO 30mm, unde marginile campului erau blurate, un aspect foarte enervant.

Se pare ca trebuie sa cumpar unul sa vad cu ochii mei. Si sa ma inteleg in prealabil pentru returnare daca nu indeplineste aceste simple conditii.
Sus
horatius
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2012 22:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Au stop de camp, se vede tot campul daca te apropii de sticla.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2012 22:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cea mai buna comparatie s-ar putea face cu hyperionul de 24mm. La asta totul este perfect. Campul mare, vizibil de la o margine la alta fara a da din cap.
Cum este in comparatie cu acesta?
Sus
horatius
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2012 22:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

E mai mare campul. Nu trebuie sa dai din cap.

www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2012 22:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

In cazul asta pare sa fie ok. Multumesc
O seara placuta.
Sus
starbuck
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 15 Oct 2012 04:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca ai nevoie numai pentru cautare, atunci Apex 28mm e mai mult decat suficient: distorsiuni cam pe un sfert din campul vizual la F/5, in rest e foarte robust, fully multicoated, foarte luminos, camp vizual aparent de 56 de grade, filet T2 iar varianta second e la preturi foarte accesibile:

http://magazin.telescop-expert.ro/oculare-apex.html

Eu il folosesc atat la mini RFT-ul construit cat si la cautarea cu newtonian-ul.
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2012 21:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mersi starbuck dar nu e ceea ce caut. Pe langa luminozitate, contrast, distorsiuni mici, fully multicoated etc, mai caut si ceva spectacol. Ori AFOV-ul de 56 grade nu prea mi-l ofera. La acest grosisment 1200/30 = 40X, oriunde as indrepta telescopul pe cer, se vede un ocean de stele. Iar un minim 70 grade AFOV ofera spectacolul de care spuneam. Ca sa nu mai spun ca unele obiecte nu incap in intregime in campul ocularului. Bineinteles ca problema s-ar rezolva foarte repede cu un Nagler 31 mm 82 grade, dar deocamdata as dori totusi sa ma incadrez in limitele normalului, daca exista asa ceva in acest domeniu. Astfel, la o analiza mai amanuntita asupra ocularului Scopos extreme 30mm, am ajuns la concluzia ca nici asta nu este ceea ce caut. Si m-am oprit la Asfericul de 31mm, care cel putin este Baader. In zilele ce urmeaza o sa-l comand si daca Murphy nu-si baga coada ca de obicei, o sa-i fac un minireview cat mai repede si atat cat imi permit cunostintele.

Ii cam simt lipsa tubului 150/750, la care puteam merge cu grosismente mult mai mici.
Sus
starbuck
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Oct 2012 23:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Atata timp cat nu vrei si ghidaj si avand in vedere ca tintesti oculare de focala mare (teoretic si de camp larg) mie mi se pare ca esti candidatul ideal pentru un binoclu in piggy-back, cu un adaptor ceva mai lung ca sa-ti manevrezi gatul mai confortabil. Orientativ un BTC sau TS 10x60 (cat mai usor posibil) cu un camp total de aproximativ 130 de grade ar face spectacol garantat. Aici nu prea vad ce ai avea de pierdut...
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Oct 2012 17:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am deja un BTC 10X50. Un 10X60 nu cred ca e mare diferenta.
Sus
starbuck
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Oct 2012 17:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

In fine, ai prins ideea...
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Oct 2012 23:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Der Pirate a scris:
Astfel, la o analiza mai amanuntita asupra ocularului Scopos extreme 30mm, am ajuns la concluzia ca nici asta nu este ceea ce caut. Si m-am oprit la Asfericul de 31mm, care cel putin este Baader. In zilele ce urmeaza o sa-l comand si daca Murphy nu-si baga coada ca de obicei, o sa-i fac un minireview cat mai repede si atat cat imi permit cunostintele.

Gata. L-am comandat. Asfericul de 31mm. Very Happy Tin sa multumesc si pe aceasta cale vanzatorului pentru intelegerea profunda de care a dat dovada.

Cer cat mai senin.
Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012

MesajTrimis: 20 Oct 2012 10:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ce zici de un Superview de 30mm? Camp de 70 de grade, imagine buna si la F/5, cu ceva distorsiuni absolut la marginea imaginii:

http://magazin.telescop-expert.ro/oculare-gso-super-view.html

EDIT: acum vad ca ai facut deja comanda, nevermind, insa las postul Smile

SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Oct 2012 12:05 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Sfat achizitie ocular 2 inch.

MrMxyzptlk, quote la primul post:

Der Pirate a scris:
Cu toate ca am un ocular GSO Super View de 30mm pe 2 inch si de care sunt destul de multumit, ma intereseaza sa iau un Scopos Extreme 2". Singurul motiv in momentul de fata este doar ca restul ocularelor pe care le mai am sunt Baader, Hyperion zoom si respectiv Hyperion 24mm. Ce as vrea sa stiu este daca acest Scopos Extreme 2" este cel putin la fel de bun ca GSO Super View de 30mm.
Deasemenea campul vizual in Scopos este vizibil tot? Sau diafragma de iesire este pusa acolo unde trebuie? Astfel incat marginile campului sa fie sharp? La GSO asta era marea problema dar care s-a rezolvat foarte usor prin montarea unei noi diafragme. Multumesc

iar apoi,

Der Pirate a scris:
Astfel, la o analiza mai amanuntita asupra ocularului Scopos extreme 30mm, am ajuns la concluzia ca nici asta nu este ceea ce caut. Si m-am oprit la Asfericul de 31mm, care cel putin este Baader. In zilele ce urmeaza o sa-l comand.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact