Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna1.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239584
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Maksutov 180/2700 NEQ5 GoTo sau Dobson 12 inch GoTo?

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 17 Noi 2012 23:23 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

[Offtopic] @Stanescu Octavian: Iesi, te rog, la sud de Viena si pe urma incearca si pe la vest unde incep muntii si mai vorbim cad de trist e ... oricum, merci de remarca.
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 17 Noi 2012 23:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

eu stau aproape de munti inspre vest-de aici cand conditiile permit se vad fara telescop Smile varfurile inzapezite aflate la nivelul norilor.Dar ce sa zic..cuvantul potrivit pt un astronom amator ce vrea sa se uite de pe balcon,sau din spatele blocului e...jalnic.Asta datorita conditiilor.ca sa nu mai vb de poluarea luminoasa
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 18 Noi 2012 00:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Noroc ca nu stam la Viena.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 18 Noi 2012 00:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pana cand o sa primesc raspuns de la admin pentru modificarea sectiei review, pentru a cuprinde discutii despre instrumente noi, am si eu o intrebare. Sau mai multe.

Acest aparat are date destul de sumare. Pe ce unghi masoara luminozitatea, ca e foarte important? Daca o masoara circular, la 180 de grade, cred ca e cam inutil. Pe urma, cand e luna pe cer, de la aproape primul patrar pana la peste ultimul patrar este de asemenea inutil. Da, ar fi util daca ar masura pe un unghi foarte mic, cam 2-3 grade, si atunci poti sa iti faci o parere, si sa iei o decizie. Asa, fara date mai multe, e de genul, sa luam ochii fraie..., pardon era sa scriu ceva urat.

Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 18 Noi 2012 00:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

http://www.unihedron.com/projects/darksky/ : "The Half Width Half Maximum (HWHM) of the angular sensitivity is ~42°"
Pentru cine se pricepe poate folosi anumite stele de magnitudine mai mica drept reper sau predictiile, pentru cei care nu se pricep banui ca oricum nu prea conteaza transparenta. Pana la urma e o simpla fotocelula calibrata cu ceva logica in spate.
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 18 Noi 2012 00:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am aruncat si eu o privire pe astroshop.de sa vad daca dau mai multe detalii.Exista mai multe tipuri care difera la pret intre 100-200 euro.Modelul lui starbuck e undeva la mijloc.Sa inteleg ca determina magnitudinea maxima vizibila.Utilitatea ar fi ca aparatu' e mai obiectiv ca ochiul uman,ce poate fi influientat de oboseala sau alte lucruri subiective.N-as zice ca-i vital pt un amator.interesant poate fi
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 18 Noi 2012 02:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Senzorul ala se vinde la "en-gros" intre $ 0.1 - 1 ... iar restul pieselor nu stiu daca depaseste $10 per total
Sus
Adrian Sirean
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011

MesajTrimis: 18 Noi 2012 07:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stati linistiti, multe chesti se fac doar de dragul de a se vinde si a scoate profit, nu neaparat ca au vreo intrebuintare reala. Daca ii mai tragi si o reclama buna, poate fi un succes. Lucrez in acest domeniu, al vanzarilor, de multi ani si am cam observat cum stau lucrurile. Si mie imi pare foarte scump acel aparat pentru ceea ce ofera. Cred ca un ochi format poate recunoaste mai bine si mai repede conditiile de seeing decat aparatul respectiv. Sunt atatea repere pentru a face acest lucru.

Si pentru ca tot am postat, as mai spune ca am luat decizia corecta, si anume sa mai astept. Ar mai fi totusi doua aspecte in defavoarea celui de 16 inch, in ordinea importantei: inaltimea focuserului, imi place sa stau cel putin cu picioarele pe pamant pentru ca cu ochii sunt foarte departe si pretul, care este mult mai mare. Sunt curios cum vor evolua lucrurile si ce voi alege in final cantarind aceste aspecte deloc neglijabile.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 18 Noi 2012 08:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 18 Noi 2012 13:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

videoprod a scris:
@starbuck
O singura intrebare am pentru tine: avand in fata aparatul ala si un ocular Hyperion de cati mm vrei tu,ce ai cumpara? Da pe cinstite...

Bineinteles ca as lua Hyperionul dar in mod sigur as trece pe lista de achizitii orice m-ar ajuta intr-o evaluare mai precisa a conditiilor de mediu si nu in ultimul rand de a castiga timp. Am precizat anterior cat de importanta este (cel putin pentru mine) acea economie de timp. Nu ma intereseaza daca aparatul ala costa cat un Hyperion si are numai o fotodioda. Poate il fac eu cu doar 10 ron, oricum nu asta este ideea ci la ce te ajuta el. Oricine este binevenit sa inventeze sau sa ne zica alte solutii de care nu stim inca. Eu zic ca acel aparat sau altul in acest scop impreuna cu plugin-ul mentionat de Valy reprezinta cat de cat o baza tehnica de abordare a problemei. Aici sunt total inutile divagatiile astea pe tema incotro te uiti, cat de mult ai nevoie de chestia aia sau cat de martiri trebuie sa fie astronomii experimentati ca sa-si chinuie ochii numai pentru orgoliul personal. Cine doreste poate sa faca si autoguiding manual toata noaptea. Treaba lui si respectele mele dar in nici un caz sa nu pretinda asta de la toata lumea. Oricum, in nici un caz de la mine pentru simplul motiv ca timpul nu-mi permite asta.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 18 Noi 2012 13:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 18 Noi 2012 13:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ursa, multumesc si pentru acele harti pe care cel putin personal le adaug la acea baza tehnica dar inca o data precizez ca poluarea luminoasa e numai o parte a problemei si desi hartile respective sunt foarte utile problema este ca nu exista nici o harta care sa-ti menajeze ochii, sa te ajute in general la o evaluare precisa sau sau sa castigi timp odata ajuns la fata locului (chestia proverbiala cu socoteala de acasa si din targ).
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 18 Noi 2012 14:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011

MesajTrimis: 25 Noi 2012 00:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deocamdata nu imi permit sa iau un 14 inch cu GoTo. Vreau sa spun ca m-a cam prins microbul GoTo. Nu mai vreau fara. Din moment ce am un 10 inch, singura varianta sa-l folosesc la maxim este sa-l pun pe GoTo. Vreau sa-l folosesc asa o perioada. Ulterior se va vinde la bazar, pachet complet si voi lua un 14 inch tot pe GoTo. Am si dat comanda pentru montura. Acum ma chinui sa gasesc o sursa de curent portabila care sa miste jucaria.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5

Download topic
Pagina 5 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact