Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235843 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2868 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Leopold |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 17 Noi 2015 16:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: Merita acest telescop? |
|
|
|
Salutare!
Este o promotie pe emag si ma tenteaza. Momentan, scot de unde n-am ca sa spun asa, si impovarez si mai mult un buget grevat de prea multe credite pentru satisfactia prea multor hobbyiuri. Tentatia ar consta pentru mine in faptul ca as avea posibilitatea de a achizitiona in rate fara dobanda.
Stiu ca este departe de perfectiune din multe puncte de vedere, poate calitatea opticii, sau montura prea slaba, insa cumva as vrea sa primesc o asigurare de la un detinator, daca este functional fara sa cauzeze frustrari prea mari, si sub aspectul monturii daca se produc vibratii prea mari care se atenueaza prea greu asa incat sa faca experienta observationala neplacuta.
Mersi!
http://www.emag.ro/national-geographic-tel...D4M8GBBBM/ _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3671
|
Trimis: 17 Noi 2015 18:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
In ce hal ajunge lumea sa te convinga sa cumperi superioara oglinda sferica la f/5 .
Pe gratis daca iti da merita ....
Cata viclenie se folosesc de "National Geografic " |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 17 Noi 2015 18:19 Download mesaj |
|
|
|
Este sigur sferica? Pfiuuu...si chiar as fi vrut sa-l iau.... Tocmai ce am lecturat sectiunea corespunzatoare si din cate am inteles la astromaster si skywtcher sunt parabolice...
Da...e clar ca brandul are scopuri subliminale...
Offtopic: Ca o nota de umor am ajuns la niste topicuri deschise de mine acum vreo 7 ani:)), cand se pare ca aveam bani de ethosuri si oglinzi premium...pfiuu....ce vremuri....Asta era deci inainte de criza si inainte de nevasta....Ambele au lovit in 2008! Trageti voi concluziile:))
P.S. - cred ca mi am dat seama; terminatia Sph vine de le sferica....bine ca am intrebat.
http://www.amazon.co.uk/National-Geographi...B00B9B5VPS
confirmarea.
Multumesc Stanescu Octavian! _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 18 Noi 2015 19:28 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Oglinda sferica faciliteaza observarea detaliilor obiectelor ceresti mult mai usor si este potrivita pentru astrofotografie. |
Go home, emag, you're drunk! |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9747
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Noi 2015 22:01 Download mesaj |
|
|
|
Nici cu montura nu mi-e rușine, iatã descrierea ei: "Datorita posibilitatii urmaririi pe o singura axa monturile ecuatoriale sunt cele mai utilizate pentru observatii vizuale, dar mai ales pentru astrofotografie."
 _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|