Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
ngc2264klein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236070
Numar de utilizatori inregistrati: 2870
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu Auriol Lidl

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
auriga
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 18 Dec 2012 10:55 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

controlul calitatii e mai slab, de ex. la un binoclu 10x50 luat de un prieten am observat ca prin obiectivul din dreapta imaginea e foarte soft intr-o margine.

apropos de lidl, au o carte de astronomie maricica, la 49.99 lei mi-a atras atentia ieri un prieten si bineinteles ca am cumparat una.
edit: am gasit-o si online: http://www.lidl.ro/cps/rde/xchg/SID-36F241..._15315.htm
Sus
saiph
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007

Motto: Sky is not the limit, it's the target

MesajTrimis: 22 Dec 2012 11:49 Download mesaj
Titlul subiectului: Re:

Am trecut si eu pe la Lidl, ieri, sa mai iau cate ceva si am vazut ca mai aveau cam 7-8 binocluri la vanzare (s-au dat in 2-3 ore) am zis hai sa vad ce-i de capul lui.
Prima senzatie, cand l-am pus la ochi, a fost de ameteala cumplita - datorita foarte proastei colimari a prismelor. Apoi, incercand sa fac abstractie de asta (priveam cu cate un ochi si doar cand era absolut nevoie, cu ambii), am incercat sa fiu cat mai generos cu notele, dar conditiile nu prea au permis.

La 15-20m, in conditii de iluminare artificiala, scris albastru pe fond alb, am testat ce-i poate pielea. Ceea ce m-ar fi facut sa-l cumpar era faptul ca avea obiecfivele fully coated (MgF, acea tenta albastruie) si parea destul de greu, deci s-ar fi pus ceva material serios prin el. Ceea ce nu prea mi-a placut, in afara de chinul la care-mi supunea ochii decolimarea, a fost si faptul ca, la cresterea puterii, campul aparent scadea simtitor. Da, campul aparent, nu numai cel efectiv. Senzatia era ca te uiti prin doua tuburi care incep sa se ingusteze pe masura ce dai de maneta care creste puterea de marire. Devenea cam dificil sa recompui imaginea.

Aberatia cromatica nu am avut cum sa o testez prea atent, dar marginea campului parea ca "se pierde in detalii", ca sa zic asa - ceva mai mult de 1/3 din camp.
Probabil ca ar fi un binoclu bun pt supraveghere, pt birdwatching, pt activitati "lumesti" Very Happy Din pacate, cand m-am intors la magazin (cu ceva banuti in plus si hotarat sa-l iau ca sa incerc sa-l colimez) fusese epuizat stocul si n-am mai apucat sa cumpar pt a-l analiza pe toate partile.

Oricum, sunt multumit cu 7x40 si cu 15x70-ul meu Smile cui ii trebuie zoom..?

Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 22 Dec 2012 13:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2015

Motto: "Legile se schimba, adevarurile universale sunt constante"

MesajTrimis: 17 Ian 2015 15:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

@saiph , sincer imi pare rau ca nu l-ai luat, erau apreciate niste ponturi de reglaj din partea unui initiat Smile data viitoare daca gasesti ceva interesant si ai venit doar cu bani de paine, ascunde obiectul printre rafturi pana te intorci, eu asa fac Confused

am zis si eu parerea mea despre Binoclu Auriol lidl 10-30x-60 si spective auriol lidl 20x-60x-60 aici: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=10141&start=45 asa ca nu o mai repet aici, astept idei Smile

Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012

MesajTrimis: 17 Ian 2015 19:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Este o adevarata forta , sa rezisti tentatiei de a cumpara binoclul sau monoclul de la Lidl. Eu am fost de trei ori , pentru cite ceva si nu am rezistat tentatiei de a nu privi prin ele . Binoclurile sint un dezastru : Lentila obiectiv , ciobita la margine , se auzeau in binoclu piese in plus (cred) Very Happy si imaginea aparea in valuri la numai 20 metri distanta .. cred ca lentilele nu au finisaj de unde si ceata . In schimb monoclul este aproape OK , totusi apare foarte vag ideea ca te uiti printr-o sticla , ceea ce evit pe cit posibil . Pe viitor am sa arestez totusi unul .
Sus
SilQ
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2015

Motto: "Legile se schimba, adevarurile universale sunt constante"

MesajTrimis: 17 Ian 2015 21:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Idea Citeste inainte parerile din linkul de mai sus. Apropo de binoclu, nu e deloc doar o sticla, e apreciat in raport cu valoarea lui de multi care l-au incercat. Mi se pare ca se vede mai bine decat prin Phantom M1050 . Si prima mea impresie a fost ciudata cand am dus la ochi acest binoclu in magazin, pana mi-a luat 5-10 minute sa il reglez, apoi parca lucrurile s-au schimbat mult.

Nu poti sa iti faci o parere obiectiva testand in magazin fara sa reglezi, un binoclu de care toata lumea a tras si l-a scapat pe jos. Daca acela are lentila sparta nu poti trage concluzia ca si restul sunt sparte. In plus are 5 ani garantie. Binoclurile prin care se vede conform descrierii tale, se gasesc la tigani, in parcari, cu 30 de lei, iar ca valoare nu depasesc 15 lei ca jucarie pentru copii. Sper sa nu fie cu suparare. Rolling Eyes

Specificatiile tehnice in format comercial... arata asa:

auriol
Binoclu 10 - 3 x 60
99.99 Lei
1 buc.
sistemului optic cu prisma BK-7
marire fara trepte de 10 pâna la 30 de ori
obiectiv: 60 mm
acoperire integrala albastra , full coated , blue
5 ani garantie
câmp vizual: 63 m (la o distanta de 1000 m)
reglare pentru aproape: de la 17 m
carcasa compacta, usoara, cauciucata pentru prevenirea alunecarii
filet integrat de racordare la stativ
include geanta de transport, capace de protectie pentru obiectiv, servetel de curatare si curea pentru umar cu lungime reglabila
1020g

Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012

MesajTrimis: 17 Ian 2015 21:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu era lentila ciobita , sparta , crapata pur si simplu era gaura ca de burghiu in lateralul lentilei linga inelul de stringere . Poate pentru a nu retine caldura , gaze la bani astia nu poate fi vorba . Poate acces la praful interior . Daca era OK , cine nu-l cumpara .
Sus
mmarin
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014

MesajTrimis: 17 Ian 2015 22:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

M-am uitat și eu la unul și mi s-a părut că e o versiune îmbunătățită a celui pe care l-am studiat în decembrie 2013. Acela mi-a lăsat impresia că mă uitam prin gaura cheii - acum parcă priveam prin sulul de hârtie igienică... Și contrastul părea mai bun.
Privind dinspre obiectiv, centrul ocularului dispare înainte de a atinge marginea exterioară și cu mult înainte de cea interioară a lentilei frontale. Estimez o apertură reală de 50mm sau chiar mai mică.
Nu m-am simțit deloc tentat să-l cumpăr - nu că n-ar mai fi fost loc de încă un binoclu prin casă - dar are un unghi de câmp prea îngust ca să fie cu adevărat util.
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 17 Ian 2015 22:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am pus mana si ochii pe amandoua si nu mi-a placut mai nimic la ele . Dar eu sunt mofturos din nastere asa ca ce e rau pentru mine ar putea fi bun pentru altul .
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact