Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236848 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2885 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: DianaKristin |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dan.smarandoi Membru

Data inscrierii: 10 Iul 2007 Mesaje: 136
|
Trimis: 10 Iul 2007 16:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: unde sau cine poate repara un binoclu in romania? |
|
|
|
cind eram mic am avut un binoclu 8x40 german foarte bun care a necesitat o reparatie,l-am dat la cineva la constanta si la scos perfect.era inainte de "89 ,cred ca un atelier ceva pe la armata sau marina,eram mic si nu stiu exact.din pacate mi-a fost furat.acum am cumparat un Norconia 20x50si cind am incercat sa-i sterg lentilele la obiective m-am trezit ca se miscau.Am desfacut obiectivele si bucsele in care se infiletau sunt prinse cu cite 3 suruburi care erau slabite din fabrica deci va dati seama de calitate.acum l-am scos cit de cit dar rudimentar dupa ochi si nu sunt multumit.Pe forum am gasit citeva articole despre colimare dar pare dificil.cind dati banii uitativa bine pe ce |
|
Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Iul 2007 17:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
bine, Norconia e bun pentru cat costa. Serios. Dar nu inteleg care e problema ta: vrei sa-l repari si nu ai unde? Care-i defectiunea, pana la urma?
Te-ai gandit ca ar fi mai ieftin sa cumperi altul?
Mai ieftine gasesti Tasco, de o calitate totusi acceptabila. |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6026
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Iul 2007 20:18 Download mesaj |
|
|
|
Inteleg ca ti-ai cumparat acest binoclu recent.
De ce nu-ti folosesti dreptul de garantie?
Orice distribuitor trebuie sa aiba o legatura contractuala cu firme ce asigura reparatii in garantie si eventual in postgarantie.
pe viitor nu strica mai multa atentie la ce cumperi.
un raport calitate/pret la produse optice, dupa parerea mea nu exista.
cauta doar calitatea in masura in care ti-o poti permite...
ai citit materialele despre colimare si ti se par dificile.
ai dreptate, numai cand muncesti cu gura e usor, in rest NU! |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 10 Iul 2007 22:40 Download mesaj |
|
|
|
Da, cazul de garantie sa inceaarca sa-l primeasca. Dar sa nu zica ca a desfacut ceva cumva, ca in cazul asta, nu primeste nimic garantia. Sa speperam ca nu vede nimeni ca a deschis el ceva  _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
dan.smarandoi Membru

Data inscrierii: 10 Iul 2007 Mesaje: 136
|
Trimis: 10 Iul 2007 23:33 Download mesaj |
|
|
|
Din pacate il am de vreo 2-3 ani si din moment ce am umblat in el este exclusa garantia,cred ca o sa ma orientez tot catre ceva rusesc.Mi-as dori un 26x70,puterea de marire fiind importanta pentru mine pentru ca nu-o sa privesc numai la stele.vad ca foarte multi se pling de greutate si de tremuratul imaginii si pe buna dreptate,dar mai depinde si de antrenament,respiri mai rar, te mai sprijini de ceva.Eu cred ca una e sa vezi un obiect la 22m din 1000m si alta la 150m din 1000m.Si calitatea imaginii conteaza dar cind il pui la ochi il pui sa vezi un obiect cit mai aproape.Eu sunt de la tara si nu stiu unde as putea gasi asa ceva si cam la ce pret,eventual ceva asemanator |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6026
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Iul 2007 08:10 Download mesaj |
|
|
|
Daca esti iesit cu el din garantie, ai mai putea incerca la IOR Bucuresti in caz ca stii pe cineva de acolo sa ti-l rezolve in regim de "ciubuc".
ei au standuri de aliniere optica inclusiv pentru binocluri.
Cat priveste logica aplicata de tine pentru binocluri mari, e oarecum corecta dar se vede ca nu ai experienta cu ele.
tremuratul imaginii nu se datoreaza in principal greutatii ci magnificatiei binoclului. la 26x poti sa nu respiri deloc si tot va tremura imaginea.
pentru asa binoclu iti trebuie trepied obligatoriu.
BP 26x70 e un binoclu foarte bun, el a fost al treilea participant la testul pe care l-am facut acum doua seri si m-a impresionat pozitiv.
este fabricat la "Zagorsk Optical and Mechanical Plant" si distribuit doar in Canada, USA, Germania, Anglia, Dubai, Lituania si Finlanda.
Mai nou am vazut ca si Robert are pe siteul lui asa binoclu, asa ca poti vorbi cu el. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 11 Iul 2007 09:13 Download mesaj |
|
|
|
Tremuratul mainii nu e singura problema la instrumente cu marire mare. O problema la fel de importanta e micsorarea campului. Vezi mult mai aproape dar si mult mai putin. Dispar repere. Cineva care nu e obisnuit cu zona, va fi complet pierdut. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|