Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
dsc_2402_105.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 238564
Numar de utilizatori inregistrati: 2913
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tiberiu Savin
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

O parere despre telescoapele Bresser

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
aeroemerich
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Apr 2013

MesajTrimis: 29 Ian 2014 14:07 Download mesaj
Titlul subiectului: O parere despre telescoapele Bresser
Raspunde cu citat (quote)

Imi tot fac planuri de achizitie a unui telescop si pe langa faptul ca ma hotarasc greu daca sa fie reflector sau refractor mai este vorba si de marca.
Deci are cineva o idee despre marca Bresser, mai precis modelele din aceste link-uri?
http://www.astroshop.ro/bresser-telescop-n...-2/p,21497
http://www.astroshop.ro/bresser-telescop-a...-2/p,21525
http://www.astroshop.ro/bresser-telescop-a...-2/p,21522
Nu gasesc nici un review despre ele, poate are cineva in dotare.
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013

MesajTrimis: 29 Ian 2014 19:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bresser e o firma care produce instrumente de calitate. Mai slab calitativ decat skywatcher sau celescron nu cred ca sunt in niciun caz. Monturile exos sunt destul de stabile pentru vizual. Personal ... din cele mentionate de tine imi face cu ochiul refractorul acromat de 127. Un F10 ... deci nu o sa ai probleme cu aberatiile cromatice ... mai vizibile la cel de 150. Locuind in Bucuresti fac des vizite la magazinul Alcor, unde domnul Alexandru Costescu ma lamureste daca sunt in dubii cu vreun instrument sau accesoriu. Coincidenta face ca dansul sa colaboreze foarte bine cu Bresser si din toate instrumentele pe care le are la "testare" in magazin ( binocluri ) pot spune ca e o firma serioasa ... care face lucruri de calitate ... deh ... ca tot neamtu Smile ... desi ele se fabrica in china ... dar cu supervizare nemteasca Very Happy. O sa fii uimit cat de calitativ este un binoclu de sub 200 ron ( 10x50 ) ... atat optic ( imagine ) cat si constructie. Bafta!
Sus
needweed
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011

MesajTrimis: 30 Ian 2014 21:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

si eu pot spune doar chestii bune de Bresser, am avut un refractor micut de 70mm era peste toate asteptarile, claritatea/contrast superb, design usor si elegant, eu sunt un fan refractor fiindca se pot ulitiza mult mai comod asa ca iti recomand refractor Razz cati bani doresti sa investesti?refractoarele bresser sunt in foarte multe marimi iar pretul creste pe masura, 70 90 102 127 150mm,daca cumperi tubul optic separat iesi mult mai ieftin fiindca monturile bresser nu stiu de ce dar sunt scumpe rau, dar cine stie poate chiar sunt bune
Sus
aeroemerich
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Feb 2014 09:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

De investit vreau sa investesc cat pot sa adun, vreau in primul rand calitate, am un refractor Bresser de 60 mm, obiectivul e ok, dar ocularele slabe, cu un ocular de microscop IOR aveam un contrast comparabil cu cel al binoclului (rusesc), total diferit de ce ofereau ocularele originale, care totusi sunt de sticla si nu plasticuri.
Pe de alta parte vreau un instrument pe termen lung si destul de versatil, cu posibilitatea observatiilor in sistemul solar, deci puteri de marire medie/mare si poate deep space dar nu cu mari pretentii, deci o apertura de 127 sau 150 mm refractor sau 200 mm reflector.
Montura obligatoriu ecuatoriala cu posibiltati de motorizare, azimutala am vazut cum fug toate prin obiectiv asa ca nu, si cat se poate de stabila.
In concluzie prefer sa astept pana imi permit ceva bun decat ceva ieftin, slab care sa adune praful.
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Feb 2014 11:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ocularele cu care vin acele instrumente Bresser mentionate de tine sunt super plossl ... deci o calitate peste medie. Vizibil mai bune decat ocularele MA ( acromate modificate ). Ai dreptate si tu in sensul ca acea luneta de 60 ... are ocularele slabe ... evident, ca sa poata sa tina costul cat mai jos. Daca ar fi avut plossl ... altele erau costurile. Daca vrei instrument planetar 127-le e de preferat. Daca vrei deepsky atunci e evident ca apertura este totul. Deci reflectorul de 200. Oricum si cu un refractor ( mai ales de 127 ) poti face dso decent pe un cer la fel de bun. Da ... mai este si varianta sa amani decizia pana te decizi sau gasesti inca un model de pus la comparatie.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 01 Feb 2014 15:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si mai mergi tot pe Bresser ?
aeroemerich a scris:
De investit vreau sa investesc cat pot sa adun, vreau in primul rand calitate, am un refractor Bresser de 60 mm, obiectivul e ok, dar ocularele slabe, cu un ocular de microscop IOR aveam un contrast comparabil cu cel al binoclului (rusesc), total diferit de ce ofereau ocularele originale, care totusi sunt de sticla si nu plasticuri.

Urmatoarea afirmatie urmata de o negatie este doar o simpla presupunere ?
(apropo, este Celestron, nu "celescron" ...)
Mars Boy a scris:
Bresser e o firma care produce instrumente de calitate. Mai slab calitativ decat skywatcher sau celescron nu cred ca sunt in niciun caz.

De cand sunt ocularele "Super"-"Plossl" chinezesti de "o calitate peste medie" ?
Mars Boy a scris:
Ocularele cu care vin acele instrumente Bresser mentionate de tine sunt super plossl ... deci o calitate peste medie.
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Feb 2014 15:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

@nobody:

Este neintentionata greseala. Din motiv ca scriu foarte repede. Nu imi imaginez ca ai crezut ca nu stiam cum se scrie Celestron. Nu stiu daca ai inteles sau nu ce am vrut sa spun despre calitatea Bresser. Iti raspund cu o intrebare: Tu crezi ca instrumentele din seria Bresser Messier sunt mai prost calitativ decat un acromat SW ? Raspunsu la intrebarea asta o sa ma lamureasca daca ai inteles sau nu ce am afirmat. Nu stiu daca ai folosit oculare H. Foloseste un ocular H si apoi un super plossl si vei vedea ce vroiam sa zic.

Edit: Nu m am gandit la chestia asta ... dar poate tu folosesti Ethos-uri in loc de SP sau MA. Daca raspunsul este da atunci iti dau dreptate in privinta chinezariilor SP.
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 01 Feb 2014 16:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dupa mine bresserul e firma de binocluri.Pt telescoape se prefera meade(ca sa ramanem in acelas brand),asta vazand ce scule se folosesc in vest,acolo unde din motive financiare se permite mai mult.
As zice ca pt plaiurile mioritice s-ar potrivi mai bine skywatcher,un dobi 8' f/6,daca nu ne deranjeaza gabaritul si nu vrem astrofografie.

E drept ca am achizitionat un meade 6'(la oferta Smile ) si pt dso e f bun,dar cred ca un sw e mai..flexibil.Adica bresserul/meade are monturile si accesoriile lui care cred ca sunt proiectate special sa poata scoate ce-i mai bun,mergand doar pe o anumita directie unde exceleaza.
La sw am impresia ca treaba e mai "lejera",de aici si pretul mai mic.
Pretul mai mare se leaga doar de firma si calitatea poate fi ceva mai buna..dar telescopul tot telescop ramane,adica cu avantajele si dezavantajele lui.
Sus
nobody
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Feb 2014 18:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

@Mars Boy: Adica ne raportam la niste oculare execrabil de contrafacute (si) sub "brandul" Bresser ?

Cat despre Bresser/Skywatcher/Celestron, urmeaza ca tu sa-ti demonstrezi propria afirmatie referitor la calitate. Deci, te rog, prezinta-ne niste observatii personale, teste, sau macar niste review-uri neutre. Povestea cu "toate instrumentele pe care le are la "testare" in magazin ( binocluri )" si cu blana ursului nemtesc facuta in China, comparata cu portocalele, parca nu tine. Parca este o deosebire intre binocluri si telescoape astronomice. O deosebire pe care IOR-ul a esuat lamentabil sa o faca.
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Feb 2014 20:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu toata stima nobody dar in ziua de azi ce optica/accesorii/instrumente nu se fabrica prin china sau taiwan ?? Japonia e pasare rara. Pe toate cutiile scrie Made in PRC ... si nu e rau. Mie calitatea atat a constructiei cat si a opticii mi se pare foarte buna raportata la pret. De mult China a monopolizat productia in destule domenii ... si pe buna dreptate. Nu m am prins la faza cu IOR ul. Daca ai amabilitatea sa mi o explici ar fi extra. Ms anticipat.

Edit: Nu stiu daca il cunosti pe domnul Alexandru Costescu. Multi de pe forum il cunosc, in special cei din capitala. Tocmai dansul mi a spus ca inainte brandurile mari aveau pe chinezi la degetul mic, dar asta face parte din istorie. Acum ei fac regulile (economic vorbind). Brandurile respecta ca nu au incotro.
Sus
nobody
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Feb 2014 21:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deci, cu toata stima si mandria, sa intelegem ca si calitatea nemteasca de la Bresser "face parte din istorie". Rolling Eyes

O conversatie intre presedintele Jinghua Optical + Electronics Co. Ltd. si Rolf Bresser:
- Avem 30 de tone din ce se vede in imagine ...
- Jawohl, mein Führer!

http://www.bresser.de/en/products/telescop...id=4541000

a88661f64c.png
 Descriere:
 Marime fisier:  228.89 kb
 Vizualizat:  de 14328 ori

a88661f64c.png

Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 01 Feb 2014 23:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate nobody are dreptate:nu mai conteaza calitatea ci cantitatea..de bani,care trebuie NEAPARAT achitata
Sus
aeroemerich
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Feb 2014 23:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Speram ca cineva are asa ceva in dotare si am sa pot afla o parere avizata si demn de luat in seama, nu discutii despre influenta Chinei, de necontestat la ora actuala de altfel, dar totusi acest forum fiind pentru pasionatii de astronomie, s-ar putea gasi o limba comuna legata de acest hobby, nu mici rautati despre greseli de exprimare sau ortografie, in acest domeniu cam ar trebui sa fim capabili sa discernem ce a vrut sa spuna omul fara sa-l stigmatizam, toti folosim o tastatura si mare lucru daca bati aiurea o tasta!
Deci, cineva chiar a cumparat asa ceva, dat fiind ca exista in oferta la noi in tara, cum e montura, optica, materialele folosite.
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 01 Feb 2014 23:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mars Boy
Nu-mi pare rau ca nu pot sa-ti dau dreptate.
Am si eu in dotare niste chinezarii care insa pentru a functiona cum trebuie a trebuit sa fie modificate.
Singurul meu telescop chinezesc neatins ,si deci care inca nu functioneaza bine, este Makul de 100mm.
Va veni insa si randul lui.

Optica de calitate nu este facuta nici acum in China:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=7070&start=30

Eu am sase oglinzi care nu au nimic,dar absolut nimic de a face cu industria chineza.
Sunt facute in Romania si in Ungaria.
Am curajul sa ma iau la intrecere cu ele cu cele mai bune oglinzi maoiste.
Daca acestea ar indrazni sa iasa la o intrecere cinstita ,ultimele si-ar culege maselele de sub ultimul rand de banci din peluza sau chiar din buda vestiarului.

In istorie,unii si-au legat izmenele de frica lui hitler,altii de frica lui stalin.
Ma uit in jur.Unde sunt unii,unde sunt altii?
Nicaieri,acolo unde o sa-i trimitem si pe ceilalti.

Mircea

Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Feb 2014 00:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nici nu trebuie sa va para rau domnule Mircea. Toti avem pareri diferite. De asta suntem oameni, nu roboti sa facem si sa spunem aceleasi lucruri tot timpul. Mak ul este o piesa destul de complicata ... asa ca va urez bafta de pe acum in acel proiect de DIY Very Happy. Cat despre istorie ... nu prea ma pasioneaza ... vorba lui aeroemerich ... ca bine zice ... aici este un forum de astro, nu de istorie fascista sau comunista.

Edit: Cel mai bine ar fi sa il ajutam pe el, initiatorul threadului, nu sa ne contram cu sau fara dreptate. Puteti sa treceti in modul "expert" si sa ii dati sfaturi si pareri.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact