Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
NGC7380_4klein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239661
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Sfat achizitie binoclu

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
thc
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Mai 2012

MesajTrimis: 25 Mar 2013 11:28 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

@ Petrica: sustin ceea ce spui tu dar momentan ar trebui sa ma limitez doar la un binoclu. Am in vedere pentru viitor si un telescop bun dar mai am pana atunci Smile
Sus
petrica
Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012

Motto: What doesn't kill you, will make you stronger

MesajTrimis: 25 Mar 2013 11:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

... pai daca ai in plan si un telescop, atunci nu-ti lua doua lucruri ce necesita trepied !
Daca iti cumperi un binoclu puternic si greu caruia ii trebuie un trepied cat mai solid (solid = greu) si vei avea in viitor si un telescop cu trepied cu tot, cum vei proceda ? ... le scoti pe rand la observatii sau iesi cu ambele si cari mai multe obiecte ?!
Eu zic ca binoclul trebuie sa il poti tine in mana (sa fii cat mai mobil), iar cu telescopul te infigi cat mai adanc in spatiu !

... si eu sunt in situatia ta, insa am depasit prima faza. Am luat un binoclu 10x50 rusesc, care nu ma dezamagit inca si in viitor am sa-mi cumpar si un telescop. De care ? ... inca nu stiu, mai am de privit prin multe instrumente ! Very Happy

Altfel iti urez bafta, orice ti-ai cumpara !

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010

MesajTrimis: 25 Mar 2013 13:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

petrica a scris:
Eu zic ca binoclul trebuie sa il poti tine in mana (sa fii cat mai mobil), iar cu telescopul te infigi cat mai adanc in spatiu !

Subscriu Smile ...

petrica
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2013 14:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

... uite ce binoclu imi apare mie in cele mai umede vise ! Rolling Eyes
http://www.youtube.com/watch?v=nU22wKdVlrg

Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2013 14:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Corect, dar nu ma deranjeaza daca va trebui sa am dupa mine si un trepied mai ales ca am experienta asta de la aparatul foto Smile. Ideea este sa am mobilitate si cel mai mult conteaza sa pot face observatii cu el, sa "cuprind" cat mai mult(in limita posibilitatilor) cu el.
Sunt la inceput, am avut ocazia sa ma uit prin cateva telescoape (luneta si newtonian) si intradevar este altceva dar si cand va veni vremea telescopului nu as dori sa cumpar unul si apoi dupa putin timp sa doresc altul. Merg pe ideea ca mai bine cumpar un telescop mai "profi" decat sa le schimb mereu.
Toti cei care mi-au sugerat aici cateva modele de binoclu m-au ajutat ca sa imi formez oarecum o idee despre ce asteptari ar trebui sa am de la un binoclu si acum oscilez intre un 15x70(dpdx al mobilitatii pare sa fie cel mai ok si am gasit foarte multe review-uri pozitiva despre el) si 20x80 (vreau sa vad intr-un magazin de domeniu cat de mare este 20x80 si cat de transporabil este)

Intrebare: la binoclu merge sa il atasez la trepiedul foto(dslr) ?

Ultima modificare efectuata de catre thc la 25 Mar 2013 16:30, modificat de 1 data in total
Sus
petrica
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2013 15:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Merge cu siguranta atasat pe trepied, insa trebuie sa ai in vedere diferenta de greutate intre un aparat foto DSLR de aprox. 600-700grame si a unu binoclu 20x80, care sa se tot duca la 2-2,5kg.
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013

MesajTrimis: 27 Mar 2013 08:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut. Eu am un 15x70 de la celestron si sunt foarte multumit de calitatea atat a imaginii cat si a constructiei. Intr-adevar este cel mai bun compromis grosisment/apertura. M am uitat si prin 20x80 de la TS si avea aberatii cromatice marisoare ... mentionez ca era dublet acela. Daca vrei 20x80 iti recomand un triplet dar costa 850 plus minus. Cu banii astia iti iei ori un telescop bunicel ori un 15x70 si luneta de 70-80 noi. 20x80 urile sunt mai solide si au adaptor de trepied integrat solid dar sunt si foarte grele fata de 15x70 deci iti trebuie un trepied care sa tina minim 4 kg ( sa nu fie la 2.5kg si sa iti tremure ... ). In schimb 15x70 ul il poti folosi si din mana in scurte reprize pt localizare sau DSO. Unde mai pui ca merge pe aproape orice trepied foto care tine 2kg sau mai mult. La 20x incepi sa distingi inelele lui Saturn chiar si pe un seeing mediocru. Dar intre 15 si 20x diferenta nu e colosala. La 25x e ceva diferenta. Apropo 20x80 urile au zoom mai mare dar FOV mai mic ... adica nu prea se vede bine panoramic ... constelatii galaxii ... DSO in general. Cel mai bun compromis din punctul meu de vedere este un 15x70 si o luneta sau un telescop cu focala macar daca nu si apertura cat mai mari. Eu iti urez bafta! Very Happy
Sus
thc
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Apr 2013 12:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc tuturor pentru ajutor,sugestii si recomandari.
Am fost la un magazin de domeniu unde am "probat" mai multe binocluri si castigatorul a fost Celestron 15x70 mm. Mi sa parut destul de wide ceea ce imi trebuia mie si un mare plus la avut faptul ca e mai usor si mai "portabil" decat 20x80 mm si sa nu uit sa mentionez faptul ca pentru 20x80mm(dublet) trebuia sa achizitionez si un trepied pe masura.

Va doresc cer senin!
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013

MesajTrimis: 11 Apr 2013 09:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt de acord cu tine. Buna alegere. Si eu am facut la fel ca tine si m am elucidat ce sa iau. Sa il stapanesti sanatos si ai grija de el ca e bun. Very Happy Cer senin !
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact