Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235741 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2867 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: raul |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Iustina Horga Membru

Data inscrierii: 13 Ian 2012 Mesaje: 7
Motto: Omul bun poate descoperi multe! Localitate: Romānia
|
Trimis: 18 Apr 2012 13:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: Barlow GSO ED APO 3x - 31,7mm |
|
|
|
Acum o luna am achizitionat luneta SkyWatcher 70/500 AZ3 la care am primit oculare de 10mm si 25mm. Avand in vedere ca, cea de 10 mm mareste de 50X iar cea de 25mm de 20X as dori sa-mi cumpar o lentila Barlow GSO ED APO 3x - 31,7mm. Credeti ca este buna pentru aceasta luneta sau va deforma imaginea (se va intuneca)atunci cand voi monta lentila ? |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6907
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Apr 2012 14:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Barlow GSO ED 3x este destul de bun, poate cel mai bun din tot ce am vazut eu la GSO. Nu deformeaza imaginea pe margini, cum mai fac altele, nici nu baga aberatii cromatice in plus fata de cele ale ocularului.
Dar, orice barlow intuneca mai mult sau mai putin imaginea. Cu cat factorul de marire e mai mare cu atat intuneca mai mult. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
teodor1991 Membru

Data inscrierii: 27 Ian 2013 Mesaje: 8
|
Trimis: 05 Feb 2013 03:57 Download mesaj |
|
|
|
Nu mai deschid un nou thread, vreau sa maresc imaginea cat mai mult la un telescop 114/500 cu ocular 10mm. Am mai tot luat lucruri de pe e-bay si am cautat acum si barlow, am gasit unul 3x la pretul de ~75ron cu tot cu transport, se merita http://www.ebay.co.uk/itm/3x-BARLOW-TRIPLE...2579acb89a ? |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6907
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 05 Feb 2013 06:12 Download mesaj |
|
|
|
Putin dai, putin ai. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Aciduzzu Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012 Mesaje: 107
|
Trimis: 05 Feb 2013 12:03 Download mesaj |
|
|
|
O sa obtii o marire peste ceea ce poate telescopul ala. La 150x n-o sa mai vezi nimic.
Ia-ti mai bine un Barlow 2x.
Sfatul meu, daca crezi ca o sa continui in hobby-ul asta, e sa-ti iei accesorii (oculare, lentile Barlow, etc.) mai de calitate, chiar daca par prea scumpe pentru telescopul actual. Telescopul o sa-l mai schimbi, colectia de accesorii, nu. In plus, chiar si un telescop modest e ajutat de un accesoriu bun. Reciproca nu e valabila. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5203
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 05 Feb 2013 13:39 Download mesaj |
|
|
|
Un barlow bunicel costa mai mult decat un ocular mediu.
Iar la raportul focal ce-l ai iti trebuie un barlow foarte bun. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|