Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236863 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2886 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Petrisor Ovidiu |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 17 Dec 2006 17:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Forever_Man a scris: | Am ajuns la 25 de obiecte Messier observate.
Dar nu stiu sigur aseara daca am vazut M78 din Orion. Erau 2 stelute mici, inconjurate de o ceata slaba. Era M78 ? |
Cam asa arata M78. Acuma, nimeni nu-ti poate spune sigur ca ceea ce ai vazut tu e sau nu e M78. Daca eram langa tine cand ai observat puteam, asa in nici un caz. Atunci cand nu esti sigur, identifica pe harta stelele din jur. Daca se potriveste campul, atunci esti unde trebuie.
Zici ca ai vazut 25 de obiecte Messier. Bravo si continua! Arunca o privire aici: http://astroclubul.org/astroclub/romanian/clubul_messier.html Poti deveni Messier Incepator daca trimiti observatiunile.
Nu te limita doar la catalogul messier. Uita-te si dupa NGC-uri and stuff |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 17 Dec 2006 17:52 Download mesaj |
|
|
|
M-am inscris de prin septembrie-octombire la competita Messier Incepator, dar vad ca nu mi-a aparut numele pe site. Alexconu poti sa vezi tu de ce nu am fost inscris ? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 18 Dec 2006 01:51 Download mesaj |
|
|
|
eu am reusit sa observ m78 cu un 10x50 pe un cer de +6.
Sa vazut mic cu draci dar l-am vazut  |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

|
Trimis: 20 Dec 2006 13:17 Download mesaj |
|
|
|
Da, multe obiecte pe care le crezi stele atunci cand te uiti cu binoclul, pot fi dso-uri. Stiu ca si eu, dupa ca priveam unele obiecte cu telescopul ma uitam si cu binoclul si, uimitor, se vedeau. Poate ca nu am vazut 25 de obiecte Messier, poate au fost peste 50.  _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

|
Trimis: 14 Ian 2007 10:06 Download mesaj |
|
|
|
Am fost la observatii din nou in afara orasului, in special pentru Nebuloasa din Orion. S-a vazut spectaculos de bine. Din oras se vedea doar centrul si marginea in forma de luna in faza de crai, dar de aici se vedea rotunda, aproape se vedea toata nebuloasa. Am reusit sa vad si acea nebuloasa de langa M42 si M43: NGC 1977. La M33 se vedea foarte bine nucleul. Am vazut si a 5-a galaxie, M74 din Pesti. Se vedea mai mare decat m-am astept, aproape cat M33. As mai fi cautat si alte galaxii, dar era foarte frig, si a trebuit sa plecam. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|