Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2810
|
Trimis: 06 Mar 2015 01:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: Nebuloasele Horsehead & Flame |
|
|
|
Salut!
Dupa multe amanari m-am apucat sa procesez Horsehead(nu cred ca mai pot aduna alte cadre in acest sezon). Setup: TS ED80( la 448mm)+Canon 1100D(full spectrum)+ filtru IDAS LPS-D1. Cadre:
-21x 600" ISO 400 din 30 septembrie( 8cadre) si 18 februarie( 13 cadre). Poza este facuta din aceasta stiva. Link dropbox: https://www.dropbox.com/s/2kqusdkucr74h2u/...b.tif?dl=0
- 33 cadre 300" ISO 800 din 19 octombrie. Stiva cu toate cadrele (21+33) este aici: https://www.dropbox.com/s/6soa9b382wietao/...b.tif?dl=0 Nu am constatat o inbunatarire a SNR in aceasta stiva. Au fost si conditii meteo diferite.
Am incercat mai multe procesari (PI, PS si combinate). Cel mai bine mi-a iesit in PS cu putin retus final in Nebulosity. In PI nu am reusit sa evit "umflarea" stelelor cu HistogramTransformation. Stralucirea stelei Alnitak acoperea steaua de langa ea( sa fie Zeta Orionis B?).
Daca doriti sa procesati stivele de mai sus si sa postati rezultatul, am rugamintea sa expuneti pe scurt pasii urmati( poate mai invat si eu ceva) sau un link la tutorialul de inspiratie.
Cer senin!
Marius
Descriere: |
|
Marime fisier: |
802.05 kb |
Vizualizat: |
de 4644 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11389
|
|
Sus |
|
 |
iosif Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012 Mesaje: 630
|
Trimis: 06 Mar 2015 04:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: Horse Head |
|
|
|
Salut.
Horse Head, achizitie dmtr69, prelucrare iosif.
Am incercat o prelucrare in formatul meu, si a iesit ce se vede mai jos, nu e finala.
Daca vrei pune toate fisierele initiale RAW, Bias, Light, Dark, Flat sa incerc cap coada cu PixInsight.
Am pus si pasi executati de sus in jos. In fiecare proces am folosit niste valori diferite fata de default.
|
719.85 kb |
de 4587 ori |

|
|
536.94 kb |
de 4587 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 06 Mar 2015 11:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut!
Iosif, sunt impresionat de felul cum ai procesat in PI. Departe de ceea ce mi-a iesit mie. Pasii pe care i-am facut eu: STF, DynamicCrop, DBE. Alta data am folosit apoi BackgroundNeutralization si ColorCalibration- dar nu acum. A urmat reducerea de zgomot din background: masca inversa aplicata, ATrousWaveletTransform si MultiScaleMedianTransform- 3 layere noise reduction. Apoi HistogramTransformation, unde se strica treaba. Odata cu nebuloasa erau "intinse" si stelele. Trebuie folosita StarMask? Nu mai zic ca nebuloasa din background nu am reusit sa o scot in evidenta.
Daca ai invatat dintr-un tutorial, te rog da-mi si mie linkul. Eu m-am pierdut prin ele, majoritatea fiind pentru CCD.
Am inceput uploadul fisierelor in Dropbox( mai dureza vreo 2 ore- bine ca nu mai am dial-up ). Pentru setul din 19 octombrie nu mai am flaturile ci doar Masterul, creat din fit-uri( conversie cr2-fit in PI). De asemenea pentru offset am doar mastere pentru ISO 400 si 800.
Am sa dau link-urile pentru fisiere imediat ce se termina uploadul.
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
|
Sus |
|
 |
iosif Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012 Mesaje: 630
|
Trimis: 06 Mar 2015 14:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: Fisiere Horse |
|
|
|
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 06 Mar 2015 15:01 Download mesaj |
|
|
|
Am sters dosarul "30 sept" si acum se vad offseturile si dosarul complet "19 oct".
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 07 Mar 2015 23:09 Download mesaj |
|
|
|
Frumos de tot ce ati facut amandoi aici. Jos palaria. Meritul este deopotriva al ambilor.
Marius, o sa ajungi incet incet sa faci si prelucrari mai bune, trebuie doar niste timp si experienta.
Iosif, te descurci minunat cu procesarile si am vazut ca faci o treaba la fel de buna cu achizitiile. Abia astept sa vad ce o sa faci cand o sa faci upgrade-ul de care spuneai. Ma bucur ca telescopul meu a ajuns pe maini bune.
_________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
|