Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235791 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2867 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: raul |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2131
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11366
|
Trimis: 03 Apr 2014 23:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
N-ar trebui sa fie mai incins, sa lase niste dare de fum? |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 05 Apr 2014 19:02 Download mesaj |
|
|
|
Aia e viteza de meteorit?
Hai sa fim seriosi... La viteza aia mie nu-mi lasa vreo impresie ca ar fi cazut mai de sus decat de pe parasuta. I-a bagat vreun prieten o piatra in parasuta impachetata si a cazut chiar cand s-a deschis parasuta (momentele coincid destul de bine). Si vorba lui auriga - un meteorit, chiar daca a scazut in viteza asa de mult incat sa fie filmat ca trece pe langa tine cu 10 m/s, trebuie sa fi fost franat tare inainte. Ei sunt NEGRI din cauza asta.
Mai curand e un rahat de barza in cadere libera. Sau alt bull shit. _________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6907
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Apr 2014 16:52 Download mesaj |
|
|
|
Sansa infima nu inseamna inexistenta.
Boomul sonic nu se produce la 300-400km/h. Si meteoritii de dimensiuni comparabile, in aproprierea pamantului au cam aceasta viteza.
Distanta de la parasuta pana la parasutist este mai mica de 10 m. O piatra prinsa in parasuta nu avea timp sa accelereze atat de mult, pe aceasta distanta.
Berzele nu zboara la inaltimea aia
Am vazut si meteoriti de culori spre gri. Nu sunt toti negri, si nu neaparat pe toate partile. Depinde de compozitia lor, daca prin ardere devin negri sau gri. Si daca e un fragment spart in faza de frecare intensa cu atmosfera, poate avea doar o parte arsa, sau chiar nici una.
http://www.niger-meteorite-recon.de/en/Meteoritensammlung_7.htm
Daca o sa-l gaseasca, atunci vom stii ce a fost. Oricum, la valoarea estimata, in caz ca e meteorit, cred ca il cauta deja multi. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 06 Apr 2014 22:13 Download mesaj |
|
|
|
boom-ul sonic nu se petrece in timpul dark-flight-ului, ci mult mai devreme, dar trebuia auzit.
in cele mai multe cazuri in care se ajunge la bucati ce cad in darkflight a avut loc acest boom sonic.
meteoritii proaspeti sunt toti negri, datorita ablatiei terminate cu cateva (zeci de) secunde in urma.
dragos, nici Plescoi nu pare negru in poza, dar te asigur ca e - http://www.scirocco.ro/meteoriti/plescoi/plescoi1.jpg
poate filmat in soare poate arata usor gri, insa eu sunt convins ca este un hoax. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Apr 2014 17:06 Download mesaj |
|
|
|
In general eu am putine convingeri, ca viata e plina de surprize. Insa interventia mea nu e legata de impresia ca e o farsa sau nu. Si eu am impresia ca este o farsa. Ci e legata de argumentele aduse in discutie.
Spre exemplu. Daca cineva trage cu pusca la 100 de metri de tine (nu spre tine), o sa auzi impuscatura cu siguranta. Daca e insa la 10km, posibil sa nu auzi. Dar daca esti intr-o masina care se misca cu 100km/h, si scoti capul bine de tot pe geam, sa te bata vantul, nu cred ca o sa mai auzi o impuscatura chiar de la 100 de metri, si e posibil ca nici un aparat de inregistrare sa nu o prinda.
De ce am eu impresia ca e o farsa. Pentru ca acea piatra, care se misca cu mare viteza pe langa parasutist, (probabil cateva zeci de km/h), si foarte aproape, apare in fotografii foarte clara, fara un mare blur de miscare. Nu stiu ce camera a fost folosita, dar nu cred ca era un Nikon D3S sau D4S, construite special pentru fotografie ultra rapida. Si oricum, era filmare, nu fotografie. Insa pana nu stiu ce camera a fost folosita, si ce performante are aceasta la obiecte in miscare rapida, e doar o impresie. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 09 Apr 2014 01:22 Download mesaj |
|
|
|
Acum sunt eu sceptic. Nu cred in aceasta explicatie. Impresia mea este ca e un ''photoshop''. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11366
|
Trimis: 09 Apr 2014 01:36 Download mesaj |
|
|
|
Au hoaxat hoaxul: nu s-au priceput la fotoshop asa ca au aruncat piatra, era mai simplu. Asta ne duce cu gandul la alt subiect: era mai simplu sa se duca pe luna decat sa fotoshopeze in studio toata duda. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|