Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236324 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2874 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Svidana |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 05 Ian 2013 00:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
din pacate simulatorul sky&telescope nu merge setat numai pana la 31.dec.2012 iar imaginea este din 2 ianuarie. Insa marimea planetei, care oarecum corespunde (chiar e mai mare, insa asta vine de la supraexpunere facut gresit de mine si intervine glare-ul...) cu estimarile Winjupos iar distanta lunilor iarasi este estimat tot de Winjupos. Eu am facut pur si simplu o captura la Winjupos nu eu am desenat punctele... dar oricum nu spun ca 100% sunt satelitii planetei, numai mi se pare o coincidenta extraordinara ca winjupos a plasat exact acolo satelitii unde sunt cele doua puncte slabe pe imagine ... dar mai incerc ceva simulari maine cu o aproximatie la marimea stelei in ceva programe si sa vedem ...
---------------------------------
Later edit, atasez si o captura din SkyTools3, nu stiu cat de proportional face planeta fata de realitate, insa presupun ca face totusi proportional.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
26.11 kb |
Vizualizat: |
de 4409 ori |

|
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

|
Trimis: 05 Ian 2013 00:36 Download mesaj |
|
|
|
Si inca o completare: studiul este marit semnificativ fata de original, deci distanta prezentata nu este rezolutia reala. maine mai scot o prelucrare unde sa localizez cele doua "obiecte" la distanta reala sa vad daca corespunde masuratorilor angulare cu datele din SkyTools (are optiune de masurare) si o sa fac aceeasi masuratoare la Jupiter si satelitii sai la o rezolutie la fel, sa vedem daca da valorile corecte.
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 05 Ian 2013 00:47 Download mesaj |
|
|
|
MrMxyzptlk a scris: | din pacate simulatorul sky&telescope nu merge setat numai pana la 31.dec.2012 | Probabil tot mayașii l-au scris și pe ăsta.
_________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
johnG Membru

Data inscrierii: 23 Iul 2011 Mesaje: 21
|
Trimis: 05 Ian 2013 02:51 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Cred ca nu se poate spune daca apar sau nu satelitii ai lui Uranus in poza ta MrMxyzptlk fiindca nivelul zgomotului e aproape de cea ce ai indicat tu ca fiind sateliti.
Ca distanta fata de planeta as zice ca la cel mult 10-11 diametre aparente ale lui Uranus pot sa se vada satelitii(plecand de la marimea planetei si distanta fata de satelitii mari) adica undeva pe la 40 arcsecunde (echivalent cu diametru aparent al lui Jupiter cu care ai poze cu acelasi setup, nu?).
Eu am reusit sa prind doi sateliti la expunere de 20 secunde si ISO 6400 pe acelasi telescop cu al tau. Magnitudinea stelara limita de 13.6 data de producator pentru acest instrument se refera la observatii vizuale in conditii ideale.
Cer senin si spor la observatii!
|
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

|
Trimis: 05 Ian 2013 11:28 Download mesaj |
|
|
|
mflorian probabil
johnG probabil ca nu putem sa spunem ca sunt lunile, si din cauza ca Uranus a plecat in spatele copacilor pnu am putut sa fac o captura relevanta ... Insa am facut comparatie cu pozele Jupiter din 14.12.2012 care au fost facute cu setari similare (la partea de optica, distanta camera macar), si punctul cel departat (presupus Oberon) este putin mai aproape decat diametrul aparent al planetei Jupiter, ceea ce confirma distanta de cca 39 de arcsecunde (diametrul aparent Jupiter este de 47 arcsecunde in momentul respectiv), iar punctul presupus "Ariel" se afla la cca 1/4 distnata fata de diametrul planetei Jupiter ceea ce corespunde pentru aproximativ 13 arcsecunde conform pozitiei prezise de Winjupos.
Oricum a fost prima incercare, si deja sunt sigur ca chiar a fost Uranus si nu eu am facut ceva gresala. Data viitoare o sa fac expuneri separate pentru planeta si pentru lunile planetei si sa vedem ce va iesii ... Dar oare cand ca prognoza pe termen scurt nu arata cer senin deloc ...
multumesc pentru comentarii, sunt apreciate
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

|
Trimis: 20 Oct 2013 23:54 Download mesaj |
|
|
|
Uranus - RGB - 20.10.2013 - 19:55 UT
Descriere: |
|
Marime fisier: |
37.29 kb |
Vizualizat: |
de 4028 ori |

|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|