| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
FlorinC Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2016 Mesaje: 1142
Motto: ...ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ne-ajunga... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Mai 2016 22:40 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Idei pentru folosirea unui Obiectiv Zenit Helios 44-2 2/58 |
|
|
|
Buna,
Tot cotrobaind printr-un vechi dulap, am dat de marea "investiie" facuta prin anii '79...'80, aparatul foto Zenit cu obiectiv Helios 44-2 2/58. Dupa ce am pierdut intr-o tabara "nepretuitul" meu "CMENA"...care facea poze bunicele...Familia a hotarat sa imi mai dea o sansa si sa imi ia un Zenit...Waw...Mai tare pe vremurile alea (in lagarul comunist), era doar Praktica...dar cine putea visa la asa ceva? Nu stiu exact cauza...dar n-am putut face niciodata poze bune cu Zenit-ul asta. Cineva mi-a explicat ca majoritatea aveau ceva la partea mecanica...ceva legat de timpul de expunere.
Cum preturile la aceste aparate Zenit este derizoriu in momentul de fata...Si este o adevarata inflatie de obiective Helios identice cu al meu pe ebay...Poate ca as putea sa-l folosesc ca sa imi fac ceva cu el. Poate in domeniul astro-foto (nu ma pricep si nici nu ma atrage prea mult...) sau poate o luneta...sau...
Astept din partea voastra idei. (atasez si o poza)
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
201.52 kb |
| Vizualizat: |
de 3856 ori |

|
_________________ Toate cele bune...
si mai ales...CER SENIN...
Florin C. |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 563
|
Trimis: 23 Mai 2016 23:44 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
La focala aia nu prea e bun de obiectiv de lunetă,poate ca ocular ar merita o incercare,oricum din păcate cel mai bun scop e fix acela pentru care fost realizat.
_________________ Pentax SP 20X60 WP |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
|
| Sus |
|
 |
bogdanbacila Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2010 Mesaje: 960
Motto: Where there's a will there's a way Localitate: Timisoara
|
Trimis: 24 Mai 2016 11:31 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca pe langa obiectiv aveti si un aparat foto DSLR (Canon, Nikon, etc..)
se poate cauta un inel adaptor, de la formatul obiectivului la montura aparatului foto, si se poate incepe frumosul drum in astrofotografia de camp larg (Milky way, landscaping, etc..)
E doar o idee...
_________________ Askar 65PHQ APO triplet - petzval design
Rainbow Astro RST-135E
ASI 294MM Pro + Astrodon HA+O3 filters |
|
| Sus |
|
 |
FlorinC Membru

Motto: ...ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ne-ajunga... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Mai 2016 12:27 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Zenit Helios |
|
|
|
Cred ca aveti dreptate. Singura optiune...astro-foto. Asta ca sa nu ingroase randurile "muzeului" obiectelor fara o posibila utilizare (camere pe 8mm...aparat proiectie 8mm...instrumente de developat...Majak... nou..pick-up...etc...). Deci..."cu ...stangu' inainte...mars..." spre astro-foto... Multumesc pentru sfaturi.
Florin C. |
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
|
| Sus |
|
 |
FlorinC Membru

|
Trimis: 24 Mai 2016 20:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Idei pentru folosirea unui Obiectiv Zenit Helios 44-2 2/58 |
|
|
|
Multumesc. Este chiar excelenta ideea unui ocular din Helios...Super ! Imi spusese si Tavi84...dar acum am exemplul ca se poate realiza ...si cum. Am sa incerc si eu...
Florin C. |
|
| Sus |
|
 |
|