Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235784 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2867 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: raul |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11366
|
Trimis: 30 Apr 2015 21:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Obiectivul este "condus"de body, trebuie sa pastrezi un echilibru totusi.
Dece sa faci upgrade, nu-i mai bine sa il iei bun din prima? |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

Data inscrierii: 20 Mar 2014 Mesaje: 101
|
Trimis: 01 Mai 2015 10:20 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de site cubix, o sa-mi fie util la alegerea obiectivelor ( pana acum urmaream review-urile pe amazon, dar multi dintre ei erau la fel de profesionisti ca si mine). Cat despre body, am mers pe acelasi principiu cu valy, un body cat mai bun inca de la inceput ca de obiective am timp o viata intreaga sa mai completez. Am vrut sa ridic stacheta si la un nikon d7100 si i-am dat o sansa ( mai ales dupa toate review-urile vazute si citite), insa nu m-am simtit deloc comfortabil cu el in mana, de meniu si control nici nu mai zic ( datorita dimensiunilor am exclus si cele full frame, nu e tocmai ceea ce vreu ). A aparut aici pe piata si Canon 760d, ar fi fost si aia o optiune dar, dupa cum mi s-a spus din mai multe surse, e mai indicat sa merg pe o camera mai superioara. Iar un dezavantaj care a cantarit mult pentru mine la 760d e faptul ca nu e izolat contra umezelii si a prafului.
Cat despre obiective - pentru inceput nu-mi pot permite sa cheltui mai mult de 200 de lire pe fiecare din ele. Aparatul o sa vina cu obiectivul kit EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM ( ar fi cu doar 30 de lire mai ieftin doar body - deci nu vad rostul sa renunt la el ). Pt. landscape tin sa iau EF-S ca sa pot beneficia din plin de unghiul larg, problema apare la cele de zoom si macro in care majoritatea sunt pentru EF. Cu acel crop de 1.6 de la 70d o sa-mi scada calitatea, sau o sa ma afecteze intr-un fel negativ ?
Am bagat in list cateva obiective pe care le urmaresc :
Canon EF-S 9518A002 10-22 mm f/3.5-4.5 USM Lens
Canon EF 50 mm F/1.4 USM Lens
Canon EF lens F/1.8 50 mm
Canon ef-s 60mm f/2.8 macro lens
Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro and Telephoto Lens Excellent+ w/sample images
Canon EF 50mm f/2.5 Macro Lens. Excellent condition, HOYA filter.
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM Lens + Cleaning Kit + Lens Pen .
Deci, in afara de obiectivul din kit urmaresc sa mai iau unul wide angle pt. landscape, unul cu zoom ( preferabil reglabil gen 70-300/ 75-250 ) pt. wildlife si unul pt. macro ( la asta tin sa fie mai calitativ, eventual o sa-l iau dupa concediu daca trebuie sa dau mai mult pe el). Alte obiective intermediare or sa vina cu timpul si o sa le urmaresc prime.
Orice sfat e bine venit. |
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011 Mesaje: 234
|
Trimis: 01 Mai 2015 10:49 Download mesaj |
|
|
|
CUBIX a scris: | @Daniyyel, nu stii ce vorbesti, un body nu poate produce imagini calitative fara un obiectiv bun, fie el si "top of the line". |
Ba știu foarte bine despre ce vorbesc!
Același lucru este valabil și pentru un Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM Lens pe un body de ..... Canon 400D să zicem! Plus că aici vorbim și de alți factori cum ar fi diferența de zgomot la ISO maxim în funcție de aparate (degeaba îți iei obiectiv de 7000 de euro când la ISO 6400 ai zgomot de nu mai înțelegi nimic din poză), mai este vorba de adâncimea de culoare... etc, etc - astea-s chestii care țin de body!
Unde mai pun faptul că valoarea unui body scade considerabil de la un an la altul! Obiectivele însă le poți vinde la aprox același preț de achiziție dupa mulți ani de folosință (dacă le întreții cum trebuie)
Eu nu i-am recomandat niciun obiectiv! Am spus doar că decât să dea banii pe body și kit, mai bine își ia cel mai bun body pe care îl poate lua cu banii respectivi deși diferența în bani e foarte mică.
Până la următorul salariu, sau când își permite să cumpere alt obiectiv net calitativ, este foarte bun și kit-ul!
Mă îndoiesc eu că vrea să fotografieze pentru National Geographic.
Dacă știi ce faci, scoți poze foarte acceptabile cu 18-55  _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
Binoclu: Auriol 10x50
Accesorii: Super 25mm, Barlow 2x, SkyWatcher UWA 6mm Gold Line, Baader Solar Filter ND5 full aperture.
Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 01 Mai 2015 13:22 Download mesaj |
|
|
|
Concluziile nu pot fi general valabile, fiecare are propriile asteptari, buget, experienta. Insa un body nu inseamna doar un senzor, unul din clasa superioara poate avea unele functii care nu exista la cele entry level, in functie de utilizare aceste functii pot fi esentiale, sau nu:
- 14 bit, fps mare, buffer incapator, butoane dedicate, iso mai bun, DR mai mare, body mai ergonomic, viteza de operare mai buna, focus mai rapid/sigur, etc
Faptul ca valoarea unui body scade rapid de la an la altul nu e neaparat un criteriu, daca vrei sa iti securizezi investitia cumperi aur, actiuni, Un aparat poate sa te tina 10 ani fara sa trebuiasca sa il schimbi, sau daca vrei cele mai noi tehnologii atunci oricum il schimbi la 2 ani.
d7100 e un aparat bun, senzor, AF, body, doar un buffer artificial limitat il face sa fie excelent. canon are si el alte avantaje doar ca senzorii nu se ridica la inaltimea vremurilor actuale. Studiaza si FF, poate gasesti oferte, vezi si pentax, k3 mkii e interesant.
Poti merge si pe body entry level daca stii ca nu te interereaza alte facilitati specifice camerelor superioare sau abordezi domenii care nu necesita 8fps, AF rapid, 14 bit, butoane dedicate si vrei doar un senzor + buton de declansare. |
|
Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 02 Mai 2015 00:28 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Orice sfat e bine venit. |
Citat: | Canon EF lens F/1.8 50 mm |
Mmnu nou. Incearca sa iei unul 2nd hand in stare buna mai bine. Recent am reparat unul care se desfacuse (!) in 2 bucati. Si am cunostinte care au schimbat din acelasi motiv cateva 50/1.8 pana cand au hotarat sa treaca la un 50/1.4. Dar mai bine cauta un 35mm cu diafragma mare (1.8, 1.4). Se potriveste mai bine ca focala pe un senzor APS-C.
Nu te agata de brand. Tokina face niste obiective faine pentru WA. Sigma face niste obiective fixe simpatice. La fel si Samyang, doar ca sunt 100% manuale. Recent m-am mai jucat cu un 70-300 cu stabilizare de la Tamron. Dragut. Si optic si mecanic/constructiv.
In cazul obiectivelor macro, cauta unele cu focala mai lunga. Sa zicem de la 90mm in sus. Sunt mai practice, nu trebuie sa stresezi gâzele cu ditamai zidul de sticla pe care sa-l infigi chiar langa urechea lor.
Citat: | Cu acel crop de 1.6 de la 70d o sa-mi scada calitatea, sau o sa ma afecteze intr-un fel negativ ? |
Iti faci prea multe griji.
Ia-ti o camera - IMO din lista ta, 70D ar merita cel mai mult, invat-o si foloseste-o. Mai vorbim dupa un an. Sau vreo 10000 de poze
Pentax face niste camere foarte faine IMO, dar stau mult mai slab la accesorii (obiective, blitz-uri etc) si la plaja de utilizatori cu care sa poti face eventuale schimburi/imprumuturi de echipamente. |
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 02 Mai 2015 10:21 Download mesaj |
|
|
|
@Valy: ar fi o irosire sa cada pe mana mea un full frame. Sa ajung eu sa stapanesc bine camera asta, iar daca peste 1-2 ani o sa simt nevoia de mai mult atunci e un semn bun, dar pun un mare DACA in fata. Si nici nu ma mai razgandesc in legatura cu camera, abia am ajuns la o decizie dupa o luna de framantari. Daca as intra acum intr-unul dintre cele 2 magazine la care am fost intre timp ar scoate aia direct aparatele respective pe tejghea fara sa le mai zic eu ceva
@mircear: multumesc pt. pont. Lista e mai diversificata doar ca nu am timp sa bidez sau se caut mai multe detalii despre ele, fiind la servici mai tot timpul.
Canon EF-S Fit. Sigma 170/500mm APO f5-6.3 Lens. AF/MF
Canon 75-300mm f/4.0-5.6 EF IS USM Telephoto Lens +ET-65B hood +UV filter
Tokina AT-X AF 300mm f/4 for Canon EF
Sigma DG Macro 28-300 mm f/3.5-6.3 Lens Canon
Sigma AF 90mm F2.8 Macro Lens for Canon
Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM Lens
Au fost si vreo 2 L-uri la aprox. 400 de lire fiecare, dar am zis ca ma intind prea mult pt inceput
Canon EF 24-105mm f/4L IS USM Lens
Canon EF 70-200mm f4 L USM with Lens Hood |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 03 Mai 2015 22:30 Download mesaj |
|
|
|
Am inceput oarecum de la coada cu achizitiile, sunt in trataive avansate pentru Sigma 105mm F2.8 GD Macro Lens for Canon, posibil ca maine sa batem palma si sa iau obiectivul. Vreu sa va intreb despre acest obiectiv. Se pot observa cu zoom in a 2a poza niste pete pe lentila, aveti vreo idee ce e ? Nu am primit nici un raspuns de la propietar inca si maine dim expira licitatia. Sau sa iau un Canon EF 70-300 mm F/4-5.6 IS USM care e mai ieftin si imi ofera un zoom mai bun pentru luna ? |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 03 Mai 2015 23:35 Download mesaj |
|
|
|
70-200 f4 e un obiectiv bun, n-as renunta la asa ceva decat in favoarea unui 70-200 f2.8 care este perfect, indiferent de cine il face. Insa nu m-as gandi la 70-300 pt. luna, gaseste-ti un telescop dedicat astro, e mult mai bun si posibil mai ieftin decat un obiectiv foto. Cu 300mm d-abea distingi craterele, nu faci mare lucru, cauta poze cu luna la 300mm pe net si te lamuresti.
Intreaba proprietarul ce e cu petele, ma gandesc totusi ca nu punea poze cu lentila murdara daca vrea sa il vanda, sa nu fie prin interior, ceva fungus, o sa iti dea bataie de cap, trebuie desfacut (la service), probabil costa ceva. |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 04 Mai 2015 00:09 Download mesaj |
|
|
|
pai am sct-ul de 6 inch, dar m-am gandit sa iau un obiectiv pt wildlife care poate fi folosit ocazional si la astrofoto ( ar fi de 480mm cu crop-ul senzorului ), sa nu car si telescopul dupa mine cand plec de acasa |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 04 Mai 2015 00:25 Download mesaj |
|
|
|
300mm sunt 300mm orice i-ai pune dupa. Si sa nu te astepti ca un zoom 70-300 f5.6 sa faca minuni, la wildlife mai merge, desi daca n-ai lumina o sa cam fortezi iso-ul. |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 14 Mai 2015 00:16 Download mesaj |
|
|
|
CUBIX a scris: | .....
Astrofoto, cele mai multe accesorii le gasesti pe canon, inclusiv software (cel putin in acest moment) Maxim DL, ofera suport si pentru Nikon. |
M-am uitat pentru Maxim DL...cu siguranta o sa ajung sa dorm in garaj daca e sa-l cumpar si pe ala. Cu aparatul si un obiectiv de macro m-am aranjat, mai ramane dupa concediu sa mai completez putin cu un alt obiectiv+accesorii (tripod, rail slider pt. macro, filtre etc) plus software pt astro.
Multumesc tuturor pentru sfaturi  |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|