| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238192 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2902 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: carl22 |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2927
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 04 Ian 2013 23:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: MaxPilote |
|
|
|
Am descoperit zilele astea un soft foarte interesant, gen CCD Autopilot sau CCD Commander, doar ca este free.
Se cheama MaxPilote (vezi http://www.felopaul.com/maxpilote.htm) si este un program de automatizare a sesiunilor de astrofotografie care are in grija si sub comanda toate programele ce se ocupa de buna functionare a unui sistem astrofoto.
Face focus automat fie cu FocusMax fie cu MaximDL, autoguiding fie cu MaximDL fie cu PHD (? - Emil, vreo parere?), se poate conecta la o statie meteo sau poate dirija o cupola. Am incercat sa il probez dar din pacate, la toate programele de acest gen, nu se pot face teste indoor. Iar ca sa fac teste outdoor trebuie sa pierd cateva nopti din timpul pe care si asa nu-l am. Voi face acest lucru doar dupa ce o sa am observatorul gata, ca sa pot avea timp la dispozitie suficient.
Am pus pe tapet problema acestui program, poate cineva dintre cei care au experienta in acest sens pot proba programul si sa ne dea un feed-back.
Ma refer in special la Emil Kolbert, care poate sa faca o recenzie in deplina cunostiinta de cauza.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
116.95 kb |
| Vizualizat: |
de 2836 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 05 Ian 2013 10:48 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Este programul care va sta la baza automatizarii observatorului meu ... insa nu am inceput exploatarea propiuzuisa, ci ma joc cu el la nivel de training . Ceea ce pot spune despre este este faptul ca reprezinta un instrument extrem de puternic si bine organizat... si mai este si free.
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 06 Ian 2013 19:35 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Programul este promizator si in primul rand free (calul de dar nu se cauta la dinti cu prea multa atentie).
Poate daca nu as avea CCDAP-ul l-as lua mai mult la purecat insa CCDAP-ul la mine are cateva sute de sesiuni in spate fara sa fi avut surprize neplacute. Pe de alta parte nu prea mai am chef sa ma apuc sa experimentez.
Ultima oara cand l-am incercat imi dadea un mesaj de eroare la conectarea la focusor (eroare software FMAX) si l-am abandonat, intre timp eroarea a fost rezolvata (am testat in gol softul acum cateva zile).
Personal am doua "chestii" de reprosat:
1. toata informatia, setarile sunt aglomerate pe o singura "pagina" ceea ce pentru mine este un no-go deoarece astfel se pot strecura erori de setare sau pur si simplu anumite setari pot fi trecute cu vederea. De asemenea aceasta abordare imi pare a fi contraproductiva pentru cei care folosesc laptopuri cu rezolutie mica mai ales sistemele cu ecran de 10".
2. Daca nu ma insel sunt limitat la 3 obiecte pe sesiune, deci cei care fac super-nova search sau minor planet research vor stramba din nas.
Imi place ca pot sa setez o curba de racire si de warm-up al camerei (interesant pentru CCD-uri cu senzor mare)
Pe de alta parte mi-ar placea sa aiba o functie de watch-dog precum are CCDCmd.
In comparatie cu CCDCmd necesita Pinpoint Full, CCDCmd merge si cu pnpointLE din MaximDL printr-o captura de ecran a solutiei astrometrice. Faptul ca ma obliga ca achizitionez varianta full la pinpoint este un dezavantaj fata de CCDCmd. La final investitia in MaxPilote este mai mare decat in CCDCmd, consider eu. Pinpoint costa $149.00.
Si ca era sa uit, o parte din functii sunt nedocumentate, deci pe principiul "ce face oare butonul asta?".
Pe de alta parte considerand ca softul merge corect si montura are o eroare de pozitionare, cate incercari de coretie face si unde se pot seta aceste erori, mai ales setarea unei erori de pozitionare minima dupa care sa inceapa sesiunea (cum apare in CCDAP) inca nu am gasit. INFO: CCDAP face 3 incercari de repozitionare dupa un slew si poate fi setat sa faca si functia sync pe baza solutiei astrometrice. Daca gasiti unde este setarea ar fi bine sa ii spuneti astfel as afla si eu.
Apropo sitie cineva ce anume face functia "School"? Se refera cumva la guider? Pentru mine ar fi fost logica denumirea de "Train" daca intradevar face calibrarea guider-ului.
|
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2927
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|