Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 25 Noi 2011 19:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: In ce transportam ocularele? |
|
|
|
Avand in vedere ca ocularele sunt cel putin la fel de importante ca si restul opticii de care dispunem este foarte important sa le si intretinem si sa le transportam cu grija.
Cautand pe forum diferite modalitati de transportare in siguranta a ocularelor nu am gasit mai nimic.
Cum in momentul de fata la noi pe piata variantele gentilor de transport sunt destul de limitate, m-am gandit sa improvizez eu o astfel de varianta. Si se pare ca, chiar a iesit bine.
Gentuta de aluminiu face parte dintr-un set de poker achizitionat doar in acest scop. Se gaseste in multe locuri dar aici sigur o gasiti in stoc. http://www.pokershop.ro/produse/vizualizar...=PSSPA300A. Eu am luat-o de la Metro astazi. Initial am vrut sa pun un burete nou in locul formatiunilor originale si sa decupez dupa fiecare ocular dar spre surprinderea mea ocularele incap "la fix" asa cum vine ea. Este foarte incapatoare. Locul care a ramas gol va fi completat maine cu un Baader Hyperion 24mm.
Astept si parerile voastre, ce solutii folositi in acest sens.
Cer senin
PS: Dupa cum se vede mi-am recuperat inapoi ocularul cu zoom, din punctul meu de vedere acesta oferind cele mai bune imagini planetare si lunare, combinat cu un barlow 2x de calitate. Mult mai bune decat un asa zis Planetary.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
49.73 kb |
Vizualizat: |
de 5646 ori |

|
|
84.96 kb |
de 5646 ori |

|
|
61.71 kb |
de 5646 ori |

|
|
90.26 kb |
de 5646 ori |

|
|
78.66 kb |
de 5646 ori |

|
|
62.87 kb |
de 5646 ori |

|
Ultima modificare efectuata Adrian Sirean la 26 Noi 2011 01:54, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 25 Noi 2011 19:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte frumos !
Cum zicea o reclama mai demult...Ai "descoperit pokerstarul dân tine"
Cred c-o sa trag si eu o fuga pana la Metro
Ce dimensiuni are?
_________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 25 Noi 2011 20:13 Download mesaj |
|
|
|
Salut neox.
Masuri luate de mine cu ruleta: 380x210x70
|
|
Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 17 Dec 2011 19:33 Download mesaj |
|
|
|
Datorita faptului ca vechea gentuta din aluminiu nu mai facea fata ultimei achizitii, un binoclu BTC 10x50, iar arsenalul de oculare este in continua expansiune, am hotarat sa cumpar ceva mai mare si mai incapator.
Pe linia ocularelor de la stanga la dreapta mai incape un Baader Hyperion 24mm si eventual 32mm, si pe care nu le-am achizitionat pana acum doar din lipsa de "timp". Cu siguranta imi voi face timp si pentru ele cat mai repede posibil.
Mai jos cateva poze cu noua geanta de aluminiu.
PS: A venit cu acel burete perforat iar decuparea formelor s-a facut foarte usor.
|
105.95 kb |
de 5437 ori |

|
|
94.09 kb |
de 5437 ori |

|
|
125.33 kb |
de 5437 ori |

|
|
64.01 kb |
de 5437 ori |

|
|
124.87 kb |
de 5437 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6911
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Dec 2011 00:03 Download mesaj |
|
|
|
Geanta asta mare cu burete unde ai gasit-o?
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6911
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Dec 2011 00:45 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 18 Dec 2011 01:06 Download mesaj |
|
|
|
Cu placere.
|
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 18 Dec 2011 15:45 Download mesaj |
|
|
|
La Metro aveau seturi de 3 genți, fără burete, pe la 100 de lei. Cea mare are cam aceleași dimensiuni.
|
|
Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

|
Trimis: 18 Dec 2011 16:08 Download mesaj |
|
|
|
Stiu, chiar inainte de a o achizitiona le-am vazut, dar dupa cum si tu spui, nu aveau burete. Si costau 129 ron.
|
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

Data inscrierii: 06 Mar 2010 Mesaje: 691
Motto: This most beautiful system of the sun, planets and comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful Being. Isaac Newton Localitate: Deva (Hartagani)
|
Trimis: 19 Iul 2013 18:11 Download mesaj |
|
|
|
Va salut!
Cu ocazia sosirii unui nou membru in mica mea familie de oculare, vechea valiza in care le transportam a ajuns cam aglomerata, asa ca...m-am luat de mesterit si am reconditionat o alta valiza.
Noua valiza a fost achizitionata dintr-un targ din Viena la pretul de 5€. Fiind destul de inalta (43x33x19cm) am hotarat sa o fac pe doua nivele. Pe unde lucrez am gasit ceva resturi de placaj stratificat de 24mm. Decupat, frezat...am reusit sa fac din el un fel de etajera cu spatiu pentru 4 oculare pe 1,25 si 3 oculare pe 2. Am fixat-o in interiorul valizei si... cam asa arata. Va mai trebui putin cosmetizata dar asta la vremea potrivita
|
553.12 kb |
de 4664 ori |

|
|
671.68 kb |
de 4664 ori |

|
|
725.2 kb |
de 4664 ori |

|
_________________ Was the eye contrived without skill in Opticks?...and these things being rightly dispatch’d, does it not appear from phænomena that there is a Being incorporeal, living, intelligent...?”
― Isaac Newton, Opticks |
|
Sus |
|
 |
|