Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Calin Pop Membru

Data inscrierii: 10 Dec 2005 Mesaje: 1082
|
Trimis: 24 Sep 2006 00:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
lucia lucia a scris: | Grafice eu nu am pentru ca eu nu lucrez cu functia de corelatie binare ci cu metoda boxelor. Si n-are rost sa caut. Dar va pot trimite la o lucrare care trateaza acelasi subiect (fara corelatie, dar privind omogenitatea)
http://arxiv.org/abs/astro-ph/9608168 |
Iarasi, nu stiu daca vorbim desprea acelasi lucru.
Lucrarea la cer faci referire si care vorbeste despre o lege fractala a distributiei masa-dimensiune, nu se refera la omogenitatea spatiala a universului.
_________________ I still say man will never fly.
Nuclear power is not possible.
By the way, the earth is FLAT. |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 24 Sep 2006 00:10 Download mesaj |
|
|
|
Ba da. legatura e clara: un Univers fractal la toate scalele de analiza nu devine omogen.
_________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
Calin Pop Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 00:17 Download mesaj |
|
|
|
lucia lucia a scris: | Ba da. legatura e clara: un Univers fractal la toate scalele de analiza nu devine omogen. |
----------------------
--- --- --- --- --- ---
- - - - - -
Omogen inseamna omogen in spatiu, dar la perioade constante in timp. Deci chiar daca structurile din univers se dezvolta pe baza unei relatii fractale, nu inseamna ca universul nu e la un moment dat omogen.
Nu uita ca, cu cit ne uitam mai departe in spatiu, privim mai inapoi in timp. Nu vedem o stare statica a universului, ci una aberata (nu aberanta )
|
Sus |
|
 |
Calin Pop Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 00:19 Download mesaj |
|
|
|
lucia lucia a scris: | Ba da. legatura e clara: un Univers fractal la toate scalele de analiza nu devine omogen. |
faptul ca am niste bile (multe, de toate tipurile) care au o relatie fractala a masei fata de dimensiunea lor nu inseamna ca nu pot sa le arunc omogen pe o masa
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 00:22 Download mesaj |
|
|
|
Nici o problema cu uitatul mai departe in spatiu. Am facut analize de structura fractala la scala, la z=cst.
Dar aveti dreptate: spatiul este omogen, la scala mare. Diferenta este frumos punctata: una este spatiul, alta structurile de galaxii. Dar exista o legatura stransa: structurile materiale se formeaza pe condensari de... spatiu.
_________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
Calin Pop Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 00:32 Download mesaj |
|
|
|
lucia lucia a scris: | Nici o problema cu uitatul mai departe in spatiu. Am facut analize de structura fractala la scala, la z=cst.
Dar aveti dreptate: spatiul este omogen, la scala mare. Diferenta este frumos punctata: una este spatiul, alta structurile de galaxii. Dar exista o legatura stransa: structurile materiale se formeaza pe condensari de... spatiu. |
ce sint alea condensari de spatiu?
|
Sus |
|
 |
Calin Pop Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 00:35 Download mesaj |
|
|
|
Omogenitatea BB se refera la omogenitate spatiala, sper ca acum vorbim despre acelasi lucru.
Legile acelea fractale se refera la dezvoltarea (in timp) a structurilor, care e cu totul altceva.
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 00:38 Download mesaj |
|
|
|
... aici e mai greu sa va spun. de aceea am si ezitat. Spatiul insusi are structura. Asta face posibila formarea... structurilor. Structura spatiului e data de vibratii care formeaza unde stationare, ca intr-un tub Kundt. (in ipoteza unui Univers inchis)
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
Calin Pop Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 09:12 Download mesaj |
|
|
|
OK
Sa facem o recapitulare. A mai ramas vreo obiectie la punctele A-J din primul post?
Dupa mine doar ceva la punctul J, dar mai discutam
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
|
Sus |
|
 |
Calin Pop Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 10:33 Download mesaj |
|
|
|
lucia lucia a scris: | Obiectiile raman. (Unde le-am negat?) |
Ce obiectii ramin?
lucia lucia a scris: | In plus: la punctul B), deplasarea spre rosu Nu creste proportional cu distanta decat in prima aproximatie si asta valabila numai pentru z<0.1
|
nu inseamna ca daca aceasta proportionalitate nu e liniara, distanta si redshiftul nu mai sint proportionale
lucia lucia a scris: | Poate ca bilele de mase diferite le putem aranja sa fie o distributie global uniforma dar galaxiile sunt deja aranjate (aruncate ) si distributia lor nu e uniforma. iata un grafic care prezinta probabilitatea de formare a structurilor, la scala (x=scala de distanta 1="diametrul Universului"). Unde este omogenitatea? |
Nu m-ai inteles ca omogenitatea se refera la omogenitatea spatiala?
Neomogenitatile despre care discuti tu sint pentru alte marimi
Nu stiu cum poti sa zici ca daca probabilitatea de formare a unui soare e diferita de probabilitatea de formare a unui supercluster universul e neomogen
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 24 Sep 2006 15:51 Download mesaj |
|
|
|
Cred că ar trebui să ne oprim aici.
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
larrylart Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 189
|
Trimis: 07 Ian 2007 14:27 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut ca se mentioneaza aici in suportul big bang-uli
"G) Evolutia structurilor galactice in timp"
Din cite stiu eu structurile galactive sunt culusteri de galaxii (si la un nivel mai mare superclusters) - asta deovedeste tendinta de colaps nu expasiune.
Mai mult se stie ca galaxy super clusterul Centaurus afecteaza expansiune locala data de constanta Hubble.
La nivel structural "universul" ne arata mai mult pana acum ca se afla in colaps decit in expasiune. Sau pate ca exista alte evidente de care eu nu am auzit ?
Larry
|
|
Sus |
|
 |
Calin Pop Membru

|
Trimis: 07 Ian 2007 14:55 Download mesaj |
|
|
|
larrylart a scris: | Am vazut ca se mentioneaza aici in suportul big bang-uli
"G) Evolutia structurilor galactice in timp"
Din cite stiu eu structurile galactive sunt culusteri de galaxii (si la un nivel mai mare superclusters) - asta deovedeste tendinta de colaps nu expasiune.
Mai mult se stie ca galaxy super clusterul Centaurus afecteaza expansiune locala data de constanta Hubble.
La nivel structural "universul" ne arata mai mult pana acum ca se afla in colaps decit in expasiune. Sau pate ca exista alte evidente de care eu nu am auzit ?
Larry |
aceasta evolutie nu vrea sa fie o evidenta a expasiunii universului ci pur si simplu a unei evolutii nu neaparat in dimensiuni a lui, spre deosebire de un univers steady-state
|
Sus |
|
 |
|