Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235041 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11300
|
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3346
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 12 Iun 2020 12:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Un webcam premium e cam 100E, una planetara 180E (cu tot cu tva, accize), avand in vedere flexibilitatea oferita prin driveri, setari de captura (fps, iso, roi), carcasa gata de montat pe 1.25/T2, mi se pare o diferenta de pret rezonabila. Intr-adevar lucrurile se complica daca vrei rezolutie mare, senzor mare, fps mare, aici cresc preturile. Insa in acest caz produsele astea de nisa nu cred ca costa 20$ ca sa le produci.
Citat: | Am camera web deja, e relativ capabila. Imposibil sa nu fi vazut ce poate: | Le-am vazut, normal, sunt frumoase, in cazul asta insa nu vad dece ti-ai dori altceva. |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

|
Trimis: 12 Iun 2020 12:28 Download mesaj |
|
|
|
De nisa nu-i totuna cu unicat. Totusi aceste gadgeturi se produc in masa, automatizat, nu mai zis de costul infim al manoperei chinezesti, deci cu costuri reduse.
Lifecam-ul Studio m-a costat cca. 300 de lei (cam pe-acolo costa si acum) si era webcam premium (basca Microsoft, calitate garantata) si n-as fi comentat daca o planetara costa dublu. Dar de la 3-400 lei la 1500-1700 lei (chiar si mai mult)... hai, bre, nu te face ca nu-ntelegi.
Cum am zis, pozitiile sunt ireconciliabile, nu ma convingi, nu te conving... bafta! Producatorii de camere au nevoie de clienti ca tine.
valy a scris: | Le-am vazut, normal, sunt frumoase, in cazul asta insa nu vad dece ti-ai dori altceva. | Mersi. Vreau mai frumoase. Dar se pare ca nu tot ce-ti doresti in viata se-mplineste.
I-am poluat omului topicul. Sper sa nu-l facem sa se razgandeasca, cam are obiceiul. O sa-mi deschid propriul topic cand o sa-mi mai treaca din naduf.  _________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 12 Iun 2020 13:01 Download mesaj |
|
|
|
GunDALF a scris: | .. automatizat.. | Bingo! Masinilie alea nu sunt deloc ieftine. Am incercat si eu odata sa produc unicat pe masinile astea automatizate, pe langa costul cu proiectarea, nervii cu engleza kinezului, mai e problema birocratica cu import/export, mai e problema de calitate, si la final mi-a zis ca trebuie sa comand minim 1000 buc, deci acel unicat defapt costa 30.000$. Am renuntal si l-am facut la imprimanta 3D, dura 2 zile sa il produca si consuma o groaza de nervi si plastic.
Citat: | Vreau mai frumoase. | Nu exista mai frumos decat ce ai facut tu la Venus! N-am vazut, decat eventual cu filtru UV, asta doar pentru culori. |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

|
Trimis: 12 Iun 2020 13:15 Download mesaj |
|
|
|
Masinile alea se amortizeaza in timp. Aaa, ca ei vor sa le amortizeze mai romaneste asa, aia e altceva. Dragule, orice-ai spune, traim in epoca tunului. Tunuri peste tot. Nu se mai produce ieftin si bun, ci ieftin si se vinde scump. "Bun" a disparut. Cam de cand a disparut concurenta aia dintre sisteme... _________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
Teo B01 Membru

Data inscrierii: 26 Sep 2019 Mesaje: 710
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

|
Trimis: 12 Iun 2020 19:37 Download mesaj |
|
|
|
Bataie de cap la vama/posta: cozi de ore intregi (daca o fi voie), TVA, taxe, ajungi aproape tot pe-acolo cat e la nemti/britanici, bonus nervii de la cozi. Si alea de pe la nemti/britanici sunt mai de "firma": un Touptek, un Omegon, chiar si Altair...
N-as lua nimic din China in perioada asta. _________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 12 Iun 2020 21:38 Download mesaj |
|
|
|
Anuntul e cam confuz, pe de o parte zice Fara TVA, pe de alta parte zice Acesta este prețul final. Prețul acestui produs include TVA, taxe vamale și alte taxe. |
|
Sus |
|
 |
Teo B01 Membru

Data inscrierii: 26 Sep 2019 Mesaje: 710
|
Trimis: 12 Iun 2020 23:44 Download mesaj |
|
|
|
TVA se platesti la ridicare produsului din posta (stat la coada)  |
|
Sus |
|
 |
Nordas Membru

Data inscrierii: 12 Sep 2013 Mesaje: 125
|
Trimis: 12 Iun 2020 23:50 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Legat de camera de planete, am decis ca mai astept ca sa intarim bugetul cu x1.5-x2
Legat de cost productie vs cost vanzare camere, sunt mai mult de partea lui valy.
Ar fi cateva motive pentru care o camera de astro e 5x 10x mai scumpa:
- Are functii pe care un webcam nu le are si asta e inginerie care costa
- Este produsa in serie foarte mica comparativ cu Logitech C270 sau Microsoft HD-3000, poate diferenta e de milioane. Schimbarea liniei de productie e un cosmar pentru orice fabrica de serie - mai ales pentru o serie mica.
Referitor la pret ..
- Fabrica produce cu 1$ si vinde cu x2 sau mai mult ca sa-si compenseze costul de development si costul de software care e gratis. Produsul nu este un senzor+aluminiu+plastic asamblat de un bade din satul vecin care nu mai creste capre. Este un intreg life cycle in general mentinut (inbunatatit, debaguit, ... ) suportat de resurse umane scumpe. Pe de alta parte in cazul fericit, piata uneori permite ca un produs sa fie vandut cu profit mare fara sa aiba legatura cu costul de fabricatie.
- Hub-ul de distribuitie in EU ( ex: din Olanda) adauga x1.4- x2. Fabrica nu trimite in toate tarile. De obicei au un hub ( EU, America de Nord, ... )
- Distribuitorul intermediar desi azi nu se mai prea practica adauga si el x1.2-x1.8 sa zicem
- Vanzatorul final adauga x1.4 - x2 depinde si aici de piata si ce servicii ofera
Si asa pretul a crescut progresiv de 4 ori de cate x1.4 - x2.
Sorry dar asa functioneaza lumea. |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 13 Iun 2020 01:09 Download mesaj |
|
|
|
Va cam contrati FOARTE inutil . Camerele de firma au preturi si impun piata SI E BINE . Nu se compara , este si furt de tehnologie la cele ieftine , stifturi . Eu eram curios daca de noua iei una si are pixeli morti sau incinsi , ce faci ? Este exclus ?
Eram curios de multe modele COLOR , care sa acopere si DSO chiar partial . Noul MEADE NU va avea DSLR am decis . Subiectul este foarte util fiind multi in stadiul de astrofoto amatori la start , eu nu ma dezic niciodata de vizual . .....Sa curga subiectul , mai ales ca avem de unde invata . Mersi |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

|
Trimis: 13 Iun 2020 07:35 Download mesaj |
|
|
|
Va imbatati cu apa rece. Motivele enumerate de colegul mai sus se regasesc la orice firma de productie.
Ca sa intelegeti si mai bine si daca sunteti pasionati si de parfumerie (ca mine) , e exact ca la parfumuri: cost de productie 1-5$, pret 100$. Asa functioneaza lumea acum. Defectuos.
Spre deosebire de antevorbitor, eu ma bucur ca au aparut, ca si in parfumerie, firme care fac camere ieftine. Tehnologiile lor nu sunt chiar asa de ultrasofisticate cum credeti. Daca nu apareau chinezii pe piata luati si acum telefoane, laptopuri etc. etc. la preturi imposibile. Sau telescoape, ca sunt mai de domeniu.
Sunt o multime de dashcam-uri ce folosesc senzori ca si planetarele, cu alte functii ce trebuiesc dezvoltate software, apropo de motive. De exemplu VIOFO A119S. Are senzor IMX291. Mai are si LCD, lol. Si procesor. Ba chiar se poate folosi standalone. Iar pretul este pe la 500-600 de lei. O planetara cu IMX290 e de 4x mai scumpa... Si, nu, nu cred ca dashcam-ul se face in miliarde de exemplare, paritatea e pe-acolo. _________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
Nordas Membru

Data inscrierii: 12 Sep 2013 Mesaje: 125
|
Trimis: 13 Iun 2020 08:55 Download mesaj |
|
|
|
GunDALF, eu ti-am exemplificat din experienta proprie pe piata din EMEA.
E interesant, cand trebuie sa aduc un coleg nou in grup, la interviu, descoper, ca toti care vin din companii mari, urmeaza stiluri de management de produs similare.
Oricum, imi cer scuze pentru interventie. Nu vreau sa intru in alte polemici pe forumuri. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|