Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235311 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
aandrei Membru

Data inscrierii: 10 Ian 2013 Mesaje: 494
Motto: Inteligenta si viata sunt proprietati fundamentale ale materiei. Localitate: Constanta
|
Trimis: 14 Dec 2013 13:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: Soft pentru stacking si deconvolution LIVE |
|
|
|
Stie cineva, in afara de Astrosnap, vreun program care face stacking, integrare si deconvolution in real-time?
Multumesc. _________________ Newtonian Dobson Capella 10", F 4,7 |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 16 Dec 2013 10:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Deconv in real time nu insa o parte din aceste functii sunt incluse in Deep Sky Stacker Live... Asta ca idee poate te ajuta cu ceva.
Personal nu sunt partizanul solutiilor real-live deoarece avem tendinta de a include in stack chiar si imagini care nu sunt chiar optime din punct de vedere al calitatii rezultand astfel o imagine finala nu chiar "ideala". Insa poate era bine daca se specifica si in ce domeniu vrei sa lucrezi (deep-sky sau planetare).
Eu de exemplu las imaginile "la rece" cel putin 24 de ore dupa care incep sa le stackez dupa ce in prealabil le fac o inspectie (aspect stea, valoare background, etc.).
Numai bine
Emil |
|
Sus |
|
 |
aandrei Membru

Data inscrierii: 10 Ian 2013 Mesaje: 494
Motto: Inteligenta si viata sunt proprietati fundamentale ale materiei. Localitate: Constanta
|
Trimis: 16 Dec 2013 14:26 Download mesaj |
|
|
|
Sper sa folosesc programul atat pentru DS si planete (cu camera Samsung SBC 2000 (720x576) cat si pentru soare si luna, cu HP HD 4110 (1280x720).
Pe de o parte vreau sa experimentez in cresterea cantitatii de lumina adunata prin cresterea timpului total de expunere, pe de alta parte am o fetita de 4 ani care are dificultati in a observa la ocular in conditiile specifice dar care se uita cu placere pe monitor.
Sunt de abia la inceput, nu am experienta. Peste AstroSnap am dat intamplator si mi s-a parut de asemenea promitator, facand registering, stacking si deconvolution dupa aplicarea unui filtru de calitate, care elimina de la procesare cadrele de calitate slaba. Nu l-am putut proba deoarece nu accepta ca input un stream video cu rezolutie mai mare de 1024x768 iar la camera mea HD nu am reusit sa-i scad rezolutia, din interiorul programului. Samsungul va merge, dar pentru el nu am inca convertorul analog\digital. Si, nici nu este free.
Am sa experimentez cu DSSLive, desi este putin incomod intrucat toate cadrele trebuie , mi se pare, salvate individual ca fisiere imagine separate.
Acum descarc DSS, nu am vazut link pentru DSSLive, poate este o comanda in interiorul programului, voi vedea.
Multumesc pentru informatie, programul pare promitator. Am vazut si contributia dvs. la localizarea (Ro) programului, pentru care va felicit. _________________ Newtonian Dobson Capella 10", F 4,7 |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 16 Dec 2013 16:21 Download mesaj |
|
|
|
Andrei,
DSS Live est inclus in pachetul DSS insa pentru planetare nu poate fi folosit. Este conceput pentru a lucra cu cadre statice si nu este capabil sa faca stacking pe planete. Este strict pentru Deep-Sky. NU poate prelua fisiere video... |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|