Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235512 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2861 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: CaiusP |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 476
Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 22 Oct 2012 11:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: M31 |
|
|
|
Mi-am propus pentru aceasta perioada 2 obiecte: M45 si M31.
Pentru Andromeda am tras aseara 21.10.2012 cu luneta ED100/900 SW, montura CG5GT, reductor corector 0,85SW, Canon450D.
15x300s +4x480s
Am folosit dark-urile din seara de 19.10.2012 + bias prelucrare DSS si IrfanView.
Se pare ca mai trebuie adunata informatie cu durata mai lunga de expunere.
Am incercat si o alta prelucrare, dar centrul este tot ars!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
645.42 kb |
Vizualizat: |
de 2077 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
784.33 kb |
Vizualizat: |
de 2013 ori |

|
_________________ NDan
ED100 APO ,CG5-GT, binoclu Karl Zeiss Jena 10x50W Jenoptem
Ultima modificare efectuata de catre ZENDOW la 22 Oct 2012 13:41, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2128
|
Trimis: 22 Oct 2012 11:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: M31 |
|
|
|
cerul conteaza foarte mult am avut si eu cateva incercari la Andromeda si de pe cer negru iese mult mai bine, cred ca ajung cadrele de 7 minute la f/7.65, totusi ai vrea sa expui si ceva cadre de 2-3 minute (trebuie sa experimentezi) pentru nucleu. Eu pt nucleu am fotografiat cu 400D la iso 1600 cadre de 1min si s-au dovedit a fi prea slabe, de aceea spun 2-3 minute. Cu un ccd atik (16ic) am tras in weekend nucleul de acasa si nu inca nu era saturat la 3 minute (ed100 la f/9).
|
|
Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 476
Motto: Analfabetii au avantajul ca nu fac greseli de ortografie. Localitate: TG.JIU
|
Trimis: 22 Oct 2012 11:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: m31 |
|
|
|
Cadrele de aseara au fost trase din oras cu iluminat stradal foarte aproape si o perioada cu nocturna de la Pandurii aprinsa!
E clar ca cerul negru da alt rezultat dar ajung din ce in ce mai greu la el, am sa incerc sa achizitionez un filtru CLS ccd.
Auriga poti vedea la lucru reductorul pentru care vroiai informatii, cred ca da totusi o vignetare si usoare deformari la colturi.
_________________ NDan
ED100 APO ,CG5-GT, binoclu Karl Zeiss Jena 10x50W Jenoptem |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|