| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241477 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2932 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Alex Gaina Membru

Data inscrierii: 02 Iul 2004 Mesaje: 217
|
Trimis: 27 Oct 2013 15:14 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Hari Minti si PCR-ul |
|
|
|
Am asteptat, ca astronomul Hari Minti sa-mi dea niste explicatii cu privire la participarea prietenilor sai Marius Piso și a colegai sale de profesie Magda Stavinschi la PCR, dar ca raspuns am primit doar:
``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
hari@vms.huji.ac.il has indicated you are a friend. Accept? Распечатать
10 окт. в 23:27
hari@vms.huji.ac.il, info@infoaxe.net
Кому
alex-gaina@yandex.ru
ПеревестиСоздать правилоСвойства письма
кратко
ŚЯзык письма — английский. Перевести на русский?Перевести
Click here to discover hari@vms.huji.ac.il's favorite websites!
hari@vms.huji.ac.il is now following you
Is hari@vms.huji.ac.il your friend?
Yes No
Following hari@vms.huji.ac.il helps you discover great websites they recommend
````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Accentuez inca odata, ca ma deranjeaza in special colaborarea D-lui Dr. Marius Piso in anii de pana la 1989 cu Securitatea.
Prin aceasta declar, ca astept mai multe explicatii de la Dr. Hari Minti, care nu a fost membru PCR |
|
| Sus |
|
 |
Alex Gaina Membru

|
Trimis: 09 Noi 2013 16:48 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Da intepat mai esti! |
|
|
|
| Cine ar da verdicte, mai Dragane! Ia uite in baza de date ADS NASA si numara cate lucrari are Marius Piso, Hari Minti, Alex Gaina si Doru Dragan? |
|
| Sus |
|
 |
Alex Gaina Membru

|
Trimis: 06 Mai 2014 15:39 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Catalin Mosoia- doctorandul D-nei Profesor Magdalena Stavins |
|
|
|
Recent am primit o invitatie la Linkedin de la D-nul Catalin Mosoia, care conform Bazei de date ADS NASA are 10 publicatii, inclusiv 7 in colaborare cu D-na Prof. Magdalena Stavinschi, citata mai sus. Aceasta invitatie a pervenit dupa mai multe tentative de contacte pe Linkedin din partea unor domni astronomi, ca Victor Lupu si altii, care sunt prezenti, sau au fost cel putin prezenti pe acest site numele carora , din nefericire, nu-mi spun nimic ca astronomi.
Prin prezenta incerc sa conving comunitatea astronomica din Republica din Republica Moldova si Romana, ca
1) Nu am fost membru PCUS si nici PCR.
2) Am mult mai multe publicatii decat orice persoana prezenta actualmente sau in trecut pe acest site si nu voi raspunde invitatiilor astronomilor romani, fie pe facebook, fie la Linkedin, care nu au publicatii in baza de date ADS NASA (sau Zentralblatt fur Mathematiik, ams.org/mrlookup), Biblioteca Congresului SUA, bibliotecile din reteaua bibliotecilor europene, sau baza de date bibliophil. bibliotecamm.ro. Voi mentiona ca publicatiile de la Biblioteca Nationala a Romaniei, Republicii Moldova apar in mod automat in catalogul unificat al Bibliotecilor Europene.
Rog astronomii ce obisnuiesc sa posteze pe acest site, in special D-l Dr. Tiberiu Oproiu, pe care il cunosc de mai multi ani , precum si pe D-l Dr. Hari Minti din Israel, care apreciaza foarte inalt acest site
1) sa modereze mai atent postarile pe acest site
2) sa invite astronomi profesionisti, sau persoane din domenii adiacente cu calificatie necesara pentru a ameliora calitatea site-ului.
Pentru mai mai multa explicitate va voi posta cateva dintre invitatiile astronomilor romani pe Linkedin, de obicei cu un minim absolut de lucrari in bazele de date amintite mai sus, carora ma angajez sa nu raspund sub nici o forma:
1. Octavian Blagoi
https://us-mg6.mail.yahoo.com/neo/launch?....9721985527
2.Victor Lupu
https://us-mg6.mail.yahoo.com/neo/launch?....#905869275
3.Dorin Dragan
https://us-mg6.mail.yahoo.com/neo/launch?....2981335030
4.Catalin Mosoia
https://us-mg6.mail.yahoo.com/neo/launch?....9721985527
Acelasi lucru se refera si la astronomii din alte tari, care nu au publicatii in bazele de date amintite. |
|
| Sus |
|
 |
Alex Gaina Membru

|
Trimis: 27 Iul 2014 11:57 Download mesaj |
| Titlul subiectului: DESPRE ONESTITATE IN STIINTA |
|
|
|
Nu voi nominaliza acuma, dar cunosc un caz, când un profesor, prim-prorector universitar, autor a circa 300 de articole științifice si a mai mult de 10 carți, conform bazelor de date internaționale, cataloagelor, dar, evident, scrise cu coautori ne membri de partid, cel vizat fiind membru al Partidului Comunist, secretar al organizației de partid a facultații a procedat exact la fel ca și mulți alți ștabi ai timpurilor. Unul dintre robii lui era un coleg al meu, care are în total doar 18 publicații, DAR scrise ONEST DE EL IN INTREGIME, s-a ales , e adevarat cu un doctorat, dar ulterior a fost eliminat din facultate. Mai mult ca atât pe la mijlocul anilor 80 a fost chemat la KGB pentru ca se intâlnea la domiciliu cu strâini- stagiari la aceeași universitate, care locuiau in căminul Universitații, unde conducătorul de doctorat, Profesorul amicului meu era șef de catedra. Nu vreau sa întind prea mult vorba, dar amicul meu se teme și pana în prezent sa-l nominalizeze pe ofițerul KGB, care l-a invitat la "oficiu'.
Mai e un moment aici.
Dacă veți imparți cele 300 de publicații ale profesorului plus cele peste 10 carți (scrise deasemenea cu coautori, cum am mai spus) la numărul de coautori veți obține aproximativ cât pentru un "doctoraș" și nicidecum cât pentru un profesor universitar.
Istorii din acestea foarte ciudate s-au intâmplat cât stele pe cer.
Părerea mea este, ca Dorin Dragan (ba poate si altii de pe acest forum) ar trebui sa-si adune toate observațiile făcute de el, să editeze o carte, dacă atât de mult nu dorește să colaboreze cu cei de la Romanian Astronomical Journal.
Totuși să nu creadă Dorin Dragan sau alții din mediul astronomic românesc, ca sunt mai mari decât Victor Nadolschi, Constantin Pârvulescu (Parvulesco), Antares Parvulescu, Nicolae Donici, ba poate si Carina Parvulescu nu este de neglijat. Personal, am o atitudine sceptica pentru biografii. Dar uneori , de exemplu atunci când nu sunt cunoscute Nr. volumului (tomului), paginile de început și sfarșit ale articolului, ba câte odată și anul, este nevoie să scrii și biografii, în care enumeri doar titluri de lucrări, sau dai alte careva repere. Dar mai ales nu tolerez, când se ascunde apartenența la partidele politice de extremă- nazist, sau comunist.
Să nu creadă cineva , că am o slăbiciune aparte pentru Drăgani (datorată unor Mircea, Gabriel, sau Dida, chiar și D-ii academicieni Drăgan (electrotehnicianul)-Draganov (termotehnicianul de la Kiev)= o fi fost buni, dacă nu ar fi fost membri de partid). Nu exclud, că și Tavi Stănescu ar fi putut să încerce să scrie, poate Mircea Pteancu și mai sții încă cine.
Este nevoie, ca membrii acestui site să dea dovadă de cunoaștere a limbilor străine. Nu este necesar să le știi pe toate, și nici nu este posibil. Dar, să te limitezi doar la română, înseamnă să ai o viziune îngustă și insuficientă asupra astronomiei. Nu există științe naționale. Știința este în esență INTERNAȚIONALĂ |
|
| Sus |
|
 |
Alex Gaina Membru

|
Trimis: 29 Iul 2014 19:22 Download mesaj |
| Titlul subiectului: REPLY |
|
|
|
Nu inteleg de ce
1) trebuie sa raspund pentru toti moldovenii (in sensul cetatenilor din Republica Moldova)
2) De ce trebuie sa raspund pentru D-na Prof. Stavinschi, care, repet, m-a bagat cu nasul in acest site pe la 1993, cu ocazia unei conferinte convocate de Comitetul National pentru astronomie si care s-a tinut in incinta Institutului astronomic la Bucuresti
3) De ce nu apar pe site D-nii Tiberiu Oproiu, D-nii Hari Minti, eventual alti astronomi?
4) De ce trebuie sa raspund unor persoane, pe care nu le cunosc personal?
Domnilor, daca aveti publicatii in domeniul gaurilor negre, eclipselor, statisticii aplicate la astronomie, istoriei astroniomiei (cu exceptia celei despre D-nul Singeorzan) etc., puteti sa mi le trimiteti pentru a fi lecturate si postate in baza de date ADS NASA.
Nu agreez orice apare pe Google. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|