Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235831 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2868 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Leopold |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 447
|
Trimis: 07 Mar 2015 17:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: Achizitie Binoclu astro si terestru |
|
|
|
Salutare, de ceva timp mi-am vandut binoclul Nikon Action Ex 10x50 si acum sunt in cautarea altuia mai bun.
Ma intereseaza sa-l folosesc aproximativ 70% in regim astro.
Am un buget de maxim 1100 de lei dar daca gasesc ceva mai ieftin nu am deranjeaza atata timp cat este mai bun decat Nikon-ul.
Sunt interesat in principiu de un binoclu 10x50 sau 15x70 pentru observatii din mana. Am mai folosit un 15x70 din mana si este acceptabil tremurul.
Eu am pus ochii pe un Omegon Brightsky 10x50 sau pe scurt BA8 10x50.
Astept si sugestiile altora mai informati decat mine.
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 07 Mar 2015 20:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
La banii astia poti lua binocluri mai bune decat omegon. Incearca din seria Pentax WP II 10X50 sau 16X50 parca sau iti pot recomanda de la Celestron SkyMaster 9X63 sau, eventual, un Nature DX 12X56. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1566
|
Trimis: 08 Mar 2015 23:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Achizitie Binoclu astro si terestru |
|
|
|
Daniel Simion a scris: | .......Am mai folosit un 15x70 din mana si este acceptabil tremurul...... |
Daniel ai crescut in ochii mei !
Oricum revenind la subiect si vazand evolutia ta eu personal nu stiu ce anume te-a nemultumit la vechile tale binocluri. Functie de asta e posibil sa primesti noi sugestii. Doar daca nu cumva esti in cautarea a ceea ce eu numesc Binoclul Universal (bun la toate). Binoclul universal nu exista. La banii astia eu as lua un 10x50 pentru terestru si astro (30% din timp) si un 20x80 pentru astro(restul de 70% din timp). |
|
Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 447
|
Trimis: 16 Mar 2015 21:44 Download mesaj |
|
|
|
Binoclul Nikon a fost un binoclu foarte bun atat astro cat si terestru. L-am vandut deoarece in modul terestru nu ma multumea sharp-ul imaginii, nu putem sa-l focalizez perfect in asa fel incat sa nu imi mai fortez ochii pentru a putea observa detaliile fine, dar in principiu un binoclu foarte bun.
Am achizitionat binoclul Lacerta 10x50 dupa ce in prealabil l-am comparat cu modelul de la Nikon(Action Ex 10x50) iar Lacerta avea o transmisie a luminii usor mai buna.
Binoclul Lacerta are avantaje si dezavantaje la modul ca stelele nu sunt perfect punctiforme in comparatie cu Nikon-ul dar coloritul stelelor este mai pronuntat.
Am obervat ca aceasta problema de astigmatism(cred ca ii spune) este valabila doar pentru tubul optic stang(cel fara reglaj de dioptrie).
Ziua este un binoclu foarte bun dar aceeasi problema, nu sesisez detaliile fine decat daca imi fortez privirea, parca nu este absolut perfect in focus.
Acum ca am cheltuit o parte din buget ramane sa achizitionez si un Bresser 20x80, dar mai tarziu, undeva in Aprilie. |
|
Sus |
|
 |
icetheone Membru

Data inscrierii: 10 Iun 2010 Mesaje: 49
|
Trimis: 20 Mar 2015 21:17 Download mesaj |
|
|
|
Salutare,
O intrebare, eu de abia l-am primit pe al meu si nu prea am reusit sa il testez foarte mult , dar oricum la prima vedere pare foarte ok si ca feeling mult peste Phantom... e normal ca sa fiu totusi cu ocularele pe zona de culisare aproape de minim? In sensul ca atunci cand ma uit la distanta (am vazut doar un stalp pe la vre-o 500m) sunt aproape capatul de cursa minim al reglajului central.
Oricum imaginea e foarte bine conturata. Eram curios daca am eu o problema cu dioptriile sau asa trebuie sa fie. La phantom era putin diferit.
Revenind la vanzator, Dl. Costescu a parut un tip prompt si serios, cum rar gasesti intradevar!
Merci! |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|