| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239576 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
catalinmoroti Membru

Data inscrierii: 28 Dec 2012 Mesaje: 39
|
Trimis: 09 Ian 2013 10:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Contrar la ce am scris intr-un post mai sus,am achizitionat un binoclu Celestron SkyMaster 15x70 de la Alcor Bucuresti.Vreau sa spun ca domnul Alexandru Costescu de la Alcor este un super domn.
Dupa lungi cautari si mai ales dupa ce am testat un binoclu identic la un amic,m-am decis sa imi iau si eu unul.Mi-a placut enorm cu se vedea prin el,cum sta in maini,m-a atras la prima atingere ca sa zic asa.Vreau sa spun ca functioneaza perfect,este colimat perfect,nu prezinta astigmatism.
L-am testat exact cum a scris zoth in postul ,,Verificarea colimarii binoclurilor,,
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=1088
Ieri l-am testat si pe zi si noaptea.Intradevar noaptea trebuie trepied neaparat.Cu certitudine o sa imi iau si un adaptor pentru trepied pentru ca cel original e din plastic si se simte miscarea lui pe trepied.Dar l-am testat cu un adaptor de metal si sunt foarte incantat.Are o imagine perfecta zic eu fata de Auriol,nici nu se compara.Nu prezinta nici un pic de astigmatism.Stelele se vad perfect.Jupiter este perfect rotund si plus ca azinoapte am vazut toti 4 satelitii.Pleiadele ,o minunatie,nebuloasa din Orion la fel,galaxia Andromeda am gasit-o imediat,plus ca le gasesc foarte usor pe cer fata de Auriol.Am fost super incantat.Parerea mea este ca se poate sa cumperi si obiecte noi care sa functioneze OK.
Toate cele bune. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 09 Ian 2013 12:20 Download mesaj |
|
|
|
Sa-l folosesti cu placere. E un binoclu puternic si, daca nu se uzeaza mecanic, o sa-l folosesti multi ani de-acu-nainte! Sa urmaresti cum isi mentine colimarea in timp, o poti face si pe stele duble stranse (cu separatie in jur de 10-14" de arc) sau pe satelitii lui Jupiter cand sint apropiati intre ei. _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
Trimis: 09 Ian 2013 12:31 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult Marius pentru urare si multumesc pentru sfaturi.O sa am mare grija de el,cu toate ca mi-l cerea juniorul aseara sa se uite si el si aveam mari emotii sa nu il scape ca din prima zi.
Toata stima,Catalin. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
Trimis: 09 Ian 2013 22:12 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Am reusit sa vad in seara asta Duble Cluster din Perseu...superb.Nu credeam ca pot vedea asa bine cu acest binoclu.Imaginile sunt foarte luminoase atat ziua dar mai ales noaptea cand vad asemenea minunatii.E o adevarata incantare.Chiar daca prin raza vizuala mai trece cate un nor de la centrala termica a vecinului de sus.
Nu am reusit nici in seara asta sa vad M33, dar nu ma las.Sigur e de la poluarea luminoasa.Urmeaza si alte nopti.
Numai bine,Catalin. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5243
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 10 Ian 2013 00:45 Download mesaj |
|
|
|
Astigmatismul nu este triunghiular.
M33 (Triangulum Galaxy) este dificil de vazut deoarece nu are margini clare si are luminozitate de suprafata foarte redusa. Magnitudinea totala este inselatoare. |
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
Trimis: 10 Ian 2013 08:51 Download mesaj |
|
|
|
Multumes nobody pentru informatia referitoare la M33.Eu totusi o sa mai incerc,poate cine stie...
Numai bine. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5243
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 11 Ian 2013 01:28 Download mesaj |
|
|
|
Citez de pe Cloudy Nights despre M33:
DO NOT bring your wife outside in the cold to look at it, THAT will convince her you have lost your mind! |
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
Trimis: 11 Ian 2013 07:44 Download mesaj |
|
|
|
Foarte tare nobody...dar nu ma las
Numai bine. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|