| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 27 Mar 2013 11:20 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
eu am achizitionat recent un Velbon Sherpa 200R...e alta treaba...nu se compara cu plasticaraiele din slik sau df-60 sau orice alt trepied de pana in 200 ron...capul panoramic se misca extrem de bine si fluid, constructia trepiedului este mai bine de 90% metalica...in mare, e un trepied foarte bun  |
|
| Sus |
|
 |
Mars Boy Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013 Mesaje: 126
|
Trimis: 27 Mar 2013 11:45 Download mesaj |
|
|
|
Stiu. M am gandit si eu la el. Dar am zis ca pt un binoclu care nu e nici macar 20x80 am zis ca nu merita sa dau diferenta in plus. e mult prea bun pt 15x70 un DF-60. Ce pui pe sherpa al tau ?  |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 11:50 Download mesaj |
|
|
|
| momentan tot un 10x50, dar l-am luat in speranta ca pe viitor sa il folosesc cu succes cu un 20x80, cel putin...macar stiu ca nu mai trebuie sa il schimb la o noua achizitie, acesta suportand pana la 5kg de incarcatura |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 27 Mar 2013 11:53 Download mesaj |
|
|
|
Domnilor,cu tot respectul, la acei bani respectiv 300 lei se poate face o montura paralelogram de toata frumusetea. Si eu eram in aceeasi situatie de a cumpara un trepied foto. Cantarind avantajele si unuia si altuia, montura a iesit castigatoare. Problema era ca nu aveam nici macar trepiedul pe care sa pun montura. Am iesit in total la 250 lei plus cateva ore de munca si nu se poate compara cu un trepied foto.
Singurul dezavantaj este gabaritul dar daca se sta la curte nu se pune 
Ultima modificare efectuata de catre Adrian Sirean la 27 Mar 2013 11:55, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Mars Boy Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 11:54 Download mesaj |
|
|
|
| Bogdan_RBF a scris: | | momentan tot un 10x50, dar l-am luat in speranta ca pe viitor sa il folosesc cu succes cu un 20x80, cel putin...macar stiu ca nu mai trebuie sa il schimb la o noua achizitie, acesta suportand pana la 5kg de incarcatura |
Pentru un 20x80 este bun clar. Daca aveai in gand achizitia asta pe viitor da atunci merita banu in plus. Dar eu am vazut cum se vede un 20x80 dublet si un 15x70 si am ramas pe 15 deci nu era nevoie sa investesc in trepied pt ca alt bin nu mai iau. La 20x80 se vede frumos tripletul dar e f scump mai ales nou. Dubletul e mai rezonabil la pret dar are si AC cam evidente. |
|
| Sus |
|
 |
Mars Boy Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 11:56 Download mesaj |
|
|
|
| Der Pirate a scris: | Domnilor,cu tot respectul, la acei bani respectiv 300 lei se poate face o montura paralelogram de toata frumusetea. Si eu eram in aceeasi situatie de a cumpara un trepied foto. Cantarind avantajele si unuia si altuia, montura a iesit castigatoare. Problema era ca nu aveam nici macar trepiedul pe care sa pun montura. Am iesit in total la 250 lei plus cateva ore de munca si nu se poate compara cu un trepied foto.
Singurul dezavantaj este gabaritul dar daca se sta la curte nu se pune  |
Clar iti ofera avantaje la observatie montura paralelogram. Dar ai dreptate ... marimea si greutatea e alta. Nu toti stam la curte din pacate ...  |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 12:00 Download mesaj |
|
|
|
| Der Pirate a scris: | Domnilor,cu tot respectul, la acei bani respectiv 300 lei se poate face o montura paralelogram de toata frumusetea. Si eu eram in aceeasi situatie de a cumpara un trepied foto. Cantarind avantajele si unuia si altuia, montura a iesit castigatoare. Problema era ca nu aveam nici macar trepiedul pe care sa pun montura. Am iesit in total la 250 lei plus cateva ore de munca si nu se poate compara cu un trepied foto.
Singurul dezavantaj este gabaritul dar daca se sta la curte nu se pune  |
Eu sunt multumit de cum se misca si de cat de stabil e...montura e mult prea mare si mai greu portabila...ptr. mine, care stau la bloc, mi-e cam greu sa tot car ditai magaoaia de montura peste tot unde merg, trepiedul fiind solutia mai viabila, mai ales ca il folosesc si ptr. aparatul foto din dotare...deci consider ca a fost o investitie foarte buna...ptr. mine  |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 12:04 Download mesaj |
|
|
|
Tot ansamblul, inclusiv binoclu, se poate transporta o data. Binoclul la gat, montura intr-o mana si trepiedul in cealalta. Deci nu ar fi o problema chiar asa mare. Montarea lor dureaza cel mult doua minute, asa cu tigarea in coltul gurii. SATISFACTIA ESTE GARANTATA.
Bineinteles ca fiecare stie ce este mai bine pentru el. A fost doar o idee. |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 12:06 Download mesaj |
|
|
|
| Mars Boy a scris: | | Pentru un 20x80 este bun clar. Daca aveai in gand achizitia asta pe viitor da atunci merita banu in plus. Dar eu am vazut cum se vede un 20x80 dublet si un 15x70 si am ramas pe 15 deci nu era nevoie sa investesc in trepied pt ca alt bin nu mai iau. La 20x80 se vede frumos tripletul dar e f scump mai ales nou. Dubletul e mai rezonabil la pret dar are si AC cam evidente. |
Ma gandesc ca daca il folosesti mai mult ptr. observatii astro atunci aberatile cromatice nu cred ca sunt atat de suparatoare...aberatile cromatice sunt cu adevarat un impediment ptr. observatiile terestre pe timp de zi...oricum, pana sa achizitionez unul mai dureaza si am timp sa mai studiez piata |
|
| Sus |
|
 |
Mars Boy Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 12:06 Download mesaj |
|
|
|
| Der Pirate a scris: | Tot ansamblul, inclusiv binoclu, se poate transporta o data. Binoclul la gat, montura intr-o mana si trepiedul in cealalta. Deci nu ar fi o problema chiar asa mare. Montarea lor dureaza cel mult doua minute, asa cu tigarea in coltul gurii. SATISFACTIA ESTE GARANTATA.
Bineinteles ca fiecare stie ce este mai bine pentru el. A fost doar o idee. |
Cu un 60 70mm treaca mearga dar cu un 80 mm ... merge la gat ?  |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 27 Mar 2013 12:24 Download mesaj |
|
|
|
Merge! Daca folosim o curea masiva din neopren, dar si asa nu pentru mult timp.
| Bogdan_RBF a scris: | | Ma gandesc ca daca il folosesti mai mult ptr. observatii astro atunci aberatile cromatice nu cred ca sunt atat de suparatoare...aberatile cromatice sunt cu adevarat un impediment ptr. observatiile terestre pe timp de zi...oricum, pana sa achizitionez unul mai dureaza si am timp sa mai studiez piata |
Asa si este. Pe timp de noapte aberatile cromatice sunt aproape zero. Se observa doar la luna dar nu este chiar asa de deranjant. Pe centru pot spune ca imaginea este foarte buna. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Mar 2013 17:39 Download mesaj |
|
|
|
Problema trepiedelor mai ieftine este capul de rotatie, care merge greu, si cand vrei sa urmaresti ceva cu el, sare, nu se mista fluid. Adevarat ca 300lei e destul, dar mai e si vorba englezului, ''sunt prea sarac sa-mi cumpar lucruri ieftine''
O montura paralelogram cred ca se poate face si din materiale care sa o faca mai usoara, cum ar fi profil patrat din aluminiu de 20mm, dar creste pretul, si nu stiu daca se obtine aceeasi stabilitate. Dar totusi ai contragreutatea, care adauga greutate. In plus, articulatiile unei monturi paralelogram trebuie sa fie bine facute, sa permita miscare fluida. Aici e nevoie de o bormasina pusa pe banc, pentru a da gauri strict perpendicular, plus alte artificii care sa reduca frecarea intre axe si bare. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
|