Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jupiter_09_01_16.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239586
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Vizor binocular WO

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
lion
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Oct 2012

MesajTrimis: 25 Iul 2013 09:13 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Am comandat pana la urma un William Optics pt ca am crezut ca e cel mai ieftin, costa $209 + $30 transport, direct de pe site-ul lor avea o mica reducere fata de cum se gasea pe ebay. Calculat de Paypal in lei a iesit 846 de lei (la data de 12 iulie 2013; eu calculasem la 811 lei, dar Paypal isi trage un mic procent la astfel de conversii).
Nefiind din Uniunea Europeana, nu a venit la posta din orasul meu, ci a trebuit sa-mi iau o zi libera si sa fac un drum la judet (cu o zi inainte avusesem deja un drum si trecusem pe acolo, dar trebuie sa mergi la o anumita ora ca sa fie vamesul acolo). Acolo am mai platit 235 de lei taxe (pe factura era un singur pret produs+transport, deci am platit taxe si pt transport... dar in fine) asa ca intr-un final, cu drum cu tot, am ajuns la ~1200 de lei + o zi pierduta de la servici (daca-l luam din romania costa ~1300 de lei).

Asa ca se pare ca mai bine imi luam un TS de pe telescop-express.de, care cu 2 perechi de oculare (al meu are doar o pereche) costa 199 euro + 6 euro transport, si nu doar ca ieseam mai ieftin, dar banii pe care-i dadeam stiam ca i-am dat pe calitatea produsului, nu pe taxe, si nu mai trebuia nici sa cumpar alte oculare pt ca avea aproximativ cam ce poate avea cineva nevoie: 25 si 10 mm si corector de 2.5x (al meu are oculare de 20 mm si corector de 1.6x).
Sau, vad tot acolo un Maxbright, care cam sigur e mai bun, tot cu 2 perechi de oculare de 25 si 10 mm, fara corector de data asta, la 239 euro + 6 transport, deci tot mai ieftin intr-un final. Singura diferenta ar fi putut fi la campul vizual al ocularelor, la TS si Maxbright nu se specifica deci probabil ca nu or fi de 66 de grade ca la acesta, dar hei, la o adica il cumperi fara oculare si-ti iei de care vrei ...cand le cumperi separat is mai scumpe ce-i drept.

Dar in fine... m-am uitat aseara la luna cu el (din pozitia mea nu puteam vedea altceva interesant) si... a fost valabil cam tot ce am citit la altii despre binoviewere: imaginea un pic mai intunecata (la luna asta a fost un lucru bun, in rest nu cred) si magnificatia mai... multumitoare: daca inainte nu voiam sa folosesc decat ocularul de 166x si mi se parea ca ma uit printr-un tub, acum 120x (ocularele si barlow din dotare) mi se pare ok.

Daca ignor faptul ca am platit numai taxe cam cat am vazut pe aici ca un om mai normal decat mine ar fi dispus sa dea pe un telescop, iar bino cu totul a costat mai mult decat am dat EU pe telescop... well, nu, se pare ca sunt prea zgarcit sa ignor... DAR eu NU puteam folosi telescopul cu un singur ochi, am stiut asta de cand l-am luat, si desi am incercat, am ajuns sa evit sa-l mai folosesc din cauza asta. Intr-un fel, binoviewer-ul face parte din telescop... un telescop mai scump, dar altfel ar fi fost incomplet pt mine, si asta e singurul lucru care ma consoleaza, pt ca alternativa ar fi fost sa renunt de tot la telescop din cauza pretului prea mare cu bino cu tot.
Pt cineva care poate folosi telescopul cu un singur ochi si nu simte nevoia de amandoi probabil ca nu se merita. Decat daca-si permite deja un telescop atat de scump incat completarea lui cu un bino nu e mare lucru pt buzunarul lui, atunci intr-adevar ii imbogateste experienta vizuala. Dupa parerea mea, binoviewer-ul ar trebui sa coste cel mult 20-25% din pretul telescopului, nu 100% ca in cazul meu. Dar in fine... cu putina autosugestie nu regret ca l-am luat Smile
Sus
lentilozaur
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009

MesajTrimis: 25 Iul 2013 20:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Trebuie sa ai putina atentie cand cumperi de peste ocean. Trebuie sa te gandesti in primul rand ca platesti transportul foarte mult (80$-100$), la PayPal platesti conversia valutara si taxa de 3.5%, daca mai cumperi si produse noi platesti vama. De aici a rezultat experienta ta neplacuta. In mod normal iti puteai lua un binoviewer second hand ("ca nou, in cutie" cum spun ei) WO sub 450RON fara oculare sau 650RON cu oculare.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 26 Iul 2013 02:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pe sectia achizitii instrumente, am scris de m-am plictisit despre vama, si transport din USA, si asa mai departe. Dar vorba aia, cine nu deschide ochii, deschide punga.
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Iul 2013 08:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Se pot aduce accesorii fara plata vamii si in conditii acceptabile. Am adus colete din toata lumea de la URSS si China pana in Canada si Taiwan si am intampinat doar probleme minore. Depinde ce se declara pe expeditia respectiva. De asemena daca ai pe cineva care ti le poate aduce cu avionul poti trece fara vama geamantane intregi de "chestii". In Bucuresti sunt birouri unde se percep aceste taxe si altele la care iti da coletul fara sa te intrebe nimic chiar daca vin din afara UE si chiar daca valoarea produselor este evident mare. Personal nu consider normal sa se perceapa taxe pentru produse folosite. Cu cele noi este o alta poveste. Din punct de vedere economic nu stiu daca realizati insa avem nesansa sa traim pe continentul cel mai "scump" si toti comerciantii stiu acest lucru. Toti vor sa aiba succes in vanzari pe piata europeana.
Sus
lion
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Iul 2013 07:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mi-ar fi convenit mie second hand si am cautat o gramada inainte sa pun mesaj aici Sad
Asta a fost cel mai ieftin pe care l-am gasit, si a fost ieftin daca cu transport cu tot a costat 846 de lei dupa conversia PayPal: avand in vedere pretul unei perechi de oculare si a corectorului, daca-l luam de aici "gol" cu 450 de lei era cam acelasi lucru. Vama a fost cea care m-a jecmanit... Imi facusem sperante cand am vazut pe site-ul unde am urmarit pachetul ca scria la un mom dat "NONDUTIABLE"... stiam ca sunt anumite produse care nu platesc taxe (auzisem mai demult asta despre computere) si m-am bucurat ca si asta o fi... dar se pare ca nimic nu este de fapt (ca am intrebat chiar, pt ca anul trecut am primit un computer din state si mi-a venit direct acasa fara sa platesc nimic, si s-a mirat vamesul, a zis ca nu se poate... in fine).

Acum nu mai am de gand sa-i cumpar nimic de departe, o sa-i iau niste oculare de 6mm si 66 de grade de la astrovest sau astroshop, costa 190 de lei bucata, pt ca as vrea sa vad vreodata inelele lui Saturn. Dar ar fi interesant ce spuneti dvs, cum se pot aduce pachete fara plata vamii? Ma gandesc acum, daca le-as fi spus celor de la William Optics ca singura conditie sa cumpar de la ei este sa NU imi puna factura in pachet si sa-i declare o valoare mai mica, oare ar fi facut-o? Vamesul mi-a spus ca si daca era pachet primit de la un prieten, fara factura si valoare, mi l-ar fi oprit si i-ar fi cautat pretul, si tot mi l-ar fi taxat Sad
Sus
lentilozaur
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Iul 2013 08:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt multe de punctat pe acest subiect. Asa cum iti spuneam unii vamesi taxeaza altii nu. Prin incercare si esec poti gasi portita. Legea vamala spune insa ca nu se taxeaza pana la anumite valori si aici trebuie sa iti impui punctul de vedere in fata functionarului. Eu de exemplu uneori trimit pe adresa unui cunoscut la al carui oficiu lucrurile sunt mai relaxate. Iti poti face prieteni dincolo care sa te ajute etc. Este greu oricum sa pleci la vanatoare de iepuri cu un singur glont si sa te arunci la primul pret sau anunt pe care il vezi. Vizoarele WO nu sunt la foarte mare pret, occidentalii sunt "disperati" dupa Denkmeier.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 27 Iul 2013 09:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am inchis anuntul de cumparare pentru vizorul binocular iar restul discutiei am mutat-o la Achizitii intrucat poate fi utila si altora.
mod z.

Analogia cu vanatoarea de iepuri si un singur cartus imi place, se cam potriveste in cazul de fata.
Cred ca ieseai mai castigat daca luai din tara un vizor Maxbright, macar asta are in spate un model Zeiss. La calitate optica WO nu exceleaza, este un produs chinezesc clasic as spune.

Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Iul 2013 13:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Presupun ca puteti sterge de tot acel anunt, nu mai cumpar alt binoviewer si nici util nu e Smile

Pachetul WO cu oculare si corector, si Maxbright fara nimic, sunt cam la acelasi pret la noi, daca nu credeam ca-l iau pe asta mult mai ieftin din China ma orientam spre TS sau Maxbright, si nu de la noi... sau faceam alta gafa luandu-le din Germania? de acolo nu se platesc taxe, right?
Era bine daca spuneam aici, pe forum, dar am crezut ca nu ma baga nimeni in seama, pt ca am cerut totusi sugestii in anuntul de pe Cumpar dar atunci n-a zis nimeni nimic, presupun ca nu s-a gandit cineva ce prostie sunt capabil sa fac Laughing
(cat despre vanatoare... normal ca am plecat cu un singur cartus, ca n-aveam bani decat de un binoviewer; problema a fost ca l-am tras rau... prin vama Smile)
Sus
theogon
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 27 Iul 2013 13:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Un cunoscut și iubit actor spunea o dată că au apărut vorbe că s-a însurat cu o doamnă de altă naționalitate, însă omul spunea că el e mulțumit, că își face treaba cu ea...
Așa și tu, dacă l-ai cumpărat folosește-l și ai să vezi că vei fi mulțumit.

Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 27 Iul 2013 13:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu cred ca exista cineva dintre noi care se poate lauda ca a facut mereu afaceri bune (cel putin la capitolul despre care vorbim).
Acum faptul e consumat si nu mai are rost sa fii suparat. Important e ca vizorul sa nu aiba defecte optice sau mecanice, sa fie bine aliniat si sa fie folosit cat mai mult.
Asadar pune-l la munca fara mila!

Cer senin!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum