Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
M45,_Pleiadele,_mic.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236333
Numar de utilizatori inregistrati: 2877
Cel mai nou utilizator inregistrat: Paul Gheorghe
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Softuri utile pentru (astro)fotografie

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - incepatori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Tavi F.
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006

MesajTrimis: 12 Feb 2014 20:20 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Stiam modalitatea de accesare si utilizare a functiei "crop" in VirtualDub. Mai departe apareau dificultatile. Pina la urma, am reusit sa-l pacalesc si sa decupez un filmulet compus din citeva zeci de imagini obtinute in modul de pozare al aparatului foto, deci la rezolutie mare. Am procedat in pasi intermediari: o data decupind partea de sus, stinga si dreapta; salvare; intoarcere la 180 de grade si deculajul final al partii inferioare la care n-aveam acces. Bine ca mergea macar tasta enter la confirmarea comenzii de crop-uire.
Dar tot nu m-a ajutat operatiunea asta... AutoStarkket-ul face numai timpenii, desi il hranisem cu filmulet gata centrat, adica la evaluarea calitatii imi zapaceste toate frame-urile, le descentreaza, apoi nu le mai poate stackui. I-am incercat toate optiunile. Zadarnic. In mod normal, filmele acestea alcatuite din poze gata centrate in Registax nu necesitau tunderea marginilor de bavuri, insa acum, AutoSt-ul s-a comportat aiurea probabil din cauza piclei noroase care acoperea Soarele, implicit a variatiilor mari ale consistentei imaginilor. A trebuit sa ma multumesc cu alinierea monopunct in Registax (RS-ul e jale la multipunct, numai frinturi rezulta in cadrul final compozit, niciodata n-am fost multumit).
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 13 Feb 2014 01:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Probabil ceri prea mult de la bietele programele Smile
Sus
Tavi F.
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mar 2015 12:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate cineva sa-mi recomande un soft gratuit de deschidere si (eventual) procesare a imaginilor in format RAW? Sau de convertire pentru a le putea procesa in Photoshop, unde sint obisnuit. Am gasit ceva, dar merge doar cu Photoshop CS5.

Multumesc anticipat.

PS: Am mai gasit urmatorul program "Raw Therapee", la link-ul: http://www.howtogeek.com/howto/41454/how-t...photoshop/
Insa nu-l pot descarca! Ma redirectioneaza spre o pagina "bing.com", ceva motor de cautare. Ma dispera de la un timp incoace. E vreun add-on, virus?! Ce naiba o fi?! Nu figureaza in add-on-uri, nu reusesc sa scap de prostia asta!
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 24 Mar 2015 12:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut Tavi
incearca
http://rawtherapee.com/downloads

Referitor la redirect fa un download la malwarebytes activeaza premium pentru 14 zile (test) si lasa-l sa lucre, s-ar putea sa gaseasca mai mult decat iti este tie drag....
https://www.malwarebytes.org/trial/
Sus
Tavi F.
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mar 2015 15:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut, Emil. Multumesc, link-ul acela merge. O sa revin asupra programului respectiv, sa vad exact ce setari o avea si cum functioneaza. Renuntasem pe moment fiindca nu-mi dadeam seama din ce cauza crestea luminozitatea cadrului selectat.

..........

Cel mai bun soft pe care l-am gasit pina acum, de convertire a fisierelor RAW in tif pentru procesarea in Photoshop, e DxO (superior PIPP-ului).
Citisem ca e gratuit, dar nu-i asa... iar la cit sint de "expert", poate o merge "aranjat" dupa expirarea perioadei de proba.
http://dxo-optics-pro.en.softonic.com/

Aproape ca as renunta la ideea stacuirii cadrelor selenare de ansamblu, desi o sa mai incerc unele variante.
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 27 Mar 2015 15:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tavi
tu ai definitv gandaci pe sistem, vezi download-ul postat de tine
http://dxo-optics-pro.en.softonic.com/

Asta e pagina corecta
http://www.dxo.com/us

Tu sigur ai "incaltat" ceva, parerea mea.

Numai bine
Emil

P.S. Scuze de off-topic
Sus
Tavi F.
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Apr 2015 18:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Azi, mi-am instalat Magic Lantern si am facut niste filmultete de test. Conversia fisierelor RAW in foldere cu frame-uri DNG merge, folosind raw2dng sau Rawanizer. Dar, mai departe, nu stiu din ce cauza softul PIPP le proceseaza sub forma de AVI rosiatice si cetoase. Chiar si monocrome, ramin cetoase (am cautat inutil prin setari). In schimb, programul de vizualizare a pozelor, XnView, le vede la culorile normale, dng-uri fiind.

Ma dispera la nervul capului!

Incerc sa convertesc dng-urile in tiff, apoi poate or iesi mai bine din PIPP.

Eventuale sugestii ar fi binevenite. Si am rugamintea daca stie cineva sa-mi spuna si mie vreun soft gratuit (si cit mai bun) de conversie dng in tiff.

Cea mai buna vartianta cred ca ar fi de deschidere si procesare in Adobe Camera Raw, dar n-am putut s-o implementez. M-a disperat si aia la culmea, incit am renuntat. Deci, cel mai probalil, caut alte variante.

Ar fi fost perfect daca puteam deschide frame-urile dng in Virtualdub, ca secventa de imagini, apoi salvate sub forma avi necomprimat. Dar nu le accepta.

LE: deocamdata o sa folosesc banalul XnView pentru conversia dng --> tiff. Un test pe esantion de 10 cadre:

LE2: Sint probleme la expunerea astro-planetara, de parca sensibilitatea ar fi fost setata pe auto. Nici nu corespunde cu ceea ce aparea pe lcd-ul aparatului.

LE3: Am reusit ceva prin setatile PIPP, contra cetei, insa nedumerirea supraexpunerii ramine (mi-e teama sa vizualizez filmuletele in aparat). Daca o fi sa mai intreb ceva, ma adresez pe forumul lor.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - incepatori Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact