Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Cassiopeia.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236324
Numar de utilizatori inregistrati: 2874
Cel mai nou utilizator inregistrat: Svidana
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Uranus vazut si fotografiat de incepatori.

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - incepatori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
MrMxyzptlk
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012

MesajTrimis: 05 Ian 2013 00:21 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

din pacate simulatorul sky&telescope nu merge setat numai pana la 31.dec.2012 iar imaginea este din 2 ianuarie. Insa marimea planetei, care oarecum corespunde (chiar e mai mare, insa asta vine de la supraexpunere facut gresit de mine si intervine glare-ul...) cu estimarile Winjupos iar distanta lunilor iarasi este estimat tot de Winjupos. Eu am facut pur si simplu o captura la Winjupos nu eu am desenat punctele... dar oricum nu spun ca 100% sunt satelitii planetei, numai mi se pare o coincidenta extraordinara ca winjupos a plasat exact acolo satelitii unde sunt cele doua puncte slabe pe imagine ... dar mai incerc ceva simulari maine cu o aproximatie la marimea stelei in ceva programe si sa vedem ...

---------------------------------
Later edit, atasez si o captura din SkyTools3, nu stiu cat de proportional face planeta fata de realitate, insa presupun ca face totusi proportional.

CaptureSkyTools.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  26.11 kb
 Vizualizat:  de 4409 ori

CaptureSkyTools.JPG

SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

MesajTrimis: 05 Ian 2013 00:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si inca o completare: studiul este marit semnificativ fata de original, deci distanta prezentata nu este rezolutia reala. maine mai scot o prelucrare unde sa localizez cele doua "obiecte" la distanta reala sa vad daca corespunde masuratorilor angulare cu datele din SkyTools (are optiune de masurare) si o sa fac aceeasi masuratoare la Jupiter si satelitii sai la o rezolutie la fel, sa vedem daca da valorile corecte.
SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
mflorian
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011

MesajTrimis: 05 Ian 2013 00:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

MrMxyzptlk a scris:
din pacate simulatorul sky&telescope nu merge setat numai pana la 31.dec.2012
Probabil tot mayașii l-au scris și pe ăsta.
johnG
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Iul 2011

MesajTrimis: 05 Ian 2013 02:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,

Cred ca nu se poate spune daca apar sau nu satelitii ai lui Uranus in poza ta MrMxyzptlk fiindca nivelul zgomotului e aproape de cea ce ai indicat tu ca fiind sateliti.
Ca distanta fata de planeta as zice ca la cel mult 10-11 diametre aparente ale lui Uranus pot sa se vada satelitii(plecand de la marimea planetei si distanta fata de satelitii mari) adica undeva pe la 40 arcsecunde (echivalent cu diametru aparent al lui Jupiter cu care ai poze cu acelasi setup, nu?).

Eu am reusit sa prind doi sateliti la expunere de 20 secunde si ISO 6400 pe acelasi telescop cu al tau. Magnitudinea stelara limita de 13.6 data de producator pentru acest instrument se refera la observatii vizuale in conditii ideale.

Cer senin si spor la observatii!
Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

MesajTrimis: 05 Ian 2013 11:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

mflorian probabil Very Happy

johnG probabil ca nu putem sa spunem ca sunt lunile, si din cauza ca Uranus a plecat in spatele copacilor pnu am putut sa fac o captura relevanta ... Insa am facut comparatie cu pozele Jupiter din 14.12.2012 care au fost facute cu setari similare (la partea de optica, distanta camera macar), si punctul cel departat (presupus Oberon) este putin mai aproape decat diametrul aparent al planetei Jupiter, ceea ce confirma distanta de cca 39 de arcsecunde (diametrul aparent Jupiter este de 47 arcsecunde in momentul respectiv), iar punctul presupus "Ariel" se afla la cca 1/4 distnata fata de diametrul planetei Jupiter ceea ce corespunde pentru aproximativ 13 arcsecunde conform pozitiei prezise de Winjupos.

Oricum a fost prima incercare, si deja sunt sigur ca chiar a fost Uranus si nu eu am facut ceva gresala. Data viitoare o sa fac expuneri separate pentru planeta si pentru lunile planetei si sa vedem ce va iesii ... Dar oare cand ca prognoza pe termen scurt nu arata cer senin deloc ...

multumesc pentru comentarii, sunt apreciate

Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Oct 2013 23:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Uranus - RGB - 20.10.2013 - 19:55 UT

Uranus2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  37.29 kb
 Vizualizat:  de 4028 ori

Uranus2.jpg

Sus
cmatei
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009

MesajTrimis: 05 Sep 2014 17:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

O poza in crepuscul asteptand sa fac flaturi, 2014-08-31 02:17 UTC cu refractorul de 90mm, ~200 x 2s, necalibrate. Speram sa iasa si Ariel si Umbriel la 8" si 9" distanta de planeta, dar nici n-am ajuns la magnitudinea necesara (e o stea de mag 15 la distanta suficienta de planeta, care nu se vede) si ar fi fost acoperite de Uranus oricum. Greu cu camera deep-sky Smile N in sus, E la stanga (approx).

uranus.jpg
 Descriere:
Uranus cu Titania si Oberon, 2014-08-30T02:17
 Marime fisier:  70.9 kb
 Vizualizat:  de 3725 ori

uranus.jpg

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - incepatori Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3

Download topic
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact