Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
9aug2020_2334.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236357
Numar de utilizatori inregistrati: 2877
Cel mai nou utilizator inregistrat: Paul Gheorghe
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

SATURN - vazut si fotografiat de incepatori

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... , 21, 22, 23  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - incepatori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
MrMxyzptlk
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012

MesajTrimis: 24 Iun 2013 19:18 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Adi V. a scris:
Pun si eu o imagine obtinuta acum o saptamana cu NexStar 127 SLT (Mak) si camera Neximage 5, fara barlow si fara alt filtru decat cel incorporat in camera (ir-cut). Am tras 4000 cadre (la 15 fps) din care am folosit 40% in Registax 6.

Foarte frumos, mai ales pentru un Neximage. Felicitari

SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
Incepator
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2012

MesajTrimis: 24 Iun 2013 20:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ Adi.V Foarte frumoasa imaginea.
Ai putea pune cadrul brut care l-ai luat ca referinta pt. aliniere in registax ca sa vad si eu cum arata o achizitie buna.

Cu multumiri.
Sus
Daniyyel
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011

MesajTrimis: 24 Iun 2013 20:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ Incepator - nu te descuraja! Avand in vedere ca e prima oara cand pozezi Saturnul eu zic ca e o imagine bunicica si a ta! Primul meu Saturn era de 10-20 ori mai mic ca al tau si nu se distingeau detalii pe suprafata planetei!

Daca nu ai montura motorizata, incearca sa tii obiectul cat mai mult in centrul imaginii atunci cand inregistrezi. Si inca ceva - inregistreaza in reprize! Daca ti se pare ca e prea multa turbulenta, incerci peste 10 minute un clip de 1-2 minute, apoi te opresti daca treaba se strica - reiei peste alte 10 minute inca 2-3 minute de film si tot asa!

Si foloseste si AutoStakkert!2 mi se pare mai simplu de folosit decat Registax si chiar da rezultate mai bune in unele cazuri!

Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot.
Sus
emilf
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010

MesajTrimis: 25 Iun 2013 10:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Adi V. a scris:
Pun si eu o imagine obtinuta acum o saptamana cu NexStar 127 SLT (Mak) si camera Neximage 5, fara barlow si fara alt filtru decat cel incorporat in camera (ir-cut). Am tras 4000 cadre (la 15 fps) din care am folosit 40% in Registax 6.

Bravo, a iesit foarte bine, vad ca Neximage 5 este buna, sa incerci pe viitor cu barlow 2x, dar Saturn este la final de sezon, pina la Jupiter mai este ceva de asteptat.

Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Iun 2013

MesajTrimis: 25 Iun 2013 16:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Va multumesc pentru aprecieri.

Incepator a scris:
@ Adi.V Foarte frumoasa imaginea.
Ai putea pune cadrul brut care l-ai luat ca referinta pt. aliniere in registax ca sa vad si eu cum arata o achizitie buna.

Cu multumiri.

Nu mai stiu exact ce cadru am folosit ca referinta. Am scos totusi unul ca sa-ti faci o idee de calitatea capturii.

vlcsnap-2013-06-25-14h25m12s135.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  23.79 kb
 Vizualizat:  de 7187 ori

vlcsnap-2013-06-25-14h25m12s135.jpg

Sus
Adi V.
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Iun 2013

MesajTrimis: 25 Iun 2013 16:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

emilf a scris:
Bravo, a iesit foarte bine, vad ca Neximage 5 este buna, sa incerci pe viitor cu barlow 2x, dar Saturn este la final de sezon, pina la Jupiter mai este ceva de asteptat.

Multumesc.
Am incercat si cu barlow si nu merita. Imaginea e mult prea intunecata si trebuie timp mare de expunere. Oricum camera Neximage 5 la rezolutia 640x480 fara barlow e aproape echivalenta ca putere de marire cu camera Neximage clasica cu barlow. Prefer sa cuplez camera direct la telescop fara diagonala sau alte elemente optice. Am observat ca asa obtin cele mai bune rezultate.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 25 Iun 2013 16:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cadrul arata destul de bine, iar stackul nu mai zic Smile. La cum arata cred totusi ca un 2x ar merge, desi zici ca nu-ti place, ca taie din lumina, eu as incerca sa cresc gain-ul ca sa compensez pierderea de lumina, asa de curiozitate. Insa mai depinde si ce barlow folosesti.
Intr-adevar e bine sa cuplezi camera direct, fara diagonale si alte jucarii ce pot afecta imaginea.
Spor.
Sus
Incepator
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Iun 2013 19:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

@Adi V. Multumesc mult de cadrul neprelucrat, acuma am un punct de comparatie, e clar ca ai o imagine mult mai bine achizitionata decat la mine iar eu ar trebui sa lucrez in directia asta.

Dupa cum ziceam am avut o conditie destul de buna ( eu nu am vazut saturn asa bine ca atunci) probabil webcam-ul lasa de dorit ( colimarea o scot din discutie pt. ca in vizual am vazut bine) iar punerea la punct am facut-o cu masca batimov.

pt. exemplificare un cadru din cele " bunicele" si o imagine stakata de la 22.56 din aceasi seara 1110 cadre / 190 prelucrate ( te si miri ca iasa ceva)

Plecand de la imaginea neprelucrata, poate aveti cateva idiei de imbunatatire a achizitiei

@Daniyyel multumesc de inurajari e nevoie ca nu prea o scot la capat , nu m-am gandit pana acuma sa fiu atent la ce achizitionez , voi incerca sa apreciez on-site calitatea imaginii si sa nu achizitionez daca conditia nu e buna

cadru brut.png
 Descriere:
 Marime fisier:  31.85 kb
 Vizualizat:  de 7132 ori

cadru brut.png

Capture 1 cut II 1 stk 190 din 1110 w III.png
 Descriere:
 Marime fisier:  25.6 kb
 Vizualizat:  de 7132 ori

Capture 1 cut II 1 stk 190 din 1110 w III.png

Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 25 Iun 2013 21:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate vii o data cu noi la observator si putem verifica comparativ daca problema e camera sau setarile sau ambele combinate (ceea ce inclin foarte tare sa cred).

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Incepator
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Iun 2013 23:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Horatius,
Multumesc mult de invitatie, e mult mai mult decat ma asteptam sa primesc. Ar fi mare lucru sa pot face o comparatie cu o alta camera in aceleasi conditii.

detalii in PM
Sus
emilf
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010

MesajTrimis: 26 Iun 2013 21:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Incepator a scris:

Dupa cum ziceam am avut o conditie destul de buna ( eu nu am vazut saturn asa bine ca atunci) probabil webcam-ul lasa de dorit ( colimarea o scot din discutie pt. ca in vizual am vazut bine) iar punerea la punct am facut-o cu masca batimov.

pt. exemplificare un cadru din cele " bunicele" si o imagine stakata de la 22.56 din aceasi seara 1110 cadre / 190 prelucrate ( te si miri ca iasa ceva)

Plecand de la imaginea neprelucrata, poate aveti cateva idiei de imbunatatire a achizitiei

Ti-a iesit destul de bine pentru inceput, felicitari!
Intr-adevar performantele camerei despre care nu stiu inca nimic pot atenua calitatea pozelor, aici sint mai multe variabile, fiind foarte important formatul in care faci achizitia, colimarea trebuie totusi verificata si nu ignorata, iar focusarea este ultimul pas inainte de recording si este cea mai importanta.
Masca Bahtinov nu este suficienta pentru detalii planetare, daca iti permite camera trebuie sa o faci live la un framerate decent astfel ca ochii tai sa esantioneze suficienta informatie in raport cu manevrele tale asupra focuserului ca sa nu mai vorbesc de variatiile de seeing si turbulentele care iti fac zile acre si in final tot nu vei fi hotarit total asupra pozitiei optime de focus dar faci multe capturi intr-o sesiune ca sa ai de unde alege.
Dar daca te-a invitat Horatius la treaba esti pe miini bune, ai echipa buna acolo in Cluj, tine aproape de ei.

Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Iun 2013 22:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

emilf a scris
Citat:
Intr-adevar performantele camerei despre care nu stiu inca nimic pot atenua calitatea pozelor, aici sint mai multe variabile, fiind foarte important formatul in care faci achizitia,

Camera este Microsoft Life Cam Studio pusa in tub de 1.25" cu filtru UV/IR Cut Baader ( pt. care inca nu am reusit sa aflu cat de mari sunt pixelii) Achizitia a a fost facuta in format AVI folosind SharpCap.

Multumesc de sfaturi. mai ales ca sunt foarte practice ( nu stiam ca Masca Bahtinov nu e suficianta pt. detalii planetare). Acum am mai facut un mic pas inainte.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 26 Iun 2013 23:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Incepator a scris:
.. pt. care inca nu am reusit sa aflu cat de mari sunt pixeli..
Imparti latura senzorului la nr. de pixeli.
Sus
Niky360
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Iul 2012

MesajTrimis: 29 Iun 2013 18:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pun și eu primul Saturn fotografiat cu newtonianul de 114/900 , camera web direct in focar , fără barlow sau alte filtre.
Imaginea reprezinta stack-ul a 30% din 529 cadre , prelucrat apoi în wavelet. Am tras în alb-negru , deoarece în color nu îmi plăcea ca ieșea.
Nu ma așteptam sa iasă chiar asa de bine având in vedere ca Saturn se afla la doar câteva grade deasupra unui bloc.
Speram totuși sa prind umbra planetei pe inel si poate ceva din diviziunea Cassini , ceea ce s-a si întâmplat , iar ca bonus am primit și câteva benzi ecuatoriale.

Data viitoare o sa încerc si cu un barlow 2x , dar nu cred ca voi fi mulțumit de rezultat având în vedere ca la Jupiter cu același setup +barlow 2x nu am reușit sa scot nimic bun.

2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  29.28 kb
 Vizualizat:  de 6888 ori

2.jpg

Sus
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 29 Iun 2013 21:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Punand un barlow, trebuie sa iasa mai bine. Planetele sunt suficient de luminoase ca sa folosesti o focala cat mai lunga (asta face barlow-ul, lungeste focala de cate ori scrie pe el). Daca nu iese bine, trebuie sa fie alt motiv. Verifica colimarea oglinzilor, vezi sa fie bine aclimatizat telescopul, incearca sa faci pozele cat mai sus posibil - ca sa ai seeing bun, fa focusarea cum trebuie. Sunt o multime de factori de care trebuie sa ti cont sa-ti iasa bine.
Nu te descuraja, incearca mai mult.
Bafta!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - incepatori Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... , 21, 22, 23  Urmatoare

Download topic
Pagina 22 din 23

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact