Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jupiter_barlow2X_copy.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234773
Numar de utilizatori inregistrati: 2851
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Telescop (luneta) cadou pentru tatal meu

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Deceneu
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Feb 2007

MesajTrimis: 20 Feb 2007 00:37 Download mesaj
Titlul subiectului: Telescop (luneta) cadou pentru tatal meu
Raspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor, as dori sa cumpar un telescop/luneta pentru tatal meu cadou de ziua lui si nu stiu ce model exact sa aleg. Trebuie sa ma incadrez intre-un buget de 4 maxim 5 milioane si tinand cont ca el nu are experienta deloc in astronomie (cum de altfel nu am nici eu) e destul de greu pentru mine sa ii aleg un model anume de unul singur.
Am vazut ca fiecare model are o gramada de specificatii tehnice (care momentan nu imi spun mai nimic) si am nevoie de ajutorul vostru sa ii pot gasi un instrument potrivit.
As vrea sa poata observa ceva mai mult de luna si 3-4 planete din sistemul nostru solar. Instrumentul o sa il foloseasca in afara Bucurestiului mai exact in zona Afumati (daca conteaza cu ceva acest aspect).
Am mare nevoie de ajutor mai ales ca ziua lui este peste 3 zile.
Daca imi puteti recomanda ceva modele si magazine sau distribuitori ar fi perfect si raman indatorat. Multumesc frumos.
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006

MesajTrimis: 20 Feb 2007 10:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru un incepator ar fii bun un Newton pus pe o montura paralactica. Eu vorbesc de un model Newton 150/750 unde cu o montura EQ3 ar fii suficient de stabil.

Tot bun ar fii un Dobson 8" care nu este pus pe o montura dar in un truss.

Eu nu stiu cat sant 4 - 5 mil ron, dar poate ajunge budget-ul pentru instrumentele astea.

www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de

Tel.: +49 2452 976144
Sus
Forever_Man
Membru
Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005

MesajTrimis: 20 Feb 2007 11:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

400-500 de lei inseamna 120-150 euro.
HoO_Germany
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Feb 2007 11:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Forever_Man a scris:
400-500 de lei inseamna 120-150 euro.

ok, pentru 150 Euro se poate obtine acest instrument

actual este un special offer, normal costa 100 euro mai mult.

Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 20 Feb 2007 11:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

La 5 milioane nu poti lua ceva decent, decat jucarii. Cel mai ieftin, la 6 milioane poti lua o luneta de 70mm (diametrul obiectivului) pe montura AltAz. Cu asta poti vedea planetele (Marte, Jupiter, Saturn, in rest le vezi doar sub forma de stele), Luna si cateva obiecte deepsky. Uite aici un magazin: www.skywatcher.ro, si de acolo la rubrica refractoare modelul 707AZ2.
Sus
Deceneu
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Feb 2007 11:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bun pai si cum il cumpar eu pana joia asta ? :d
Am vazut ca in Romania pe instrumenteoptice.ro exista ceva instrumente in jur de 4-5 milioane lei (400-500 RON, 120-150 euro). V-as ruga daca aveti timp sa va uitati pe site si sa imi recomandati un model. Ms frumos.
Sus
Mitu Catalin
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006

MesajTrimis: 20 Feb 2007 12:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Singura sansa sa faci ce ti-ai propus (avand in vedere timpul si banii) este sa cumperi din Bucuresti de la Alcor o luneta 70/700 pe montura alt azimut - un pic sub 5 milioane . In banii astia ar intra un binoclu deosebit , dar prin binoclu nu se vad bine planetele - care sunt o tinta buna pentru incepatori.
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Feb 2007 14:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Imi imaginam ca nu pot cumpara ceva serios cu banii astia, dar tinand cont de faptul ca nu are experienta (deci nu se stie ce reactie va avea in urma observarilor) nu imi permit sa ofer mai mult. (chiar daca pe viitor astronomia este in optiunile mele, momentan sunt preocupat acvaristica ce necesita o investitie destul de serioasa). Oricum va multumesc mult pentru raspunsurile de pana acum (mai astept si altele, deh nu e inca joi Smile ) si sper sa ne auzim cat de curand cand astronomia va deveni si pentru mine o preocupare mai importanta.

LE : cred ca voi cumpara pana la urma ceva de la AlcolR ; cei de pe SkyWatcher au niste instrumente super, dar ma costa si ceva mai mult. Inca nu m-am hotarat intre o luneta mai scumpa (daca se poate spune asa) sau un telescop mai ieftin. Ceva sugestii ?
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 20 Feb 2007 16:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

E greu intr-adevar dar pot sa-ti spun ca un telescop ieftin e mai bun decat o luneta ieftina si un telescop scump e mai bun decat o luneta scumpa. In general la aceeasi bani un telescop e mai bun decat o luneta. Doar daca banii nu conteaza se recomanda sa-ti iei o luneta Smile Evident pe langa telescopul pe care-l ai deja Very Happy
Sus
Deceneu
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Feb 2007 18:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai problema e ca banii conteaza (maxim 4-5 milioane) si nu am nici un telescop, luneta sau alt instrument optic si in plus vreau sa il fac cadou tatalui meu (deh sunt student altfel mai plusam si eu la buget) care nu are nici el experienta (nici eu de altfel).
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 20 Feb 2007 21:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca nu poti mai mult de 4-5 milioane atunci, decat sa iei o luneta de 60mm, care in cele mai multe cazuri sunt aproape niste jucarii cu mult plastic, mai bine ia un binoclu. 4-5 milioane iti aduc un binoclu fain si adevarat, nu de jucarie. Nu vei vedea inelele lui Saturn, furtunile de pe Jupiter, multe cratere pe Luna, dar vei avea un instrument serios care te va tine toata viata, cu obiective de calitate, si pe care il poti utiliza si la observatii astronomice si la observatii terestre. Multe lucruri nu vei vedea printr-un binoclu, dar Luna si cateva obiecte deepsky vor arata bine. Daca vrei totusi o luneta adevarata cu care sa poti vedea mai multe obiecte, cu mai multe detalii si care sa iti deschida apetitul pentru astronomie mai cauta niste bani si ia una de minim 70mm, de marca recunoscuta preferabil.
Sus
Deceneu
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Feb 2007 01:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile si pentru ajutorul dat. M-am hotarat pana la urma si am cumparat un telescop newton de cu oglinda sferica de 3'', distanta focala 700mm, montura azimutala de la AlcoR (400 RON). Sper sa fie o achizitie interesanta si sa ii deschida calea spre "adevarata astronomie".
Eu o sa revin pe forum destul de curand sper cand voi incerca sa fac si eu primele observari. Pana atunci toate cele bune.
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Feb 2007 01:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deceneu a scris:
Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile si pentru ajutorul dat. M-am hotarat pana la urma si am cumparat un telescop newton de cu oglinda sferica de 3'', distanta focala 700mm, montura azimutala de la AlcoR (400 RON). Sper sa fie o achizitie interesanta si sa ii deschida calea spre "adevarata astronomie".
Eu o sa revin pe forum destul de curand sper cand voi incerca sa fac si eu primele observari. Pana atunci toate cele bune.

Smile foarte bine. Este macar un pas in astronomie.
Multa placere cu telescopul.

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact