| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241568 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2933 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Vict0r |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Tavi F. Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006 Mesaje: 988
|
Trimis: 02 Feb 2014 01:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Incredibil de greu ii este romanului sa spuna o parere despre subiect - ON TOPIC - daca are!
Off-ul asta l-am scris, evident, sub forma de sugestie formala. Singura mea tangenta cu firma mentionata e un decupaj dintr-un catalog nemtesc, din anii '90. |
|
| Sus |
|
 |
RobertG Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2009 Mesaje: 766
|
Trimis: 02 Feb 2014 11:24 Download mesaj |
|
|
|
Salut aeroemerich,
Eu am cumparat doar tubul optic Bresser Messier NT 203/1000. Pot sa iti spun urmatoarele lucruri, e un tub cu design elegant, arata tare frumos iar pana acum nu m-a dezamagit.
Are un cautator f. bine realizat cu reticul iluminat cu reglaj cu potentiometru, tubul e solid, si singurul minus care l-am constatat a fost atunci cand am incercat sa demontez (pt. deprafuire) celula ce tine oglinda principala nu am reusit. Desi am extras suruburile celula nu iese... banuiala mea e ca s-a infiltrat vopsea de la tub intre el si celula si s-a intarit acolo...
Interiorul este un negru mat fin de calitate.
Corpul focuserului e din plastic exceptie "rotile" de reglaj, cremaliera si tubul portocular (cu gradatii pe el) si inelele adaptoare care sunt metalice.
Din pacate nu pot sa iti spun mare lucru despre calitatea opticii, eu nu am putut sa il compar decat cu SW 130/650 care il am in dotare. SW130/650 la mariri mari pe webcam imi dadea un fel de efect de "granulatie" pe imagine, efect care e inexistent la Bresser 200/1000 (la aceleasi mariri).
As fi vrut sa iti pot oferi mai multe detalii despre calitatea opticii dar din pacate nu am avut atat timp cat mi-as fi dorit ca sa il evaluez mai bine.
Cam asta e. Eu unul consider ca la banii dati pe acest tub optic nu puteam sa iau ceva mai bun, si personal, sunt mai mult decat multumit de acest telescop.
P.S.
Tubul optic e exact acela din primul link pus de tine, si am uitat sa mai mentionez un accesoriu absolut superb din punctul meu de vedere, ocularul pe doi inch, 25mm wide angle multicoated Bresser. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 02 Feb 2014 14:01 Download mesaj |
|
|
|
Bresser 25mm/2" WA e un ocular foarte bun.Si la 6' f/5 da imagini superbe!  |
|
| Sus |
|
 |
aeroemerich Membru

Data inscrierii: 01 Apr 2013 Mesaje: 12
|
Trimis: 02 Feb 2014 20:00 Download mesaj |
|
|
|
| Multumesc RobertG! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|