Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235784
Numar de utilizatori inregistrati: 2867
Cel mai nou utilizator inregistrat: raul
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Diferentele dintre brandurile entry level.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
radur
Membru
Membru

Data inscrierii: 15 Oct 2015

MesajTrimis: 16 Oct 2015 15:59 Download mesaj
Titlul subiectului: Diferentele dintre brandurile entry level.
Raspunde cu citat (quote)

Salut,
Ma tot uit pe magazine gen astroshop si mi-au sarit in ochi cel putin 3-4 brand-uri pentru incepatori, cel mai rasarit pare Skywatcher.
Din pacate nu am nici cea mai mica idee despre ce as putea sa gasesc intr-un telescop Omegon sau GSO comparativ cu un orion/skywatcher pentru ca nu am vazut in viata mea unul...

Am observat ca si branduri "chinezesti" Omegon, GSO, Explore Scientific, Bresser, Orion, Skywatcher, Meade, etc.
Tind sa cred, doar bazat pe ideea ca-s toate din china, ca optica este aproape identica si plecand de la ideea asta ce ar putea sa fie "facut ieftin" la telescoapele Omegon fata de cele Skywatcher de exemplu?
Sus
2SKY
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012

MesajTrimis: 16 Oct 2015 19:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut si bine-ai venit ! A observat toata lumea diferentele , care uneori sint mari . Nu e usor sa gasesti motivul , dar din ce am observat , sint mai multe cauze . Firmele mai mici (de telescoape ) vor vinzare si scad pretul , depinde daca magazinul aduce direct din fabrica sau en -gros-isti si exista si ceva diferente la ce cuprinde oferta . Iti dai seama , ca marea parte avem SkyWatcher si apare increderea iar pentru firme mai mici este greu sa tina un pret la nivelul SW , Vixen , Orion ... si totusi GSO au piata buna si sint f cunoscuti pentru optica lor .
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 23 Oct 2015 09:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine ai venit intre noi.
China, este superba si dezastroasa in acelasi timp. Cuidat, sau poate nu, este ca nu putem vorbi de un brand cu adevarat atunci cand discutam de produse cu preturi medii spre jos sau cum bine zici tu "branduri "chinezesti" Omegon, GSO, Explore Scientific, Bresser, Orion, Skywatcher, Meade, etc. " Asta deoarece sub acelasi brand si chiar model poti sa atingi "agonia" sau "extazul" oarecum la intamplare.
Deci nu poti avea certitudini.
Si totusi, nu este nimic pierdut. Ceea ce poti face pentru a evita "agonia" este:
1- Citeste si invata despre intrumentele optice (aici pe site si/sau pe alte siteuri).
2- Cand vrei sa faci o achizitie de gen, bazeaza-te pe cunostiintele acumulate la punctul 1 si pe "ochii tai"! Respectiv profita de faptul ca esti din Bucuresti si poti merge fizic la magazinele de specialitate si poti testa pe viu, nu pe vorbe, mai orice echipament. Si astfel vei putea alege ceva bun la un pret ok.
3- Solutia "blind" sa cumperi fara sa vezi. Aici ca sa fii 100% sigur, vei lua cu bani multi un brand adevarat la care calitatea este garantata (dar investitia este mult mai mare...si merita daca iti poti permite).

Cer senin!
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 24 Oct 2015 09:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ai putea sa te ghidezi pe anumite directii,de ex un raport focal cat mai mare la refractoare si apertura la newton/dobson.Este o ideea din care probabil ai avea cel putin 50% reusita,problema principala nefiind neaparat pretul,ci dimensiunile instrumentului..

Fiind vorba de branduri,eu am Omegon,Bresser,GSO,Meade,Skywatcher (telescoape+accesorii),cea mai buna optica raportata la apertura avand-o omegonul 90/1000(f/11),iar mecanica o detine bresser/meade si se vede dupa materialele folosite.

Mult spor si cer senin!
Sus
starbuck
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 25 Oct 2015 16:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

O finisare destul de buna si o calitate mai buna a materialelor la un pret nu cu mult mai mare o vei gasi si la produsele Orion - https://en.wikipedia.org/wiki/Orion_Telescopes_%26_Binoculars - produsele lor au partial componente de baza de la Synta (China) si sunt asamblate in U.S.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum