| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
arte Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2013 Mesaje: 2
|
Trimis: 11 Ian 2013 12:23 Download mesaj |
| Titlul subiectului: sfat achizitie |
|
|
|
Salut!
Sunt incepator intr-ale "privitului in stele" la propriu. De meserie sunt fotograf, si mai mult decat niste imagini ale suprafetei selenare cu un obiectiv foto de 300mm nu prea am avut sanse sa fotografiez.
Pentru astrofotografie ce "scule" imi sugerati sa cumpar - intr-un buget de 2500-3000 ron?
Va multumesc[/b] |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011 Mesaje: 226
Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Ian 2013 12:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut si bine ai venit!
Ce fel de astrofoto? Planetara sau deep sky? _________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier! |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 11 Ian 2013 12:49 Download mesaj |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
Daca esti fotograf si probabil ai deja un aparat si obiective, as zice sa incepi sa fotografiezi cerul pur si simplu. Pui aparatul pe trepied, alegi o focala relativ scurta si declansezi la iso 1600-6400 de ordinul secundelor. Faci stacking sau star trails (daca folosesti timpi lungi).
Ulterior poti face rost de o montura ecuatoriala (EQ) sau de un device care sa iti urmareasca obiectele de pe cer (pentax are un device, exista si alte dispozitive pt. aparate foto), poti face expuneri mai lungi, tragi cadre succesive si stacking. Aici poti folosi orice focala ai.
Ulterior te poti gandi si la un telescop.
Insa inainte de toate recomandam sa citesti sa vezi cam care sunt cerintele, greutatile, sa te lamuresti ce anume astrofoto vrei.
Spor. |
|
| Sus |
|
 |
arte Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2013 Mesaje: 2
|
Trimis: 11 Ian 2013 13:12 Download mesaj |
|
|
|
Printre probele de scoala primara ale meseriei de fotograf "terestru" se afla si fotografierea cerului simplu, cum spui (valy), trecand prin toate expunerile si focalele posibile...
Ma interesa un sfat in materie de "scule"...intr-un anumit buget. Banuiesc ca diferentele dintre fotografia deepsky si planetara se oglindeste si in pret.
Este necesara achizitionarea unei camere ccd dedicate astro? sau un Nikon prof poate face fata?
Multam pentru promptitudine. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 11 Ian 2013 13:22 Download mesaj |
|
|
|
Diferentele dintre deepsky si planetara nu e in pret, la o adica toate sunt la fel de scumpe.
Poti face astrofoto cu orice aparat, digital, film. Evident ca e de dorit o camera dedicata dar nu e neaparat necesar.
E greu sa primesti un raspuns la intrebarea ta initiala.
Daca vrei neaparat scule astro, iti trebuie o montura ecuatoriala (EQ5 sa zicem) motorizata, ar fi pana in 15-20 mil. La asta adaugi un refractor (sa zicem Skywatcher 80 ED) care te duce pe la 10-20 mil, sau pui aparatul cu obieciv. Pt. planete iti trebuie un reflector/catadioptric de 5-8", costa de la cateva mil 5 sa zicem la un newton, pe la 20-30 daca vrei un SC/Mak, ceva compact.
Sunt foarte multe variante si combinatii dar o sa fie greu pt. tine daca nu te lamuresti teoretic. Nu de alta dar la final s-ar putea sa fi dezamagit de rezultate, daca rezultatul e principalul obiectiv. Daca e doar vorba de distractie atunci e mai simplu .
In cazul tau as incepe simplu:
- o montura ecuatoriala
- aparatul cu obectiv pe ea si expuneri multiple+stack, asta pt. obiecte DSO
Iti trebuie si o locatie cu poluare luminoasa.
Daca vrei planete iti trebuie inplus un telescop cu focala mare (1000-7000m) si filmare (fie din DSLR fie din webcam/ccd dedicat).
Ultima modificare efectuata de catre valy la 11 Ian 2013 13:31, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 11 Ian 2013 13:29 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere.
Ultima modificare efectuata ursamajor la 11 Ian 2013 13:32, modificat de 2 ori in total |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2291
|
Trimis: 11 Ian 2013 13:30 Download mesaj |
|
|
|
Poti sa te uiti pe www.astrosnake.com si sa ne dai niste exemple care iti plac si pe care ai vrea sa le faci si tu. Iar la fiecare poza iti zic cam cat costa echipamentul.
Conteaza mult ce vrei sa pozezi. Pentru inceput iti recomanda sa iti cumperi doar o montura ecuatoriala cat mai buna. Pui aparatul pe ea cu obiectivele pe care le ai si poti sa faci chestii misto.
Spor! |
|
| Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 11 Ian 2013 15:25 Download mesaj |
|
|
|
Mie imi plac toate  |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 11 Ian 2013 18:30 Download mesaj |
|
|
|
| Cu 300mm si dlsr cred ca poti scoate niste DSO interesante, cu conditia sa ai o montura, un cer senin, timp pt. captura si prelucrare. Banui totusi ca nu e vorba de un 70-300mm f 6.3, desi cred ca merge si cu el. |
|
| Sus |
|
 |
|