| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239616 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Virgil Radu Membru

Data inscrierii: 02 Dec 2013 Mesaje: 15
|
Trimis: 13 Dec 2013 15:22 Download mesaj |
| Titlul subiectului: achizitie skywatcher 150/750 nou |
|
|
|
Salut,
Sunt nou in domeniu si dupa ce m-am mai lamurit putin cu ce se mananca astronomia m-am hotarat sa cumpar un skywatcher 150/750 nou. Ce parere aveti? Merita sau la banii astia sa cumpar altceva? Am incerecat si second dar nu prea mi-a iesit, sunt putine la vanzare si se cere foarte mult aproape cat unul nou. Astept pareri de la voi.
Cu multa stima |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 13 Dec 2013 16:01 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut !
Telescopul Newton SW 150/750 mm este foarte bun, mai ales pentru un pasionat aflat la inceput de drum, dar nu numai.
Daca dimensiunile lui nu sunt o problema pentru tine, in sensul ca il poti deplasa cu usurinta, atunci ti-l recomand cu incredere.
Am avut asa ceva si nu m-a dezamagit niciodata .
Succes ! |
|
| Sus |
|
 |
Virgil Radu Membru

Data inscrierii: 02 Dec 2013 Mesaje: 15
|
Trimis: 13 Dec 2013 16:17 Download mesaj |
|
|
|
| Multumesc mult pentru recomandare. |
|
| Sus |
|
 |
Aciduzzu Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012 Mesaje: 107
|
Trimis: 13 Dec 2013 16:25 Download mesaj |
|
|
|
Dupa parerea mea, pentru inceput e mai potrivit un Dobson. De ex Dobsonul de 150/1200. Motivele ar fi:
- montura azimutala e mai intuitiv de folosit de un incepator (e si mai usor de instalat)
- raportul focal lung de f/8 aduce o serie de avantaje (coma insesizabila, ocularele ieftine lucreaza mai bine, mai putin sensibil la erorile de colimare, etc.) |
|
| Sus |
|
 |
Blackwolf Membru

Data inscrierii: 26 Dec 2013 Mesaje: 4
|
Trimis: 26 Dec 2013 20:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Vreau sa achizižionez un telescop |
|
|
|
Sarbatori fericite!
Vreau sa achizitionez un telescop refractor acromat (2500 lei maxim) cu lentila de 120, vreau sa l folosesc si pentru vizionat planete sateliti deep sky si din cate am citit sunt cele mai indicate pentru a face poze cat si cele mai usoare. Poti sa le iei cu tine in drumetii.
Daca aveti vreo sugestie va sunt recunoscator.
Eu m am uitat pe net in ultimele zile si sunt mai bulversat decat in prima zi.
Va multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2932
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 26 Dec 2013 21:41 Download mesaj |
|
|
|
O greseala pe care o fac aproape fara exceptie incepatorii, este lipsa rabdarii in a se documenta inainte de o astfel de achizitie. Asta e si motivul pentru care sunt de multe ori dezamagiti si se retrag din hobby-ul asta inainte de a incepe.
Sfatul meu (nu dau prea multe sfaturi in general) este sa va documentati nu cateva zile, ci cateva saptamani sau cateva luni - asta insemnand nu doar sa te uiti pe magazinele de profil de pe net ci sa te instruiesti in tot ce inseamna astronomie observationala sau astrofotografie. Forumul asta e un foarte bun inceput. Astfel vei ajunge sa intelegi singur (si asta e cel mai important, crede-ma) ce iti doresti si ce ti se potriveste cel mai bine, iar atunci cand telescopul va sosi, satisfactia va fi deplina.
Daca nu ai aceste calitati (rabdarea si studiul), atunci o alta calitate poate suplini aceasta lipsa. Aceasta din urma calitate este excesul de fonduri financiare.
Bafta. _________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|