| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239544 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Cata Mircea Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2009 Mesaje: 117
|
Trimis: 02 Apr 2013 18:25 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Sfat achizitie binoclu compact |
|
|
|
Va rog pe aceia care detineti un binoclu compact sa imi spuneti ce anume este important la acest tip ?
Imi trebuie pentru plimbari prin padure si vreau ceva robust si micut , fara cine stie ce pretentii . Problema este ca sunt atat de multe ( incepand cu Auriol din Lidl de 56 ron si terminand cu unele de 1700 ) ca habar nu am de unde sa incep cu alesul. Sigur ca nu am pretentii la Bak4 ca nu am de gand sa investesc nescai sume , dar as vrea sa stiu cum pot alege din multimea de oferte ceva cinstit la pret.
Bugetul este limitat 100-120 Ron .
Va multumesc anticipat. _________________ Celestron Omni XLT 120
Binoclu SkyWatcher 12X50 |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 02 Apr 2013 19:36 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| la 100 - 120 ron ai sa gasesti doar micute 10x25 care nu ofera mare lucru, prin natura cel mai bun este 8x40 sau 10x40, cele mai ieftine de calitate sunt celestron upclose,sau poti cauta pe okazii ceva folosit |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 02 Apr 2013 19:39 Download mesaj |
|
|
|
Mie imi place asta :
http://www.f64.ro/binoclu-nikon-8x40-actio...ils_second
Deocamdata nu am bani pt el dar l-am vizat pentru viitor. Il gasesc foarte compact si cred ca are si optica buna. Pentru calatoriile in natura banuiesc ca e potrivit. Cel putin eu pentru asta l-as lua insa banii ma limiteaza pentru moment pentru ca am investit in alte componente optice. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
|
| Sus |
|
 |
bogdan Membru

Data inscrierii: 05 Ian 2010 Mesaje: 63
Motto: keep passing the open windows Localitate: Suceava
|
Trimis: 05 Apr 2013 20:11 Download mesaj |
|
|
|
Eu am Celestron Upclose G2 8x40 (chiar azi mi-a ajuns). Nu intru in multe detalii de ce am ales asa ceva. Am vrut un binoclu destul de portabil, usurel (are ~800g), rezonabil calitativ si ca pret, pe care sa-l folosesc in domenii diferite: observatii pasari, animale salbatice, astronomie. O sa-i fac un review complet mai tirziu. Mi se pare "o jucarie" rezonabila la pretul asta [~200 lei], totusi n-am apucat sa-l testez pe-ndelete. Am stiut la ce sa ma astept, deci n-am pretentii foarte mari de la el. Pe scurt, imaginea pe timp de zi e OK. Din pacate acum ploua si nu pot vedea stelele. Este colimat, am facut testele. Are aberatie cromatica in violet si galben in situatiile de contrast puternic (o pasare pe cerul luminos, de exemplu), dar de asta sufera si binocluri mai scumpe. Este destul de usor, compact, vibratii controlabile, luminozitate ok. Cimpul vizual e larg, dar spre marginea lui apar probleme (imaginea nu mai e in focus, dar s-ar putea sa vad eu aiurea si din cauza ochilor). Cea mai mare problema cu el o reprezinta bratele ocularelor, care par sa fie din plastic si sa flexeze independent cind sint supuse la mici presiuni. Exemplific printr-un video scurt: http://www.youtube.com/watch?v=w5-Jy5yWzYs . Chestia asta se intimpla inclusiv cind pun sau scot capacele de protectie, iar daca bratele nu revin in aceeasi pozitie va trebui sa reglez dioptrul de fiecare data cind se misca bratele respective. Daca-l scap din mina pe oculare, bratele s-ar putea sa cedeze/sa se rupa (vreau sa zic ca mi se pare un pic cam fragil - nu intentionez sa-l scap).
In trecut am testat Celestron Nature 10x50 [~400 lei], Nikon Action EX 7x50 [~700 lei], IOR 8x30 [nu se gaseste]. Cu Nature am avut probleme cu o reflexie parazita pe care am descris-o mai demult intr-un topic ( http://astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=...mp;start=0 ). Acest UpClose nu are reflexia respectiva. Nu pot inca sa spun daca merita pe deplin banii, desi e destul de ieftin si as inclina spre un verdict favorabil. Alternativa era un Pentax PCF WP II 8x40, dar nu prea vrea nimeni sa-l aduca, asa ca m-am "enervat" si mi l-am luat pe asta. Cum zicea valy, cred ca binoclurile de 700-800 de lei nu-s mult mai calitative fata de astea mai ieftine. Sigur, au ceva imbunatatiri, si la optica si la mecanica, dar pretul s-ar putea sa nu fie justificat. Oricum, nu-s lamurit.
Bafta la achizitie si sa ne spui ce-ai luat + pareri!
LE: M-am uitat la luminile indepartate din oras - la distanta de vreo ~3km - in lipsa stelelor. Deranjeaza ceva aberatia cromatica, dar deocamdata mi se pare mai grava zona de claritate destul de redusa din centrul imaginii vizibile. Chiar daca are cimp larg, imaginea buna o produce doar la centru, in ~50% din discul vizibil. Spre extremitati "stelele" devin distorsionate ca forma si neclare. Poate fi si asa ok, daca utilizatorul e tolerant. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|