Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cristi M. Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2007 Mesaje: 273
|
Trimis: 21 Iun 2007 21:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cumpar oglinda primara pt. telescop Newton |
|
|
|
In principal ma intereseaza oglinda primara, dar sunt receptiv si la celelalte componente optice pt un telescop Newton.
De preferinta oglinda primara sa fie de ~ 200mm.
Astept oferte!
Multumesc!
YM:Cristi M.50
sau aici pe forum |
|
Sus |
|
 |
Cristi M. Membru

|
Trimis: 02 Iul 2007 18:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Poate ma ajutati macar cu un link de unde as putea cumpara.
Am vazut la Alcor niste oglinzi, dar din ce am mai citit pe forum e recomandat o dist. focala de 1200mm, pt diam oglinzii de 200mm si la diametrul asta e indicat ogl. parabolica (sau gresesc?) http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=OSP203_800
E buna oglinda din link-ul de mai sus? (Sa nu dau niste bani degeaba, cu toate ca nu am cu ce compara daca e scump sau nu )
Multumesc! |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5967
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 02 Iul 2007 18:49 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | E buna oglinda din link-ul de mai sus? (Sa nu dau niste bani degeaba, cu toate ca nu am cu ce compara daca e scump sau nu )
|
Oglinda de care spui nu este buna.
O oglinda sferica cu un raport focal egal cu 4 nu poate avea un plan focal ferm. Vei vedea acest lucru cand vom vorbi despre aberatia de sfericitate  |
|
Sus |
|
 |
Victor Gergely Membru

Data inscrierii: 12 Iul 2007 Mesaje: 21
Motto: Where there is a will there is a way... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Iul 2007 08:37 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Am un telescop (newton) gata confectionat cu obiectiv de 220 mm,oglinda sferica.
Oglinda a fost facuta la IOR. Distanta focala 1500. Telescopul include si oglinda diagonala.
Daca te intereseaza astept mesaj. |
|
Sus |
|
 |
Cristi M. Membru

|
Trimis: 13 Iul 2007 07:14 Download mesaj |
|
|
|
Da-mi mai multe detalii (pret, accesorii; vine cu focuser, ocular?, oglinda e slefuita de tine?, poze)
As fi interesat! |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Iul 2007 11:15 Download mesaj |
|
|
|
Oglinda sferica de 220 cu distanta focala de 1500 facuta la IOR. Combinatie mortala . La 220 cu 1500 ar fi trebuit sa fie parabolizata. Eu unul nu o recomand. Sorry  |
|
Sus |
|
 |
Cristi M. Membru

|
Trimis: 13 Iul 2007 11:29 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Dragon pentru informatii. Cred ca pana la urma o sa-mi slefuiesc singur o oglinda, cu toate ca nu am vazut pana acum nici un telescop "live", doar din pozele si informatiile de pe internet. |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3671
|
Trimis: 13 Iul 2007 12:32 Download mesaj |
|
|
|
Laudabila ambitie dar ai multe de invatat pina la obtinerea prin forte proprii a unei oglinzi bune. Spun asta dupa o experienta de 20 ani in slefuiri de oglinzi.Daca esti hotarat si vrei sa te apuci iti stau la dispozitie cu informatii la tel 0722469099 sau mail (apare in profil) |
|
Sus |
|
 |
Victor Gergely Membru

Data inscrierii: 12 Iul 2007 Mesaje: 21
Motto: Where there is a will there is a way... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Iul 2007 13:33 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Telescopul confectionat de mine nu am apucat sa il verific decit facind o bservatii terestre. Datorita faptului ca nu am montura la el nu am putut face observatii detaliate (astronomice).
Ce vreau sa zic este faptul ca oglinda este gata slefuita si daca se doreste o parabolizare (in caz ca asa cum este ea acum nu satisface cerintele voastre) atunci sunt deschis oricaror oferte.
Am sa fac niste poze detaliate si le postez cat de curind.
Toate cele bune. |
|
Sus |
|
 |
Tavi F. Membru

Data inscrierii: 05 Noi 2006 Mesaje: 988
|
Trimis: 13 Iul 2007 21:13 Download mesaj |
|
|
|
Cristi M. a scris: | Cred ca pana la urma o sa-mi slefuiesc singur o oglinda, cu toate ca nu am vazut pana acum nici un telescop "live", doar din pozele si informatiile de pe internet. |
Despre sticla necesara realizarii unei oglinzi, si posibilitati de achizitionare a ei, s-a mai vorbit pe aici. O varianta mai accesibila ar fi:
http://www.glassexpert.ro/
In cazul in care optezi pentru slefuirea unei oglinzi, poti exprima si pe forum eventualele probleme aparute. Mi-ar face placere asfel de discutii despre evolutia slefuirii, in cazul in care pot sa te ajut cu ceva. Iar lucrurile expuse poate vor mai folosi vreodata cuiva. |
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006 Mesaje: 1159
Motto: File not found. Nobody leaves the room! Localitate: Romania
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2287
|
Trimis: 14 Iul 2007 09:52 Download mesaj |
|
|
|
Daca te intereseaza am eu doua discuri de sticla cu diametrul de 210mm si grosimea de 19mm, tesite si perfecte pentru a face din ele oglinzi. Pretul pentru amadoua este de 100 RON + taxe postale.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
crysty Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2008 Mesaje: 1
|
Trimis: 28 Iul 2008 17:53 Download mesaj |
|
|
|
Imi puteti spune si mie va rog frumos ce parere aveti de aceasta oferta de oglinda primara? Ma intereseaza cel mai mult raportul calitate pret.Sunt incepator in ale astronomiei si nu sunt dispus deocamdata la cheltuieli mari...
Diametru: 152mm
Grosime sticla: 18mm
Acoperire: Aluminiu
Distanta focala: 750mm (f/5)
Aveti aici si link pt edificare http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=OSP
Va multumesc anticipat.  |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3671
|
Trimis: 28 Iul 2008 19:13 Download mesaj |
|
|
|
Salut ! o poti lua pe oricare vrei sunt ieftine dar sferice, adica proaste, o trimiti la mine si o parabolizez si iese cel putin L/10 eroarea frontului de unda astfel cu bani putini vei avea oglinda foarte buna  |
|
Sus |
|
 |
|