Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Cu_luneta_spre_luna_8.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239607
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

achizitionare telescop sau luneta

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
achy1978
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 03 Ian 2013 16:54 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Eu as propune administratorilor ca pe acest topic "Achizitie instrumente" sa nu mai lase pe oricine sa posteze recomandari .... decat dupa un proces de recenzare a informatiilor.

De ce spun asta .... cine intreaba aici chiar are nevoi de recomandari pentru a debuta in acest hobby, el fiind ca un burete care absoarbe aproape tot ce i se spune. Nu stiu daca toti au suficienta rabdare de citi fiecare topic si sa-si organizeze propriile concluzii.

La topicul "Observatii" este cam liniste ..... insa aici .......

Adica, eu ma amuz copios cand vad ce fel de recomandari (si ce argumente se aduc) in anumite situatii.... insa din pacate nu prea este de ras acest lucru !?!

Scuze de off-topic si cer scuze si celor care intradevar fac recomandari valoroase!

Sus
Tim3a
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Dec 2012

MesajTrimis: 03 Ian 2013 17:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

achy1978 a scris:
Eu as propune administratorilor ca pe acest topic "Achizitie instrumente" sa nu mai lase pe oricine sa posteze recomandari .... decat dupa un proces de recenzare a informatiilor.

De ce spun asta .... cine intreaba aici chiar are nevoi de recomandari pentru a debuta in acest hobby, el fiind ca un burete care absoarbe aproape tot ce i se spune. Nu stiu daca toti au suficienta rabdare de citi fiecare topic si sa-si organizeze propriile concluzii.

La topicul "Observatii" este cam liniste ..... insa aici .......

Adica, eu ma amuz copios cand vad ce fel de recomandari (si ce argumente se aduc) in anumite situatii.... insa din pacate nu prea este de ras acest lucru !?!

Scuze de off-topic si cer scuze si celor care intradevar fac recomandari valoroase!

si acum o recomandare/parere/idee on topic pentru mine? Very Happy
Sus
achy1978
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 03 Ian 2013 18:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt oameni aici mult mai experimentati care au competenta necesara sa faca asta (eu mai am de tras) ... dar nu mai prea au loc ... asa ca stau pasivi.

... in plus de asta ai primit cateva sfaturi utile chiar in acest topic!

Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 03 Ian 2013 20:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Exista acest topic

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=106594#106594

Dar dupa vreo 4 ani de experienta in moderarea acestei sectii, cred ca si daca as da ''Up'' la el in fiecare zi, tot nu ar fi de ajuns. Oameni care vor sa spuna si ei ceva, desi nu prea stiu multe, vor fi destui. Si uneori nu ai timp, sau nu esti pe faza sa ii corectezi pe toti, si daca o faci, iti sar in cap ca ii cenzurezi.

Si ca sa revin ontopic, as face cateva clarificari.

- Un binoclu nu este inutil, dar cu el poti face orientare, poti observa portiuni mari de constelatii, dar adevaratele observatii se fac cu un telescop.

- E destul de greu sa strici o oglinda de telescop, daca ai un pic de grija. Exista un articol mai vechi despre spalarea oglinzilor

http://www.astronomy.ro/curatarea-telescopului_450.html

Si nu este singurul.

Timeea, daca te hotarasti sa iei in considerare si ceva secondhand, exista in partea de jos a fiecarui post un buton ''pm''. In felul asta poti trimite un mesaj adresat personal - invizibil pentru ceilalti - oricui membru, si sa ceri parerea despre unul din telescoapele second care sunt la rubrica bazar.

Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 03 Ian 2013 21:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

imi pare rau ca exista oameni mai experimentati ,care nu pot intra aici din cauza celor mai putin experimentati(ca si mine).uneori diversitatea raspunsurilor poate sa ajute un incepator,dar alteori-sau de cele mai multe ori-ar putea sa-l incurce.cum spunea si dragos-oameni care vor sa zica ceva desi nu stiu prea multe, vor fi destui.din pacate aici ma incadrez si eu deoarece detin doar 2 lunete.
O solutie ar putea fi ca cei care stiu mai multe sa fie mai activi pe aceasta sectie.Am observat ca informatiile valoroase "spulbera" mesajele care sunt"pe langa".si diferenta se vede..

Scuze off-topic.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 03 Ian 2013 21:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sternchen, apreciez mesajul tau. Dar fara sa incerc sa scuz pe nimeni, nici macar pe mine, uneori oamenii nu au timp, sau sunt prea obositi psihic pentru a da un raspuns complet la toate intrebarile unui incepator. De aceea e bine ca acestia, incepatorii, sa isi faca ceva timp sa citeasca mai multe topicuri de pe sectie.

Intervine insa o alta problema. Parcurgerea unor topicuri care contin 10% informatie utila, si restul dispute, sau informatii eronate devine obositoare pentru oricine, si e greu pentru un incepator sa decida ce e informatie buna si ce e doar ''zgomot''.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 03 Ian 2013 21:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

...si mi-as permite sa completez, Sternchen, ca si tu esti unul din cei ce creaza zgomot de fond la sectiunea asta.
Asa cum ti-am mai spus, desi ai doar doua lunete si experienta tinzand catre zero, dai sfaturi in stanga si in dreapta despre cat de bune sunt lunetele tale in special si alte lunete in general.
Incearca sa te abti, mai ales ca postul anterior arata clar ca esti constient de defectul pe care-l ai.
Incearca de asemenea sa asculti mai mult decat vorbesti, este o calitate a celui care nu stie, crede-ma.
Si poate cu timpul, ai sa ai si experienta si sculele necesare, ca sa poti da sfaturi cui e dispus sa te asculte.
Nu mi-o lua in nume de rau, cand am ceva de spus sunt destul de transant si nu-mi plac jumatatile de masura, dar am intervenit nu fiindca am ceva cu tine ci cu ceea ce faci (urasc pacatul dar iubesc pacatosul).
Numai bine.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3

Download topic
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact