Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5923
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Mar 2020 09:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
URANUS7 a scris: | ... si feriți-va de infecția cu COVID-19. |
Nu luati COVID-19!! ... am informatii ca in toamna apare versiunea 20 updatata  _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 45F11; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11298
|
Trimis: 27 Apr 2020 18:16 Download mesaj |
|
|
|
Eu propun sa o facem online. E in tendinte. Ar fi fun  |
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2011 Mesaje: 3197
Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Mai 2020 11:06 Download mesaj |
|
|
|
Se pare ca in weekend-ul 18-20 Septembrie 2020, ar fi cel mai bine sa încercam sa mergem in aceeași formație, la Lisa, transformând Sesiunea de Primăvara in Sesiune de Toamna.
CE PARERE AVETI legat de data ?
Avansul se va plăti intre 20 August - 10 Septembrie si lichidarea intre 10 Septembrie-18 Septembrie, astfel ca sa nu mai stam la Lisa sa adunam restul de plata.
Cine dorește, poate plăti toată suma pana pe 10 Septembrie.
Așteptăm sa vedem cum evoluează lucrurile in legătura cu pandemia Covid-19.
Sper ca lucrurile sa meargă spre mai bine.
Eu sunt aproape convins ca aceasta Sesiune de Toamna se poate organiza.
Cer senin,
Gabriel _________________ Gabriel |
|
Sus |
|
 |
Mike23 Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010 Mesaje: 682
|
Trimis: 19 Mai 2020 11:24 Download mesaj |
|
|
|
Salut Gabriel!
Eu sunt de acord cu sesiunea de toamna.
Ramanem in aceeasi formula.
Cer senin
Mihai D. _________________ S.W. Maksutov-Cassegrain 127mm/1500mm, montura azimutala, Binoclu BTC 10x50 fullymulticoated, DSLR Nikon D3100 |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2919
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 22 Mai 2020 23:04 Download mesaj |
|
|
|
Eu zic sa va temperati entuziasmul un pic. Deocamdata sunt interzise aproape toata vara orice forme de organizare care cuprind atat de multi oameni (de exemplu nici o tabara scolara nu va functiona in aceasta vara). Si eu imi doresc sa ne vedem din nou, dar fara sa platesc vreo amenda idioata care sa imi ia bugetul astro pe urmatorul an. Trebuie urmarite notificarile amaratilor astia care se fac ca ne conduc. _________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
Matrixul Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2012 Mesaje: 420
|
Trimis: 23 Mai 2020 20:35 Download mesaj |
|
|
|
Imi cer scuze - daca era guvernul dancila nu erau ... "amarati" ?
Eu cred ca s-au descurcat cat de cat ok, nici un guvern ptr. tara asta bananiera nu e perfect, dar totusi... hai sa nu amestecam politicul in aceasta frumoasa comunitate.
Rabdare. _________________ Un Om, cu bune si rele. Din praf de stele... |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3346
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
Trimis: 23 Mai 2020 22:14 Download mesaj |
|
|
|
jimao voia sa spuna ca amarati sunt toti.  _________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
V. Istvan Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2015 Mesaje: 289
|
Trimis: 23 Aug 2020 22:07 Download mesaj |
|
|
|
Mie îmi convine weekend-ul 18-20 septembrie. |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2919
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 25 Aug 2020 12:15 Download mesaj |
|
|
|
Pai nu era vorba ca doamna Adriana a lasat toate cabanele copiilor/nepotilor sa se ocupe de ele? Si acestia au hotarat sa le renoveze si sa nu mai inchirieze nimic anul asta? Sau am visat eu?... _________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2011 Mesaje: 3197
Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Aug 2020 15:41 Download mesaj |
|
|
|
N-ai visat deloc Cristi dar Istvan încă nu a apucat sa citească mai sus mesajul meu.
Cabanele de la Lisa sunt blocate pentru renovări generale.
Nu se mai închiriază nimic acolo anul asta, din păcate.  _________________ Gabriel |
|
Sus |
|
 |
V. Istvan Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2015 Mesaje: 289
|
Trimis: 25 Aug 2020 17:41 Download mesaj |
|
|
|
Ultimul mesaj pe care l-am citit de la Gabriel, era cel din 19 Mai 2020, ora 11:06...
S-a întrebat dacă weekend-ul 18-20 Septembrie 2020 este bun... La acela am răspuns... |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2939
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 28 Sep 2024 13:24 Download mesaj |
|
|
|
Salutare tuturor !!
S-au făcut cinci ani de la ultima întâlnire . Știe careva , mai e vreo speranță să evadăm vreodată către Plaiul Lisei ?
S-or fi terminat renovările ? _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
Armand Popa Moderator

Data inscrierii: 30 Mar 2017 Mesaje: 573
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9523
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 28 Sep 2024 22:42 Download mesaj |
|
|
|
Dragi membri ai ''comunitatii'' astronomilor amatori romani, tocmai pentru ca va iubesc am sa va spun fara menajamente ca sunteti jalnici.
Va lipseste chiar si cea mai elementara consecventa si nu aveti deloc instinct gregar.
Instinctul gregar este cel care aduna pestisorii cu creier marunt cat bobul de piper in uriase bancuri sferice si care-i ajuta sa supravietuiasca atacurilor indelungate ale unor pradatori incomparabil mai puternici si mai inteligenti.
De ce vorbesc despre supravietuire ? Pentru ca degradarea mediului, in speta poluarea luminoasa, a ajuns la pragul dincolo de care acest hobby nu mai poate fi practicat. Cu toate acestea, domniile voastre credeti ca plutind in ciorba proprie de comenzi de gadgeturi chinezesti si cu niste ochiade in planetariile virtuale de pe telefoane, veti putea continua practicarea Astronomiei.
Un pas vine dupa altul iar sirul lor te duce ... undeva. Daca insa calatoria este motivata doar de ''las' ca stiu eu singur mai bine'', rezultatul va fi esecul. Sa nu se indoiasca nimeni de aceasta.
Astronomul ''amator'' roman, din motive pe care doar domnia sa le cunoaste, nu se inscrie si nu participa in cluburile de astronomie; nu participa la dezbaterile de pe forumuri; nu citeste si nu colaboreaza la reviste si publicatii astronomice, nici locale, nici internationale; nu participa la conferinte, intruniri etc; nu face observatii sau face doar observatii pe sponci; ii este lehamite si se ascunde de amatorii din aceeasi localitate cu el - exemple la noi pe forum; iar daca vine vorba, daca cineva cuteaza sa incerce o organizatie mai larga, nationala de pilda , apoi atunci ''amatorul'' nostru invie. Pentru a se opune, a respinge, a scrie si semna scrisori de protest. Oh, da, Doamne, ce fain este ... adica ... nu este si sa nici nu fie vreodata.
Rezultatele sunt bine vizibile. '' De asociatii n-am nevoie si nici de anuarele lor, am eu aifonu' meu'' . ( Sa speram ca nu-i din cele care explodeaza). Mda, se vede, au avut loc ''nspe'' fenomene, precum eclipse de pilda si de care oamenii nostri habar n-au avut.
Lipsa paguboasa de solidaritate si de vointa colectiva este zguduitoare si a fost scoasa in evidenta recent.
Amatorii din Ungaria sunt organizati intr-o asociatie nationala numita MCSE. Ceea ce nu-i impiedica sa activeze si intr-o puzderie de grupuri si observatoare locale. Fiind o organizatie de nivel national, MCSE a obtinut de la autoritati un drept extraordinar pentru membrii sai: becurile stradale invecinate punctului lor de observatii sunt prevazute la cerere cu temporizatoare a caror telecomanda o primeste amatorul in cauza. Nu intru in detalii dar aceasta mi se pare a fi o realizare cu adevarat deosebita. Poluarea luminoasa generala nu se modifica dar amatorul scapa de porcariile de becuri care-i bat direct in telescoape si care deranjeaza cel mai tare.
Astronomii amatori din tarile vecine zambesc insa cu aer de superioritate. Ei nu au doar o singura optiune ca cea de mai sus ci au doua: fie vor merge sa observe inafara atmosferei , fie in centrul Pamantului.
Alte locuri nu vor fi pentru observatii astronomice, mai curand decat credeti.
Astro-cetateanul turmentat _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2939
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 29 Sep 2024 02:06 Download mesaj |
|
|
|
Mircea Pteancu a scris: | Dragi membri ai ''comunitatii'' astronomilor amatori romani, tocmai pentru ca va iubesc am sa va spun fara menajamente ca sunteti jalnici. |
Recunosc și măcăiesc , mac mac mac ...
Mircea Pteancu a scris: | Astronomul ''amator'' roman, din motive pe care doar domnia sa le cunoaste, nu se inscrie si nu participa in cluburile de astronomie; nu participa la dezbaterile de pe forumuri; nu citeste si nu colaboreaza la reviste si publicatii astronomice, nici locale, nici internationale; nu participa la conferinte, intruniri etc; nu face observatii sau face doar observatii pe sponci; |
Nene Mircea , dacă vrei neapărat , îți pot scrie în privat despre motivele mele . Partea nasoală e că s-ar putea să îți lase un gust amar .
Partea bună e că s-ar putea să înțelegi că cel mai important lucru din Univers este norocul . _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
|