Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236070 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2870 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6916
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Oct 2014 02:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Exact azi am vazut o luneta guider cu tot cu o camera foarte buna, QHY5, la doar 900 de lei, la rubrica ''vanzari''. Doar camera face mai mult. Dar, evident, este alegerea ta.
Oricum, cred ca este ultimul sfat pe care ti-l dau. Nu de alta, dar exceptand sfaturile interesate ale comerciantului, macar un multumesc poate ca meritam si noi, daca tot nu ti cont de ce incercam noi sa-ti explicam.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
iqarmy Membru

Data inscrierii: 25 Apr 2014 Mesaje: 62
|
Trimis: 17 Oct 2014 07:30 Download mesaj |
|
|
|
Sfatul meu:
Daca e sa alegi intre un QHY5 si ASI120, eu zic sa dai un ban in plus si sa stai linistit. Am avut experiente nu tocmai placute cu un QHY5v2, motiv pt care l-am trimis inapoi comerciantului si am platit diferenta pt un ASI120MM. Diferenta calitativa este de la cer la pamant intre cele doua.
Daca alegi ASI mergi pe varianta monocrom, chipul e si mai sensibil. Luneta de ghidaj poti folosi 102-ul linistit, EQ8 nu o sa il simta.
Sa ai in vedere un EQDIR pentru controlul computerizat al monturii (se gaseste relativ ieftin sau poti sa il faci; eu am facut 2 din care unul bluetooth), asfel nu o sa mai ai nevoie de telecomanda (schema electrica o gasesti aici )
La CCD daca tot faci treba serioasa asa cum vad ca ai inceput, eu zic sa te gandesti la un ATIK383L+ sau QHY9 sau SBIG STF-8300M (sau mai sus), cele 3 au in comun chipul Kodak KAF-8300 iar electronica face diferenta. Aici cred ca Horatiu te poate ajuta cu cel putin 2 dintre camere:).
Bafta si trimite-ne poze cu setup-ul odata ce-l pui sus!
_________________ Skywatcher - 10" F/4 newtoinan reflector, 9x50 right angle finder
Skywatcher - 80/400 guiding scope, ASI120MM guider/planetary camera
Celestron - Astromaster 5" F/5 newtoinan reflector
NEQ6 Synscan Pro, NexstarGT ALT-AZ
Canon 450Da, Nikon d3100 |
|
Sus |
|
 |
katran Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2014 Mesaje: 485
|
Trimis: 17 Oct 2014 18:30 Download mesaj |
|
|
|
@dragos.n
I-mi cer scuze daca v-am deranjat in vreun fel ... Eu sunt omul faptelor , nu vorbelor ... Daca
nu v-am multumit pentru sfaturi , este probabil din cauza ca sunt destul de uituc ,defect profesional,
si am trecut printr-o incercare destul de dura privind sanatatea ... in nici un caz n-am intentionat
sa va ofensez . De altfel , o sa pun capat acestui sir de intrebari si/sau cereri de sfaturi/pareri , ca
sa nu mai dau ocazia unor astfel de scapari .
Acestea fiind zise , multumesc tuturor celor care s-au deranjat sa posteze pe acest topic , cu sfaturi
indicatii , link-uri , etc . Apreciez la justa valoare toate acestea , insa i-mi rezerv dreptul de a decide
singur cursul actiunilor mele .
Multa sanatate , ca-i mai buna decat toate !!!
|
|
Sus |
|
 |
Alexandru Savin Membru

Data inscrierii: 09 Mai 2011 Mesaje: 480
|
Trimis: 17 Oct 2014 22:27 Download mesaj |
|
|
|
Ma bag ca musca in lapte....
Daca consideri ca vrei sa faci un test ASI vs QHY.... eu pun camera la bataie!
Any contra-offer?
A.
|
|
Sus |
|
 |
iqarmy Membru

Data inscrierii: 25 Apr 2014 Mesaje: 62
|
Trimis: 18 Oct 2014 05:15 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Postul asta era despre altcva, dar, daca tre' sa facem o paranteza o facem, eu mi-am spus parerea din experienta ce am avut-o cu un QHY5v2.
Eu nu sunt asa experientat dar pt mine solutia functioneaza de minune. Daca vrei sa compari camerele, uite topicul de mai jos sunt acolo cateva imagini facute cu ASI120MM de un coleg de al nostru (nu mai vb de cele de pe net).
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...mp;start=0
Bafta si am incheiat!
_________________ Skywatcher - 10" F/4 newtoinan reflector, 9x50 right angle finder
Skywatcher - 80/400 guiding scope, ASI120MM guider/planetary camera
Celestron - Astromaster 5" F/5 newtoinan reflector
NEQ6 Synscan Pro, NexstarGT ALT-AZ
Canon 450Da, Nikon d3100 |
|
Sus |
|
 |
katran Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2014 Mesaje: 485
|
Trimis: 10 Noi 2014 02:21 Download mesaj |
|
|
|
iqarmy a scris: |
Bafta si trimite-ne poze cu setup-ul odata ce-l pui sus!
|
Se contureaza ceva ... sistemul de prindere l-am refacut pe tot ( luneta a venit cu o sina vixen , prea
scurta ... ) . Maine pun niste poze mai edificatoare , ca acum e prea tarziu ...
Descriere: |
|
Marime fisier: |
142.23 kb |
Vizualizat: |
de 2592 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
163.59 kb |
Vizualizat: |
de 2592 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2134
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|