| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239586 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5243
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 12 Feb 2013 22:25 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
In cazul acesta imi cer scuze, eu asa am inteles. Raman totusi la ideea ca eq3/neq3 e mai buna.
Cateva poze cu ea desfacuta:
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
58.32 kb |
| Vizualizat: |
de 4409 ori |

|
|
57.82 kb |
de 4409 ori |

|
|
57.76 kb |
de 4409 ori |

|
|
48.28 kb |
de 4409 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 13 Feb 2013 00:16 Download mesaj |
|
|
|
Intr-adevar trepiedul din aluminiu asa cum vine stock cu eq3 este foarte slab. Nu as vinde o astfel de montura cu asa trepied. Imi aduc aminte, la fostul trepied de la neq3 i-am adus modificari majore dar astfel a devenit mult mai greu. http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...mp;start=0
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Feb 2013 02:06 Download mesaj |
|
|
|
Trepiedul de aluminiu de la NEQ3 nu e grozav, dar este mult peste cel de la acea montura GoTo. In plus acea montura, si inteleg ca vorbiti despre asta
http://magazin.telescop-expert.ro/montura-azimutala-goto.html
are si alte ''neajunsuri''. Oricum, nu as recomanda-o. Eu am testat un mak de 127 pus pe ea, si pot spune ca acelasi mak pe NEQ3 e deja in alta clasa. Pe NEQ3 poti face observatii la magnificatie mare, chiar la puterea maxima a telescopului, lucru aproape exclus in cazul celalalt. Ca sa nu mai zic ce necaz e la focalizare, cand tot instrumentul tremura rau, cu tot cu montura aia de plastic si cu cele trei tubulete, ce tin loc de trepied, al caror perete m-as mira sa aiba macar 1mm grosime, la cat sunt de usoare.
Asa ca daca tot dai un ban, fa-l sa merite, nu sa iti para rau de el.
Dobsonul are si el avantajele lui. In primul rand apertura. La planete, un mak de 150mm e cam tot acolo, ca rezolutie si contrast. La deepsky, iti mai trebuie ca sa-l egalezi. Evident, e mare si cam greu de transportat. Dar nu foarte.
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 13 Feb 2013 04:08 Download mesaj |
|
|
|
Hai sa nu exageram.
Montura are corpul din aluminiu, nu din plastic.
Ce se vede in imagini ca "plastic pads" sunt pastile de teflon pe care aluneca roata dintata.
Iar vibratii la focalizare are doar pe beton daca nu folosesti niste pad-uri de absorbtie.
Vibratia apare pe azimut din rezonanta picioarelor.
Am rezolvat si aia cu nite pad-uri de pasla puse sub picioare.
"Tubuletele" sunt din inox cu diametru de 32 mm respectiv 22 mm.
La 300x am rezolvat clar dubla de 0.9" fara sa fuga din centrul imaginii.
Oricum nici unul din trepiede nu se compara cu cele din lemn.
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Feb 2013 13:37 Download mesaj |
|
|
|
Nu exagerez deloc. Am lucrat cu toate monturile de la SW, de la EQ2 la EQ6, si toate sunt mai bune decat aceasta. Sau poate am exagerat cand e vorba de grosimea peretilor tuburilor, cand spun ca au 1mm grosime. Cred ca au cel mult 0,5mm.
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 13 Feb 2013 14:48 Download mesaj |
|
|
|
Am si eu un trepied de aluminu prezentat de Der Pirate si la cum vine din fabrica, are vibratii mai mari si joaca din toate incheieturile.
Ideea era ca la o montura ce costa 469 EUR, trepiedul ala este o bataie de joc. (0.8 mm grosime de aluminu zice Der Pirate)
http://www.teleskop-express.de/shop/produc...ripod.html
Iar EQ2 este chiar o gluma buna: http://www.skywatcher.com/swtphotos/ProductsMO/EQ2Z.jpg
Apropo, eu am luat-o second-hand si mi-a iesit undeva la 60 EUR.
Vezi ce zic si altii:
The point I'm making is that for the money, and if you want GoTo capability, this mount is unbeatable. Look at the alternatives - EQ3-2Pro is more than twice the price, HEQ-5 four times, and NEQ-6 more than five times the price. Admittedly, the latter two in particular may well be all the mount you will EVER need, especially if you get into serious imaging, but if all you want is a decent mount, with GoTo, which is reasonably portable, and most importantly, won't break the bank, this is the one! Just read the posts on this forum about setting it up, take your time, and you will have a capable mount (with some limitations - they ALL do!)
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 13 Feb 2013 19:47 Download mesaj |
|
|
|
Sorry, eu nu prea ma raportez la ce scriu unii si altii pe net, daca am suficienta experienta personala. Si in cazul de fata chiar am.
Asa ca parerile unora care nu stiu cate telescoape si monturi au manevrat in viata lor, nu au prea mare relevanta. Cel putin pentru mine. Daca au pentru tine, eu nu am nimic impotriva.
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 13 Feb 2013 20:11 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
agr Membru

Data inscrierii: 07 Iun 2011 Mesaje: 48
|
Trimis: 13 Feb 2013 22:24 Download mesaj |
|
|
|
| Ursamajor, daca nu greșesc, tu ai un mak 127mm? Daca da, spune-mi cum se comporta la Dso si ce montura ai.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|