| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241466 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2932 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
shopy Membru

Data inscrierii: 30 Noi 2010 Mesaje: 31
|
Trimis: 25 Aug 2014 11:53 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Rog ajutor alegere binoclu pentru observatii terestre |
|
|
|
Buna ziua!
Vreau un binoclu pentru observatii terestre, si fiind "la inceput" am nevoie de parerile voastre! Asadar vreau un binoclu 8x50, 8x42, 10 x 50 sau pe aproape, buget undeva 150-250 euro. Am gasit cate ceva, m-am oprit la urmatoarele:
1) Carl Zeiss 10 x 50 Dekarem
2) Carl Zeiss 10 x 50 Jenoptem
3) Bushnell Legend Ultra HD 10x42 (asta cam sare din buget..)
4) TS-Optics 8x42 H: http://www.ebay.de/itm/TS-Optics-FERNGLAS-...5aff32c066
5) Carl Zeiss Jena OCTAREM 8x50
6) BAIGISH BPC 10x40 Military
Probabil veti spune Bushnell, insa merita diferenta de pret fata de urmatorul clasat (apropo, un clasament locurile 1-3 ar fi minunat! Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta sa nu mai experimentez pierzand timp si bani! |
|
| Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 3002
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 25 Aug 2014 15:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
In mod normal , ar trebui sa il alegi pe cel care iti ofera o claritate perfecta pe o portiune cat mai mare din campul ocularului.
La observatii terestre neclaritatea spre margini e deranjanta rau , fapt care iti poate diminua sau chiar taia cheful de observatii .
Acuma intervine si ceea ce se numeste marimea campului aparent , daca alegi un binoclu cu oculare cu camp aparent total clar dar foarte mic , sa zicem 30-40 grade , iar iti poate pieri cheful sa te uiti prin el .
Neclaritatea spre margini a campului ocular ramane insa principalul neajuns la un procent urias din binoclurile ce se gasesc pe piatza , fie ele noi , scumpisoare , second hand sau mai vechi dar de renume .
Tre' sa dai cu ochiul prin mai multe deodata ca sa-ti faci o parere corecta despre cel mai potrivit.
E greu sa le compari chiar si la o diferenta de cateva ore dintre un test sau altul .
Daca nu se poate altfel , raman utile parerile (subiective desigur) ale celor care au sau au privit prin vreunul din cele listate. _________________ Hai noapte , hai !! |
|
| Sus |
|
 |
shopy Membru

|
Trimis: 25 Aug 2014 17:03 Download mesaj |
|
|
|
| Foarte adevarat, dar din pacate nu am unde sa le compar, nici macar o parte din ele... De aceea cer parerea aici, sunt convins ca sunt pe acest forum destui cunoscatori in masura sa dea sfaturi! |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5298
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 25 Aug 2014 21:05 Download mesaj |
|
|
|
Uite un test la Bushnell Legend Ultra HD 10x42: http://www.allbinos.com/index.php?test=lornetki&test_l=273
Trebuie sa fii atent la defecte/compromisuri de design cum ar fi:
Internal reflections, Quality of the interior of the barrels (foarte deranjante pe lumina de zi)
si calitatea optica in general:
Astigmatism Slight.
Distortion The distance between the first curved line and the field centre compared to the field of vision radius: 45% ± 3%
Coma Appears in the 3/4 of the field of vision and is on the borderline between medium and high on the very edge.
Blurring at the edge of the FOV The blur occurs in a distance of 61% ± 5% from the field of vision centre.
Darkening at the edge the FOV Visible quite well.
Cauta si compara cu alte binocluri.
De exemplu: Carl Zeiss Jena Dekarem 10x50 http://www.allbinos.com/56-binoculars_revi...10x50.html |
|
| Sus |
|
 |
shopy Membru

|
Trimis: 25 Aug 2014 21:09 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc, ma pun pe citit!
Daca mai are cineva vreun sfat, vreo indrumare - sunt ochi si urechi! |
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1579
|
Trimis: 26 Aug 2014 16:51 Download mesaj |
|
|
|
Eu as sterge de pe lista orice binoclu rusesc.
Apoi vad o tendinta spre modele destul de vechi si pret destul de mare. Piata second, fie ea si straina e mai dubioasa.
Daca esti in Bucuresti, si vad oarecum incepator in domeniu, as sugera sa mergi si sa testezi "Binoclu Porro Seria LE 10x50 Wide Angle"
Este mult mai ieftin, optica este identica cu cea Zeiss, ochiometric vorbind si masurand (pana si lejera virare specifica zeiss este foarte reusita - am testat alaturi de un 8x30 detrintem si am ramas si eu putin mirat). Si este un binoclu excelent de la care poti pleca. Senzatia de Zeis (clasic poro) este identica vizual vorbind.
Mai mult, dupa ce mai studiezi ceva despre binocluri, vei putea alege din mai multe variante existente in magazin. Poti eventual citi si din reviewurile noastre aici pe site ceva impresii despre mai multe modele. Dar tu impreuna cu "ochii tai" poti alege. Tot aici pe site gasesti indrumare de alegere si testare a binoclurilor in magazin si altele generice de testare reglare si problematici ce pot fi anticipate la astfel de echipamente.
Un binoclu vechi trebuie curatat, reparat ... sau macar reconditionat, in majoritatea cazurilor.
Si ca sfat generic, daca poti , intotdeauna trebuie sa alegi un binoclu dupa ce il testezi fizic efectiv cu ochii tai, nu te lua dupa reclame , poze etc. |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 536
|
Trimis: 27 Aug 2014 08:01 Download mesaj |
|
|
|
Si eu am o experienta destul de proasta cu binoclurile rusesti, nu fiindca nu au optica buna dar cam toate au senzatia aia de tunel cea ce la zeiss abia daca exista.. chiar daca sticla din ocular e mai mica,sigur vrei ditamai porro 10x50? mai bine un roof care e mult mai compact si nu e nici asa greu
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=TS842A probabil ceva mai bun nu o sa gasesti in categoria asta doar daca treci de 1000 roni |
|
| Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 3002
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 27 Aug 2014 12:06 Download mesaj |
|
|
|
Majoritatea binoclurilor rusesti , chiar si cele de acum 30-35 de ani , au o problema in ceea ce priveste acest efect de tunel .
Ce e haios e faptul ca asta nu se datoreaza neaparat AFOV-ului mic ci mai degraba lipsei diafragmelor la oculare si pe deasupra o pozitie idioata a ochiului fatza de prima lentila , datorata unui exces de material absolut inutil ce impiedica ochiul sa se apropie suficient de pupila de iesire.
Cred ca asta e facuta intentionat de producatori , pentru a masca cat de cat neclaritatea campului marginal , care la unele dintre aceste scule e cam prea intinsa .
Si asta la oculare destul de mofturoase , cum ar fi erfle sau ramsden cu corector intern.
La binocluri nemtesti nu prea laudate am avut surpriza sa constat o mult mai buna claritate la ocular , inclusiv periferica , doar pe un design simplu kellner si parca si liniaritatea imaginii fiind mai buna . _________________ Hai noapte , hai !! |
|
| Sus |
|
 |
shopy Membru

|
Trimis: 30 Aug 2014 23:01 Download mesaj |
|
|
|
| Multumesc tuturor, incerc sa ajung la magazin sa vad personal TS-urile. Daca credeti ca mai sunt si altele care merita mentionate, va ascult! |
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1579
|
Trimis: 31 Aug 2014 13:10 Download mesaj |
|
|
|
Pai odata intrat in magazin , incearca tot ce este la liber , la expozitie si tot ce ti se poate oferi de catre cei de acolo. Este o experienta foarte buna, poate cea mai buna , cea "live"  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|