Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236331 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2877 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Paul Gheorghe |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2808
|
Trimis: 28 Sep 2014 16:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: Helix si M33 |
|
|
|
Salut!
Doua capturi din 24 septembrie. Am inceput cu nebuloasa Helix, apoi dupa ce s-a indesit ceata m-am mutat pe M33.
-Newton 150/750,Baader MPCC, Canon 1100D(full spectrum), filtru IDAS LPS-D1(pus in interiorul adaptorului T2 Baader protective)
-Helix: 16 cadre(selectate din 35) 4min. ISO800. Din cauza cetii(+LP) nu am culori la stele si nici detalii in nebulosa. Totusi sunt multumit de cum a iesit, tinand cont ca nu se ridica mai sus de 23° altitudine.
-M33: 16 cadre de 10minute ISO800. As fi vrut barem 30 dar s-a innorat. Anul trecut mi-a iesit mai bine "dust lanes"- poate din cauza filtrului LPS-D1.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
445.19 kb |
Vizualizat: |
de 2942 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
815.14 kb |
Vizualizat: |
de 2942 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 28 Sep 2014 17:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte frumos. As vrea sa incerc si eu Helix in curand, problema este ca am deschidere catre Helix fr numai 90 de minute in total din cauza unui copac in directia catre se afla, si atunci nici nu este la maxim de altitudine ... Oricum felicitari pentru poze.
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
Sus |
|
 |
CUBIX Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2013 Mesaje: 326
|
Trimis: 28 Sep 2014 19:29 Download mesaj |
|
|
|
Imi place, felicitari!
|
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 28 Sep 2014 20:09 Download mesaj |
|
|
|
Minunate, felicitari !
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2808
|
Trimis: 28 Sep 2014 21:06 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult. Acum am inceput captura la East Veil(vreau sa vad cum iese cu noul filtru) si, mai tarziu, ceva din Orion (daca rezist- ca merg la munca dimineata).
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|