| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 243239 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2845 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: jahan |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 09 Apr 2014 20:04 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Ref. la oculare, daca nu e urgent, eu zic sa vezi intai cu ce vine telescpul, poate iti plac, te scapa de o cheltuiala. |
|
| Sus |
|
 |
Mike23 Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010 Mesaje: 682
|
Trimis: 17 Apr 2014 01:04 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Vad ca ai luat un telescop idntic cu al meu. Felicitari....o sa-ti aduca multe satisfactii.
Eu am scris mai sus cand iti recomandam acest telescop ca poti vedea si DSO, o mare parte din ele chiar si din orase mari cum e Bucurestiul doar ca datorita oglinzii mici obiectele DSO, fiind mai slab luminate, o sa le vezi mai estompate ca si intensitate. Pe un cer bun o sa vezi totul mult mai bine.
E mai bun la planetare datorita focalei mari, 1500mm.
Ce te sfatuiesc eu este urmatoarea chestie legata de oculare: Un ocular cu focala de 6mm te duce la puterea maxima de marire....si nu e bine. Eu am luat un astfel de ocular de la SW cu camp larg din seria Golden Line si imaginile nu sunt foarte clare. La luna e ok dar la rest...soare, planete, DSO nu mai zic, ofera imagini neclare. Asta ma face sa ma gandesc ca puterea de marire e ceva mai mica de 250x. Poate un ocular de 7-8 e perfect. e ca si cum te-ai apropia prea mult de carte ca sa citesti si textul apare intetosat.
Daca mai ai intrebari despre acest instrument nu ezita.
Mihai _________________ S.W. Maksutov-Cassegrain 127mm/1500mm, montura azimutala, Binoclu BTC 10x50 fullymulticoated, DSLR Nikon D3100 |
|
| Sus |
|
 |
Mike23 Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010 Mesaje: 682
|
Trimis: 17 Apr 2014 01:05 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu ce s-a intamplat dar mie-mi arata ca incarca textul, si cand am renuntat ca nu-l incarca am dscoperit ca l-a pus de doua ori.
Mihai  _________________ S.W. Maksutov-Cassegrain 127mm/1500mm, montura azimutala, Binoclu BTC 10x50 fullymulticoated, DSLR Nikon D3100 |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|